rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Vor să înfiinţeze un nou sindicat

Revoltaţi de cum îşi împart banii şefii de la Bucureşti, angajaţii Centralei de la Cernavodă ameninţă cu greva

Angajaţii Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă ameninţă cu intrarea în grevă şi proteste de stradă, dacă şefii de la Bucureşti, care au ca unic interes împărţirea discriminatorie, în propriul folos, a banilor şi aşa din ce în ce mai puţini ai companiei, nu găsesc o rezolvare a solicitărilor venite din partea lucrătorilor de pe platformă, se arată într-o sesizare trimisă pe adresa redacţiei. Ar fi pentru prima oară după 9 ani când angajaţii Nuclearelectrica recurg la proteste, după greva japoneză din 2006. Culmea, revendicările de acum sunt aproape identice cu cele de acum 9 ani. Întrucât nu se simt reprezentaţi cum trebuie, angajaţii CNE Cernavodă vor să-şi înfiinţeze un nou sindicat. Nuclearelectrica raportează afaceri într-un picaj abrupt, bugetând pentru anul 2015 un profit de 38 milioane lei, de trei ori şi jumătate mai mic decât cel din 2014 şi 11 ori mai mic decât cel din 2013.

Potrivit angajaţilor CNE Cernavodă care au trimis materialul pe adresa „Replica”, principala vinovată pentru decăderea Nuclearelectrica este actualul director general Daniela Lulache. „Schimbă treptat întregul personal. Pensionează personalul specialist la termen sau mai devreme folosind diverse presiuni, îl foloseşte pe post de consilier (pe un salariu nesimţit) pe Mihai Darie, mâna ei dreaptă din perioada în care conducea Fondul Proprietatea şi îl numeşte în scurt timp director financiar. Îl îndepărtează din companie pe cel mai pregătit angajat în domeniul vânzărilor şi pieţei de energie, Mircea Meteş. Face numeroase schimbări şi creşte numărul personalului din administraţie, în condiţiile în care la CNE Cernavodă se promovează o politică a reducerii numărului angajaţilor”, se arată în sesizare.

Al 13-lea salariu, doar pentru şefi

„Ca urmare a numeroselor numiri făcute de doamna director general în detrimentul specialiştilor pe care îi obligă să accepte funcţii cu mult inferioare pregătirii lor dar şi a schimbărilor din Consiliul de Administraţie cu puţin timp înainte de listarea la bursă, încep să apară problemele. Toate aceste probleme se reflectă în scăderea profitului. Veniturile din vânzarea energiei, în 2014, s-au situat la 442,9 milioane de lei, mai mici cu 5,7% faţă de acelaşi interval al anului trecut. Profitul din exploatare al companiei s-a ajustat cu un minus de 37% până la 80,7 milioane de lei.

Rezultatul financiar net a înregistrat o scădere de 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013. Anul 2015 nu aduce veşti încurajatoare. Profitul se situeaza sub cel prognozat, în mod evident se arată o scădere chiar şi faţă de 2014. Motiv pentru care angajaţii se arată nemulţumiţi de rezultatele ultimelor negocieri şi ameninţă cu intrarea în grevă şi ieşirea în stradă. Aceştia sunt decişi să formeze un nou sindicat care să lupte cu adevărat pentru drepturile lor.

Ei reclamă faptul că din 2010 nu s-au mai crescut salariile, sunt diferenţe de simplu la triplu între salariaţii cu aceleaşi funcţii şi aceleaşi responsabilităţi, nu se respectă plata egală pentru munca egală, toţi ceilalţi salariaţi din domeniul energetic de stat au beneficii net superioare etc. Întrucât este aşteptată o comisie internaţională care califică centralele nucleare după performanţe între primele centrale ale lumii, angajaţii ameninţă cu boicotarea acestor vizite.

Indignarea oamenilor vine din faptul că la ultimele negocieri s-ar fi obtinut al 13-lea salariu însă repartizarea banilor se va face selectiv de la şefii de serviciu până la manager. Restul angajaţilor, cei care sunt pregătiţi şi ţin centrala nucleară la parametrii de producere a energiei, sunt ignoraţi. Mai mult decât atât se cunoaşte faptul că aceştia sunt cei expuşi la radiaţii, cei care şi ingineri fiind, lucrează în condiţii foarte dificile, de zgomot, temperatură extremă, la înălţime, în zone cu acces dificil etc”, se mai arată în document.

