REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Români blocați în portul Calais

Români blocați în portul Calais

Replica API 23 februarie 2021 | 00:00 1136

Câțiva cetățeni români care vor să ajungă în Marea Britanie, sunt blocați în portul Calais din Franța. Unii dintre ei nu au testul COVID făcut. Românii sunt blocați de miercuri noapte, în Portul Calais din Franța ce face legătura cu Regatul Unit. Ei au rămas blocați deoarece o parte dintre pasagerii autocarului și cei doi șoferi nu aveau testul Real Time PCR, cerut de autoritățile britanice pentru a putea intra în țară, scrie stiripesurse.ro

Printre românii blocați la intrarea în Marea Britanie, se află și Mihaela Ligoțchi, din Iași. Soțul ei, Ovidiu, a povestit la Europa FM că a luat legătura cu reprezentanții firmei de transport, dar aceștia nu au venit cu nicio soluție, așa că pasagerii au căutat singuri o cale pentru a putea intra în Marea Britanie: „O parte din pasageri nu aveau testul făcut, deși era obligația transportatorului să se asigure că toți pasagerii au acel test.

Nici șoferii nu au acel test, șoferii nu știu să vorbească limba engleză, a vorbit soția cu cei de acolo de la autorități și acum stau acolo și caută pe net să le facă testul. Testul făcut acum 72 de ore va expira cu siguranță pentru cei are și-au făcut testul și ar trebui săfacă din nou testul.

Pe banii cui, de la societate ne-au răspuns că vor analiza, mi-au spus <<șoferii sigur aveau, nu se poate>>. Nu aveau, că sunt la graniță acum, nu au.”

Începând cu data de 18 ianuarie, toți pasagerii care sosesc în Marea Britanie trebuie să prezinte, inclusiv la îmbarcarea în trenuri, feriboturi sau aeronave, un test cu rezultat negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea deplasării, a anunțat vineri guvernul britanic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trimit cu aviatia militara doctori sa la faca teste pe loc cu o conditie......sa nu fie si SOSOSACA acolo ca am vazut cai lace sa se farece gratis cu agetii
0
0
vai,saracii boschetari covidati nu sint lasati sa intre si sa fure!mare tragedie sa. i aducem inapoi cu charter la business clas,pe banii nostri,evident! ue ba taranoilor,stati acolo pina va chem eu!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108