REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

România a câştigat 56 de medalii la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics de la Abu Dhabi

România a câştigat 56 de medalii la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics de la Abu Dhabi

Replica API 23 martie 2019 | 00:00 356

Delegaţia României a câştigat 56 de medalii, dintre care 17 de aur, 18 de argint şi 21 de bronz, la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics desfăşurate la Abu Dhabi, în perioada 15-21 martie, şi dedicate persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.

Sportivii români au urcat pe podium la toate cele opt discipline la care au participat: gimnastică artistică - 12 medalii de aur, 7 argint, 11 bronz; atletism - 2 aur, 2 argint, 1 bronz; înot - 1 aur, 2 argint, 1 bronz; tenis de câmp - 1 aur, 2 argint, 1 bronz; judo - 1 aur, 1 argint, 3 bronz; tenis de masă - 3 argint, 2 bronz; patinaj role - 1 argint, 1 bronz şi bocce - 1 bronz.

Delegaţia României a revenit, vineri, la Bucureşti, cei 34 de sportivi fiind aşteptaţi în număr mare de reprezentanţii familiilor, cunoscuţi şi prieteni.

Ionuţ Păunescu, cel mai medaliat sportiv de la ediţia 2019 a Jocurilor Mondiale Special Olympics, a declarat pe Aeroportul Henri Coandă: "Am câştigat cinci medalii de aur şi două de argint la gimnastică. Sunt foarte mândru şi fericit de rezultatul meu. Aparatul meu preferat este bara fixă".

La rândul său, directorul naţional al Special Olympics România (SOR), Cristian Ispas, a declarat că performanţa sportivilor români de la Abu Dhabi reprezintă un mesaj de incluziune şi de toleranţă pentru toată România.

"Am obţinut 56 de medalii, pentru sportivi sunt foarte importante aceste medalii, dar pentru noi mai e mai importantă participarea, faptul că au avut ocazia să concureze cu sportivi la fel ca ei şi că România este reprezentată la un asemenea nivel. Aceste medalii reprezintă un mesaj de incluziune, de acceptare, de toleranţă pentru toată România. Sportivii noştri merită să fie incluşi într-un mediu normal. Fie că e vorba despre şcoală, de grădiniţă sau de locuri de muncă", a spus el.

"Rezultatul de la Abu Dhabi este o mândrie, iar o contribuţie importantă a avut-o aici gimnastica, unde există mai multe probe, mai exact şase plus individual compus. Alte sporturi, cum a fost judo, nu a avut şansa decât la o medalie. Dar chiar şi aşa, ei au luat medalii. Avem acum de două ori mai multe medalii ca la Los Angeles pentru că acum nu am dus echipă de fotbal. Acum am ales să ducem de la sporturi individuale şi sporturi unificate, adică sportivi cu dizabilităţi şi sportivi fără dizabilităţi", a adăugat Ispas.

Directorul SOR speră ca la ediţia Jocurilor Mondiale de peste patru ani România să participe cu o delegaţie mai numeroasă. "Nu ne-a interesat un clasament pe naţiuni, pentru că au fost ţări precum China, Statele Unite sau Australia care au adus peste 100 de sportivi şi e greu să ne comparăm cu ei ca număr de medalii. Dar ne mândrim că am fost şi noi pe podium la toate disciplinele la care am participat. Pentru că la această ediţie am avut sportivi la trei noi discipline, patinaj role, tenis de câmp şi judo, iar ei s-au comportat foarte bine. Ceea ce ne dă speranţa că în 2023, în Germania, vom duce mai mulţi sportivi", a precizat Cristian Ispas.

Antrenorii voluntari ai delegaţiei delegaţiei României la Abu Dhabi au fost Gabriel Popescu (gimnastică artistică), Alin Săftel şi Adrian Oros (atletism), Radu Gabriel Toma (bocce), Andrei Lucian Anuţoiu (înot), Alexandru Dan Florin Mînea (judo), Andreea Cristina Pascu (patinaj role), Ion Octavian Mustăreaţă (tenis de câmp) şi Dorel Tătaru (tenis de masă).

Jocurile Mondiale de vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice la fiecare patru ani, au reprezentat cel mai mare eveniment sportiv şi umanitar din lume în 2019. La această ediţie organizată la Abu Dhabi au participat 7.500 de sportivi din peste 190 de ţări, care au concurat la 24 de discipline sportive.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
avem cei mai tari handicapati
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108