Vânzările Nuclearelectrica s-au prăbuşit, dar cheltuielile pentru conducere au crescut cu aproape 50%

În doar doi ani de zile, profitul Nuclearelectrica s-a prăbuşit pur şi simplu, compania bugetând pentru anul 2015 un profit net de 38 de milioane de lei, de trei ori şi jumătate mai mic decât cel din 2014 (de 130 milioane lei) şi de 11 ori mai mic decât în 2013 (420 milioane lei). Una din cauzele banilor mai puţini obţinuţi de Nuclearelectrica a fost şi „geniala” idée guvernamentală intitulată popular taxa de stâlp, de pe urma căreia compania a mai pierdut în 2014 alţi 89,4 milioane lei.

Revenind la bugetul prognozat pentru 2015, Nuclearelectrica anticipează venituri de 1,88 miliarde lei şi cheltuieli de 1,83 miliarde, din care 307,4 milioane lei cheltuieli personal, 230 milioane dintre aceştia reprezentând numai salariile. La 2.141 de angajaţi (cu 100 mai mulţi faţă de 2014), salariul mediu pentru un angajat al Nuclearelectrica trebuia să ajungă anul acesta la 8.876 lei. Pentru salariile conducerii companiei, în 2015 au fost alocaţi 3,262 milioane lei. După primul semestru al anului, remuneraţiile celor mai importanţi şefi din Nuclearelectrica însemnau 1,47 milioane lei, cu 47% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014.

