REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

România frumoasă! 30.000 de copii au creat o atmosferă de vis pe Arena Națională. Momentul intonării imnului a fost FABULOS

România frumoasă! 30.000 de copii au creat o atmosferă de vis pe Arena Națională. Momentul intonării imnului a fost FABULOS

Replica API 16 octombrie 2019 | 00:00 595

La Româia - Norvegia s-a sărbătorit Ziua Copilului din România pe Arena Națională, într-o ambianță multicoloră de neuitat pentru viitorul nostru, cu 29.854 de suflete pe stadion, record absolut. Ei merită să fie la Euro 2020, ar fi campioni acolo!

Întrebare: „Cine suntem?”. Răspuns din zeci de mii de piepturi tinere și viguroase: „România”! Cu vocale ce umplu atmosfera de un entuziasm debordant și care nouă, ăstora cu mai mulți ani în spate, ne-au dat energie să sperăm că și jocul „tricolorilor” ar putea fi molipsit de bucuria tinerilor spectatori. Vibrant! Minunat! Extraodinar!

Gașca zurli tricoloră

Ce bine ar fi dacă acesta ar fi viitorul României, în fotbal, în orice domeniu, dacă puștii de aseară ar păstra aceeași linie și-n viață! Aveau dreptate nordicii, exacți și cu zâmbete reci, să strâmbe din nas la auzul veștii că vor da peste un stadion animat, viu, efervescent, care să împingă de-a dreptul pe bărbații în galben spre poarta lui Jarstein. Sincer, atmosfera creată de junii țării a făcut mai mult decât toți ultrașii hipernaționaliști.

Bărbații lui Contra, și el cu mișcări uneori copilărești pe margine, de Gașca zurli, au avut cea mai puternică galerie posibilă la un asemenea meci. Am avut privilegiul de a simți cum îmi tremură inima de emoție la chiotele copiilor, la vuietul creat de ei, la o paradă a lui Tătărușanu sau o lansare a vârfurilor: cei din tribună merită să fie la Euro, acolo s-ar bate la trofeu!

#hairomania

Ca și-n multe alte detalii, dacă stăm să judecăm limpede, ar trebui să învățăm de la lecția predată de cei mici. Fiindcă nu s-au mai auzit mesaje xenofobe, injurii de mitocani și invective de neanderthalieni. Fără petarde, dar cu sunete ce rupeau decibelii în două de entuziasm.

Și-au putut să stea unii lângă ceilalți și tinerii care buchisesc fotbalul la FCSB cu cei de la Dinamo, și cei veniți de la Rupea, Alba Iulia, Satu Mare, Focșani, Panciu și din toate ungherele țării. Din orașe mari și mici, cu pui de români care s-au bucurat sincer de fiecare moment trăit aseară, pe stadion, venind de drag, așteptând să chiuie, să agite steagurile, să spună și ei cândva că au văzut naționala jucând pe Arenă, așa cum le-au povestit tații și bunicii lor. Că, cine știe?, poate le-o surâde viața să iasă și ei în stradă să urle "Hai România!" după o mare victorie la un Mondial sau European!

„Juveții” juniori au făcut show

În vară au fost peste 4.000 de copii pe „Ion Oblemenco” la meciul pe care U Craiova l-a disputat cu cei de la AEK Atena în turul 3 preliminar al Europa League. „Juveții” n-au avut ultrași la acest meci important, dar țâncii au colorat atmosfera din Bănie la începutul lunii august. Cu toate acestea, echipa antrenată de Corneliu Papură nu a avut noroc: a pierdut cu 0-2 acasă, în fața grecilor, fiind ulterior eliminată din competiție.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Copiii ne-ati oferit o noapte frumoasa,iar voi fotbalistilor mai multa munca si mai putine fumuri.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108