REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Rolul femeii musulmane în educaţia copilului, subiectul unui simpozion organizat la Constanţa

Rolul femeii musulmane în educaţia copilului, subiectul unui simpozion organizat la Constanţa

Replica API 20 februarie 2018 | 00:00 393

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat, sâmbătă, 17 februarie a.c., la Constanța, simpozionul „Femeia de etnie turcă în Islam”. Tema aleasă de comisia de religie în acest an a fost: „Rolul femeii musulmane în educaţia copilului”. Au vorbit pe această temă: muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf, directorul Centrului Cultural Turc „Yunus Emre" din Constanţa, Ramazan Yılmaz, imamul Yasin Yıldız (Diyanet,Turcia), inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Constanţa, prof. Icbal Anefi, preşedintele Comisiei de cultură, Serin Türkoğlu şi prof. Emin Emel.

În discursul său, muftiul Cultului Musulman din România, Murat Iusuf s-a referit la cele două elemente identitare fără de care o comunitate etnică nu poate supravieţui, limba maternă şi religia. Acestea se învaţă în familie şi rolul principal îi revine mamei care oferă educaţie copilului în primii ani de viaţă. Referindu-se la statutul pe care îl are femeia în religia islamică, Murat Iusuf a afirmat: „Religia noastră oferă o poziţie specială femeii. Profetul Muhammed a zis că raiul este sub picioarele mamelor noastre, iar dacă noi ne dorim să ajungem în rai trebuie să nu ne rănim mamele niciodată”.

Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa, Uygar Mustafa Sertel, a apreciat tema simpozionului şi faptul că UDTR organizează acţiuni de interes pentru comunitate. Referindu-se la tema simpozionului excelenţa sa a spus: „Apreciez că femeile din comunitatea turcă sunt implicate atât în viaţa de familie cât şi în activităţile uniunii de promovare a valorilor identitare.

Atât femeile din România cât şi cele din Turcia au un rol important în viaţa de familie, în educaţia copilului dar acordă importanţă şi vieţii profesionale. Un exemplu în acest sens este profesoara Emin Emel, mamă, poetă şi cadru didactic universitar.”

Simpozionul s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui UDTR, ing. Fedbi Osman, şi a preşedintei Comisiei de femei, Amet Melec. Evenimentul a fost organizat de Comisia de religie a UDTR şi a fost coordonat de vicepreşedinta comisiei, prof. Firdes Musledin.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De femeia lui romanca nu a zis nimic muftiul ? A lasat nevasta la Poarta Alba si el sta cu amanta la casa de cultura. Pai ce facem bre ? Guzel borekul de romanca ?
2
1
Intorceti-va dracului in pesterile voastre!!!
1
4
Hahaha! Ce rol special? De sluga? Pres de sters picioarele
6
2
Ne pregatim sa devenim toti musulmani ,adica sa ne intoarcem la mentalitatile secolului Vll ?
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920