Cristian ANTON

joi, 1 octombrie 20153616
Comentarii

00006(23 aug 22:10)
de voi contractorii va plangeti ca luati bani mai putini decat noi colegii vostrii.i ati vazut sefii vostrii de la elcomex bocoi ,marin si altii ce case au in localitate si case de vacanta ei i au grosul si pleaca in concedii in afara cat despre bonuri va minte aranjeaza cand se fac actele aditionale cu cei din conducerea snn si apoi va spun voua ca cei din snn nu vor si apoi va abureste pe voi ca sau certat sa va dea si voua ceva mai mult mergeti pe strada care coboara de la releu si veti vedea casoiul si curtea lui bocoi mai ales gardul de ce nu puneti DNA pe ei curaj nu trancaneala.
01UN CETATEAN(29 feb 12:21)
LULACHE TREBUIE SCHIMBATA DEOARECE NU VREA CONSTRUIRE AREACTOARELOR 3 SI 4.BUCUR NEGULICEA,"CU EXECUTAREA A PEDEPSEI" ENCICA SI BERBECUL DE NICOLA, "CU SUSPENDARE." DAR E CLAR CA TOTI VOR DISPAREA DIN SNN.
22Sindicatul CNE(5 oct 08:48)
Unitate si Izbanda!
24The smart one(5 oct 02:02)
Am citit comentariile si m-am bucurat sa aflu faptul ca cei care isi manifesta inversunarea nu imi sunt colegi de serviciu, ca nu au trecut de filtrele pe care CNE Cernavoda le respecta in procesul de recrutare personal. In mod evident nu aveti calitatea intelectuala care sa va permita sa va desfasurati activitatea intr-un domeniu de elita. Suntem remunerati in raport cu eforturile personale si abilitatile de care am dat dovada atunci cand am ajuns pe primele locuri in lumea nucleara. Voi sunteti niste necizelati prost pregatiti si tocmai de aceea societatea va ofera locul de munca potrivit!
23ion gherghisan(3 oct 14:28)
Bravo alabala!singurul om cu creier din toata discutia anterioara!decat sa aruncati cu jigniri prin mesaje anonime mai bine puneti mana si faceti ceva pt a schimba situatia.nimeni nu va tine legati nici la cne nici la contractori!daca tot va plangeti sunteti liberi sa plecati,sa vedem daca in alta parte va e mai bine!Atentie insa:cneistii au sansa sa plece pe bani multi si munca mai decenta in emirate china europa pe cand contractorii daca pleaca pe bani mai multi in afara isi rup cocoasa cu munca!concluzia?tara asta e de cacat!daca ai scoala si esti bun ai sansa sa te salvezi plecand din tara
013IL Padrino(3 oct 09:55)
Daca sunteti contractori sau snn isti , si aveti atitudine de maimute miloage acesta e rezultatul atitudinii de sluga! Nimeni in lumea asta fie el Bucur , Grecu, Popescu sau altii nu o sa le creasca veniturile salariatilor care nu stiu sa se organizeze,care nu se implica in sindicate,care nu au demnitatea de asi apara drepturile in strada daca e cazul! Vad aici numai strigate de neputinta ale unor slugi! Refuz ds cred ca asa sunt toti angajatii din CNE Cernavoda ca asta ar fi cu adevarat un dezastru! Coborati din pom si incepeti sa fiiti din nou oameni, fie ca sunteti Contractori sau SNN isti!
312Boieri,Slugi(3 oct 08:03)
Daca nu ar fi contractori pe platforma personaluSNN,SSG,cu siguranta va spun ca acesti oameni nu ar putea sa faca munca unui contractor. Pentru ca ei din comoditat stiu doar sa dea ordine si bieti contractori sa execute.Munca unui contractor nu este platita.Via de mama lor nu au bani nici de pachet. Si sint slugariti toata zioa.Cei satui nui vor crede pe cei flaminzi niciodata.
013alabala(2 oct 23:36)
o situatie in care toti au dreptate: angajati la firme contractoare ce se raporteaza la operatori, operatorii ce se raporteaza la auxiliarii SNN..iar smecherii se BUCURa cand vad circul, diferite animale ce se bat in cusca! Da, atributiile sindicatelor trebuie extinse pana la nivel de firme contractoare -o grila de salarizare se impune! Succes!
116ingnoranti(2 oct 17:32)
Nu v-ar fi rusine!?un paznic contractor ia mai mult decat orice paznic angajat in constanta sau cernavoda 900ron plus bonuri 400!si aia de la curatenie care la 11 pleaca la vestiar sa se pregateasca de masa si se intorc la 1 ca sa plece iar la 3!voi comparati salariul unuia care duce corespondenta sau spala pe jos cu ale unui tehnician sau inginer?ce plm s-a intalnit hotu cu prostu?contractele sunt facute cu legile date de aia pe care i-ati votat!
98anonim(2 oct 14:26)
Va plangeti de salari jegurilor care nu patiti nici curent electric, nici cazare. Sa luati o luna sau doua salariile la contractori si sa va vad atunci!
310ion(2 oct 13:46)
Dar pers contractuale ce fac ? Pe ei cine i-i baga inseama ei nu au nici un drept din cauza patronilor hoti care insfaca banu de la snn si salariatii au salarii de 1400 lei ei nu pot protesta verificati pachetle contractuale pute a excrocherie la snn
106Un fost(2 oct 13:23)
Domnule Un Roman daca ati fi folosit cerneala pentru ce a fost inventata si nu ca apa de gura ati fi stiut ca energie electrica si "curent" inseamna acelasi lucru. Pe de alta parte comparam mere cu mere si ne raportam la salariile sin domeniu nu la cei care lucreaza la SC ..ulex srl sau la fabrica de biscuiti. Dar comentariile sunt normale ca trebuie sa moara si capra vecinului si daca seaca si fantana e si mai bine.
1012unu(1 oct 23:51)
Putorile curvele pilele astia tin de ani de zile centrala aia in picioare?daia nu a ajuns ca hidroelectrica ca n companii de stat puse pe butuci?fiti dracu coerenti daca tot scrieti ceva ca de analfabeti si golani suntem satui.muriti de ciuda ca nu ciuguliti si voi ceva!tre sa moara si capra vecinului sa nu castige altu mai bine ca tine.cand o sa vina chinezu si arabu sa iti dea 10000dolari ca sa muncesti in centralele inseamna ca esti la fel de putoare ca centralistii si abia atunci sa vb.pana atunci mucles si mai invata limba romana.cat timp esti analfabet si golan
020justitiarul(1 oct 23:20)
De unde sa luati salarii cind centrala e capusata de firmele politicienilor.DNA uitate pe contractul firmei de transport CDI care suge din bugetul Nuclearelectrica si unde adevaratul proprietar este Videanu care a nenorocit tara asta
715dumneavoastra(1 oct 21:40)
Din pacate ,ROMANIA ,nu are nici o sansa de redresare cu mentalitatea aceasta Bolsevica,venita din nordul tarii,vorbim de ,pile ,relatii,,,,oamenii performantii,in ce?,,,Trist este ca situatia aceasta este in tara la tine ,si unii indivizii ,promoveaza asa zisa normalitate,oare cine este trist.
715nae(1 oct 21:39)
mai asta nascut de 1 octombrie-rosu,pai tu vrei sa evoluiezi cimpanzeu abiozic,curvele si homosexualii fiind la conducere,probabil esti din randul lor
1115...(1 oct 21:26)
Din pacate toate aceste comentarii nascute din frustrari si rautate arata ca nu vom evolua niciodata, noi romanii!Orice tara,orice institutie, orice companie fie ea de stat sau privata are si oameni foarte performanti si oameni mai putin muncitori, pile sau relatii, in procente mai mici sau mai mari in functie de fel de fel de criterii legale si culturale.Trist este ca toti acesti oameni care blameaza nu o fac pt ca promoveaza cinstea si dreptatea ci o fac de ciuda ca nu "freaca ei tambalul" toata ziua, ca nu au ei pile sau relatii, ca nu sunt ei lichele pe salarii mari! trist pt oameni TRISTI
1117vali(1 oct 20:13)
niste puturosi care traiesc pe spinarea la contractori sa dea dumnezeu s-a va iasa bani prin piele parca este centrala voastra nemernici care stati si frecat tambalu toata ziua la cofi area tuvan gura de spurcati
122...(1 oct 18:18)
Pana la urma adevarul este ca 30% muncesc si restul pile, relatii, amante. Totusi e un loc de munca stabil si remunerat ok la nivelul tarii noastre. Dar bataie de joc comparabil cu industria nucleara, cu conditiile de munca in situatii de stress si de asemenea comparabil cu riscurile asociate muncii. Si atatia bani sa mai ia toata viata persoana care a zis ca pe concediu se iau 2000 de euro.
1818cernavodean...(1 oct 13:46)
eu sunt...MANOLE...carte,nu prea am...taticutul sa traiasca...a fost "SLUGA" lui BUCUR.. m-a bagat in serviciu,dar nu prea stiu cum ma cheama..l-am agatat si pe fratele meu, unul mai dobitoc decat mine...cu munca nu ne omoram,,,luam bani "cu sacul"...nu prea stim ce sa facem cu ei...ne-am aranjat vile...masini...stam prin carciumi,ca banii sunt moca...ce sa facem ...am avut noroc...CU CARUL...mai rau este ca nu prea avem ce face-n Cernavoda...stam si ne scarpinam...jos...la boase...
1020ptr toti comentatorii moldo(1 oct 12:56)
ADEVARUL doare, Demostrati ca sunteti OAMENII si castigati respectul tuturor,dar pana atunci numai ,faptele vorbesc.
168pt ion(1 oct 12:44)
noroc ca a trecut un moldovean pe la mamuca ta si ai capatat viata, acu' te revolti, deh...nestiinta...
89guta(1 oct 12:38)
leafa ca leafa,fiecare ia cat poate,dar de ce aveti bonuri de masa in valoare de 800 lei,lunar,sunteti mai dolofani cu apetit fara masura,sau care ar fi explicatia guvernului,sunteti stat in tara
39Marian(1 oct 12:29)
Madam Lulache a luat 500.000 de euro despagubire ca a fost schimbata de la fondul proprietatea.Oare e singura femeie manager capabila din Romania?
2215anonim(1 oct 11:19)
Nu stie nimeni cu ce se confrunta un lucrator din acest domeniu, ce responsabilitati are, doar cei care lucreaza acolo efectiv cred ca au dreptul sa comenteze. Nu stau la umbra vara si la caldura iarna cum fac altii de se plang ca nu sunt platiti. Frustrati care se fac ca muncesc si cred ca nu-i vede nimeni, dar se plang ca nu sunt platiti!!! in ceeace priveste jignirile si in juraturile suntem campioni cu munca e mai greu.
1226UN ROMAN(1 oct 10:51)
NU SUNTETI NESIMTITI ?FUTU-VA-N GURA DE PUTUROSI? LA CE SALARII AVETI SI NU PLATITI NICI CURENT NICI ENERGIE ELECTRICA,AVETI MINIM 2000 DE EURO BANI DE CONCEDIU SI SUNTETI NEMULTUMITI? SA LUCRATI LA "PRIVAT" SA VEDETI CUM E CU BANI PUTINI.JIGODII NENOROCITE IN FRUNTE CU MOLDOVEANUL SEF.
811Madam Lulache(1 oct 10:27)
Numai pot eu de nemultumirile si de greva lor. Mai stau un an, fac matu foarte gros si ii las sa se spele pe cap cu nucleara lor cu tot, oricum nu stiu cu ce se mananca nucleara asta.
59una...de la .ELCOMEX-matura(1 oct 09:52)
eu,cea mai tare MATURATOARE-SEFA,nu-mi dau numele,ca va prindeti...nu fac nimic...stau 3-4 ore pe la munca,ma fac ca matur,fur la greu...tot ce pot...am si pensie,ca de...sunt..BOLNAVIOARA...am si salariu ...ce bine va trag in piept...voi merge la maturat prin ELCOMEX,pana voi implini 150 ani...asa sa fie...
717marianatrasca(1 oct 09:33)
oricit de mici ar fi salariile tot nu se compara cu salariila angajatilor din alte societati din acelasi oras care sunt de 3-4 ori mai mici, fara bonuri de masasi ate sporuri. sa nu mai amintim faptul ca nu platesc utilitatile din casele incare locuiesc,de masinile scumpe cu care circulaintimp ce alti salariati din alte societati nu-si permit nici macar o bicicleta. Desigur, e dreptul lor sarecurga la greva ,insa , situatia e cam la fel in toata tara. Oricum, eu sunt optimista si astept vremuri mai bune !
827pentru comentatorul nr.2(1 oct 09:24)
Ia o n gura pshipoatule nebun dupa bani...te pomenesti ca faci parte din gasca care rupe tejghelele din Cernavoda sa ia ultimul maruntis de pe tejghea.Fomistii dracului !!!. V-ati gandit ca o sa faceti pula mare la SNN dar o sa aveti parte de un loc la cimitir cat mai de devreme.
1131ion(1 oct 05:33)
Moldovenii si Tiganii ,pe unde au fost in lume ,au facut o imagine proasta Romaniei,niste lichile de ,,oameni,,putorii si numai sa te fure.
253justitiarule(1 oct 04:56)
cat de tembel poti sa fii ?!
929justitiarul din umbra...(1 oct 04:07)
Ii asteptam pe salariatii nemultumiti sa faca o schimbare sa mearga la o societate din orasul Cernavoda sa si ia salariul o data la trei luni fara sporuri si bonuri de masa sa vedem ce mai comenteaza...Sau imbogatit toti moldovenii din gasca lui Bucur de atatia bani si fac reclamatii...La sapa ca nu va omorati cu munca...sa beti apa clocita la peste 40 de grade si sa munciti pe datorie....Putorilor ordinare !.
mai mult...Replica
21 noi 16:12ReplicaCod de vreme SEVERĂ la Constanța!

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil joi, 21 noiembrie a.c. de la ora 14:00...1577

21 noi 14:48ReplicaIMAGINI cu elevul care și-a ÎNJUNGHIAT colegul, la Constanța! VIDEO!881
21 noi 13:17ReplicaTârgul de Crăciun se va amenaja în parcul de la Casa de Cultură: va fi și PATINOAR!1488
21 noi 14:12ReplicaTransfugii algerieni care au provocat INCENDIUL din portul Constanța au FUGIT! Prinși de polițiștii din Valu!

Transfugii de origine algeriană ar fi fugit de la bordul navei, din portul Constanța, în cursul nopții de miercuri...1796

21 noi 11:30ReplicaDETALII din cazul elevului ÎNJUNGHIAT de un coleg, la Constanța!1876
21 noi 00:00ReplicaADEVĂRUL despre locul de joacă 'desfiinţat' şi blocul cu 5 etaje care se va construi în Tomis II2507
21 noi 00:00ReplicaMai mulți tineri de etnie romă au SEMĂNAT TEROARE: camere de supraveghere FURATE, oameni AGRESAȚI în case!

Patru tineri au fost trimiși în judecată, pe 26.03.2019, pentru tâlhărie calificată, instanța de fond...3783

21 noi 00:28ReplicaGeamia Hunchiar, MONUMENT ISTORIC în Piața Ovidiu, REABILITAT și CONSOLIDAT!897
21 noi 07:29ReplicaPrimăria Constanța angajează avocați pentru funcţionarii instituției1146
21 noi 00:00ReplicaCe se întâmplă dacă iei BANI din ÎNCASĂRI pentru a-ți recupera SALARIUL? Iată de a PĂȚIT un CONSTĂNȚEAN!

Un constănțean, în urma unor discuții în contradictoriu cu administratorul firmei angajatoare, a decis să-și dea...1780

21 noi 00:00ReplicaUrmărită din categoria Most Wanted, pentru CRIMĂ, depistată prin cooperare polițienească româno - italiană547
21 noi 23:34ReplicaDeclarațiile unui șofer înainte să FUGĂ de la un accident rutier: 'Cred că a MURIT și mi-e TEAMĂ!'1213
Vremea
11.1°11.1° - 11.9° joi, 21 noiembrie 2019
ConstantaUmiditate: 84%
Vânt: 9.44 m/s
Presiune: 1022 milibari

Loto
6/4961115173349
5/402819293839
joker12252838414
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 noi 00:00SportIonuț Chirilă, verdict dur în privința lui Ianis Hagi: „N-are viteză! Nu poate juca în primele 5 campionate ale lumii”

Ionuț Chirilă (53 de ani) a fost invitat ieri dimineață la GSP Live și a vorbit, printre altele, despre ceea ce îi...700

21 noi 00:00SportDaniel Pancu (FC Rapid): Primarii şi politicul au distrus fotbalul românesc

Antrenorul echipei FC Rapid, Daniel Pancu, a declarat, miercuri, după victoria cu 2-0 din meciul cu UTA, restanţă din...322

21 noi 00:00SportDenis Alibec, despre plecarea lui Contra de la națională: ”Sincer, mă așteptam”

Fotbalistul echipei naţionale a României, Denis Alibec, prezent miercuri în tribună la meciul FC Rapid - UTA (scor...454

21 noi 00:00SportRomânia, alături de Olanda şi Ucraina în grupa C, dacă se califică la EURO 2020

UEFA a stabilit urnele valorice pentru tragerea la sorţi a grupelor EURO 2020, care va avea loc în Bucureşti, la...378

Local
21 noi 00:00LocalZiua Scafandrilor Militari și Ziua Scafandrului Român, sărbătorite la Constanța

Centrul 39 Scafandri a sărbătorit vineri, 15 noiembrie, Ziua Scafandrilor Militari și Ziua Scafandrului Român,...254

21 noi 01:46LocalBiciclist rănit în urma unui accident rutier la Tulcea

Un accident rutier a avut loc în după amiaza zilei de miercuri, 20 noiembrie a.c., în județul Tulcea. Din primele...343

21 noi 01:46LocalBistro închis de OPC pentru practici comerciale incorecte!

Autoritatea pentru Protecția Consumatorului a verificat săptămâna trecută un bistro din orașul Constanța, iar...1170

21 noi 01:54LocalCT BUS este pe primul loc în Top Profit România

Cu peste 20 de milioane de pasageri transportați în anul 2018 și profit de peste 2,5 milioane de euro, CT BUS a fost...597

21 noi 01:37LocalȚara Piticilor din Parcul Tăbăcărie se va închide!

Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie începând de joi, 21 noiembrie a.c. se va închide pentru pregătirea...621

21 noi 00:03LocalConfort Urban amenajează scuaruri la trecerile de pietoni de pe marile bulevarde

...819

21 noi 01:49LocalAtenție, constănțeni: intervenții pe mai multe străzi din oraș

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, desfășoară în această săptămână lucrări de...597

21 noi 01:35LocalControale în județul Constanța: plase tip monofilament, ascunse în mașina unui bărbat

La Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov - Silistra, judeţul Constanţa, în data de 19.11.2019, s-a prezentat pentru...501

21 noi 01:35LocalHaine 'de firmă', descoperite de polițiști într-un autovehicul, în Constanța!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov-Silistra au...762

21 noi 01:35LocalAproximativ 200 kilograme de peşte, transportate fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră constănțeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, în data de 19.11.2019, au oprit în...570

Politică
21 noi 01:48PoliticăLudovic Orban continuă execuțiile: ANOFM a rămas fără șefă

Gheorghiţa-Daniela Barbu a fost revocată din calitatea de membru al Consiliului de administraţie şi din funcţia de...821

20 noi 01:38PoliticăRomânii din Diaspora o taxează pe Viorica Dăncilă, după ultima exprimare nefericită

Comunitatea Diaspora Ro a înregistrat, miercuri, domeniul paginii de internet denumită "astia.ro", în contextul...963

21 noi 01:47PoliticăAu început lucrările de modernizare în stațiunea Neptun-Olimp

Primăria Mangalia a început, recent, lucrările de reabilitare și modernizare pe mai multe străzi din stațiunea...1175

21 noi 01:46PoliticăBarna: Pe termen scurt este puţin probabilă fuziunea USR cu PLUS, până la alegerile locale

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, că, pe termen scurt, o fuziune a partidului cu PLUS este puţin...377

21 noi 01:36PoliticăStrăzile din cartierul Scriitorilor din Cernavodă, reabilitate

Primarul din Cernavoda, Liviu Negoiță, s-a aflat zilele acestea pe drumurile din localitate pentru a supraveghea...409

21 noi 01:37PoliticăContinuă campania de plantare în municipiul Constanța

Peste 200 de arbuști se plantează în aceste zile lângă toate locurile de joacă nou amenajate, precum și lângă...323

21 noi 00:49PoliticăAEC a chemat Guvernul României în instanță: se cere anularea unei Hotărâri care blochează acordarea reducerilor de transport pentru elevi

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a chemat Guvernul României, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul...368

21 noi 01:50PoliticăPandele îşi face televiziune în voluntari, cu oameni care au criticat, în trecut, PSD şi pe Gabriela Firea

Primăria lui Florentin Pandele se pregătește să își facă un post de televiziune. Proiectul Consiliului Local...773

21 noi 01:55PoliticăIohannis își recunoaște o mare greșeală a primului mandat: sunt decis să comunic mai mult

Președintele Klaus Iohannis susține că marea greșeală a primului mandat a fost că nu a comunicat mai mult și dă...683

21 noi 01:55PoliticăOrban: Am găsit Fondul de rezervă la dispoziţia premierului complet epuizat; au fost alocări fără nicio noimă

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că la preluarea funcţiei a găsit Fondul de rezervă al Guvernului la...850

Monden
21 noi 00:00MondenCleopatra Stratan l-a găsit pe „Ghiță“! Cu ce cântăreț se iubește fiica lui Pavel Stratan

Cleopatra Stratan trăiește fiorii primei iubiri alături de un cântăreț autohton, cu care a scos și câteva piese,...511

21 noi 00:00MondenCâți bani primește Inna pentru un concert. Câți lei primește pentru fiecare secundă de cântat

Inna este una dintre cele mai iubite și apreciate artiste, atingând succesul atât în România, cât și...386

21 noi 00:00MondenCum a răspuns Ioana Ginghină când fiica ei a întrebat-o: „Mami, de ce ai apărut goală în Playboy?”

Divorțul de Alexandru Papadopol a determinat-o pe Ioana Ginghină să reconsidere multe perioade din viața ei,...414

21 noi 18:38MondenCâți bani a primit Mihaela Rădulescu pentru reclama în care apare alături de Andrei Aradits și Florin Dumitrescu

Mihaela Rădulescu și-a rotunjit veniturile după ce, recent, ea acceptat să facă o reclamă pentru un supermarket....311

21 noi 00:00MondenPrimele 15.000 de abonamente pentru Untold 2020, vândute în 30 de secunde

Record de vânzări la Untold 2020! Organizatorii au anunţat că primele 15.000 de abonamente pentru cea de-a şasea...198

21 noi 00:00MondenCalcă pe urmele Loredanei. Ce decolteu obraznic au Cristina Spătaru şi Andreea Bănică

Loredana Groza a lăsat acum o lună tot showbizul cu gura căscată datorită unui decolteu mult prea obraznic. Divele...397

21 noi 00:00MondenLizzo, Billie Eilish şi Lil Nas X, cele mai multe nominalizări la premiile Grammy

Interpreţii Lizzo, Billie Eilish şi Lil Nas X au primit cele mai multe nominalizări pentru a 62-a ediţie a galei de...198

21 noi 00:00MondenContinuarea filmului ''Joker'' ar fi în lucru la Warner Bros., cu Joaquin Phoenix şi Todd Phillips

O continuare a filmului ''Joker'' ar fi în lucru la Warner Bros., Todd Phillips fiind în discuţii pentru a regiza şi...209

21 noi 00:00MondenNetflix pregăteşte o continuare la serialul 'Vikings' cu 24 noi episoade

Platforma de streaming Netflix a cumpărat drepturile pentru o continuare la serialul 'Vikings', ale cărui şase...221

21 noi 00:00MondenEmilia Clarke a dezvăluit că s-a simţit inconfortabil în timpul scenelor nud din ''Game Of Thrones''

Actriţa britanică Emilia Clarke a dezvăluit că s-a simţit inconfortabil în timpul filmărilor la unele dintre...249

Mapamond
21 noi 00:00MapamondMalta: Un important om de afaceri maltez, arestat în ancheta privind asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia

Poliţia malteză l-a arestat miercuri pe unul din cei mai importanţi oameni de afaceri din ţară, în legătură cu...219

21 noi 00:00MapamondGeneral american: Următorul cel mai probabil conflict între Rusia şi NATO va fi în Marea Neagră

Europa ar trebui să devină mai interesată de securitatea Georgiei şi a Ucrainei, ţări riverane Mării Negre,...303

21 noi 00:00MapamondPeste 20 de şefi de stat vor marca în ianuarie, la Ierusalim, împlinirea a 75 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz

Peste 20 de şefi de stat sunt aşteptaţi să ia parte la un eveniment de comemorare a Holocaustului, cu prilejul...191

21 noi 00:00MapamondDonald Tusk: Una dintre principalele provocări pentru PPE va fi combaterea populismului şi a manipulării

Una dintre cele mai mari provocări pentru Partidul Popular European (PPE) va fi combaterea populismului şi a...214

21 noi 00:00MapamondOlanda: 25 de migranţi au fost descoperiţi într-un container frigorific pe un feribot spre Marea Britanie

Echipajul unui feribot olandez a descoperit marţi 25 de migranţi într-un container frigorific la bordul unei nave...207

21 noi 00:00MapamondGrecia anunţă că va înlocui cele mai mari trei tabere pentru migranţi de pe insule cu structuri închise

Guvernul grec a anunţat miercuri că va închide în curând cele mai mari trei tabere pentru migranţi, de pe insulele...200

21 noi 00:00MapamondPapa Francisc a sosit în Thailanda, prima etapă din cadrul turneului său asiatic

Papa Francisc a sosit miercuri în Thailanda, prima etapă a turneului său asiatic care include şi Japonia şi este...189

21 noi 00:00MapamondFiul unui fost preşedinte german, înjunghiat mortal în timp ce susţinea o prelegere într-un spital

...267

21 noi 00:00MapamondMexic: 13 morţi într-un accident cu trei autobuze

Treisprezece persoane au murit într-un accident în care au fost implicate trei autobuze în centrul Mexicului, au...194

21 noi 00:00MapamondAustria: Casa natală a lui Adolf Hitler va deveni secţie de poliţie

Casa din Braunau în care s-a născut Adolf Hitler va fi transformată în secţie de poliţie, a anunţat marţi...215

Sănătate
21 noi 22:27SănătateMierea - aliment și remediu natural? Iată ce spun specialișii

Asociația Pro Consumatori, organizaţie certificată de Guvernul României în anul 2005 ca fiind de utilitate...289

18 noi 00:00SănătateIată ce fructe au extrem de puţine calorii. Poţi să mănânci câte vrei fără să te îngraşi!

Fructele sunt absolut necesare în dieta zilnică, chiar și atunci când ești la cură de slăbire. Este cunoscut...862

17 noi 01:50SănătateSfatul medicului: Scapă de tuse cu ajutorul morcovilor - Remediul uşor de preparat acasă

Dacă morcovii nu fac parte din dieta ta zilnică, ai face bine să îi introduci. Consumaţi cruzi, aceştia au efecte...950

16 noi 00:31SănătateOrașul Hârșova a fost privat de ambulanțe: primarul Ionescu, scrisoare deschisă către ministrul Sănătății

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu a întocmit o scrisoare sâmbătă, 16 noiembrie a.c, în atenția...1692

13 noi 03:43SănătateCNAS: Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente personalizate

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale şi tratamente...825

12 noi 03:37SănătateAcțiune de donare de sânge în localitatea 23 August

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria 23 August organizează, sâmbătă, 16 noiembrie a.c.,...1707

8 noi 00:07SănătateConceptul THE MEDICAL MALL a fost inaugurat la Constanţa

Joi, 7 noiembrie, MedCity a inaugurat la Constanța primul THE MEDICAL MALL. La evenimentul de lansare au fost prezente...5425

6 noi 00:03SănătateAcțiune de donare de sânge în Constanța!

Persoanele care doresc să doneze sânge dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă 23...1106

29 oct 02:12SănătateAcțiune de donare de sânge în Mangalia

Un grup de voluntari din localitatea Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu Centrul...1109

27 oct 00:30SănătateSanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol la Gala Elitelor Medicale

În fastuoasa sală a Palatului Culturii din Târgu Mureș, la Gala Elitelor Medicale, Sanatoriului Balnear și de...1366