REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

România își respectă colaboratorii: 139 de afgani au ajuns în țară, evacuați de celula de criză

România își respectă colaboratorii: 139 de afgani au ajuns în țară, evacuați de celula de criză

Replica API 9 septembrie 2021 | 23:09 1244

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a anunţat, joi seară, că 139 de cetăţeni afgani, colaboratori ai trupelor române, au ajuns cu bine în România cu o aeronavă TAROM. Cetăţenii au fost evacuaţi din Afganistan în urma demersurilor Celulei de criză interinstituţionale convocate la data de 13 august.

„Tocmai a ajuns în România cea mai mare parte a cetăţenilor afgani, a afganilor noştri, care au fost evacuaţi de România din Afganistan. Aţi asistat la încheierea cu succes a celei mai ample operaţiuni de extragere din Afganistan în cadrul căreia am reuşit aducerea la Bucureşti a 139 de cetăţeni aflaţi sub protecţia României dintre cei 156 care au fost evacuaţi de către celula de criză”, a afirmat, joi seară, Bogdan Aurescu, potrivit news.ro, citat de stiripesurse.ro.

Acesta a precizat că este vorba despre foşti colaboratori ai trupelor române în teatrul de operaţiuni din Afganistan, studenţi cu burse în România, precum şi alte categorii vulnerabile: jurnalişti, activişti pentru drepturile omului, magistraţi şi membri de familie ai acestora.

„Alţi 17 cetăţeni sprijiniţi de România şi care au primit asistenţă din partea României au optat să continue călătoria prin alte mijloace către destinaţia lor finală, România”, precizat Aurescu, explicând că cetăţenii afgani vor ajunge în zilele următoare în ţară.

Aurescu a precizat că, de asemenea, au ajuns în România 49 de cetăţeni români care au dorit să fie evacuaţi din Afganistan, 7 cetăţeni străini, din state partenere ale României.

„Au fost misiuni extrem de complicate, intense, inclusiv la nivel uman, emoţional, pentru că Afganistanul este scena unor drame umane greu de imaginat”, a mai afirmat Aurescu.

Acesta precizează că activitatea celulei de criză va continua în perioada următoare.

De asemenea, Aurescu a explicat că în Afganistan mai sunt 8 cetăţeni români, dar care nu au dorit până acum să fie evacuaţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa trimitem in Kabul , toata cocalarimea din CT , sa vada ce inseamna o dictatura militara si ciocu mic . Si asa ei nu respecta si nu vor reguli de bun simt . Dupa o luna de stat acolo , mielusei se intorc .
1
0
Frate Afgan.
1
1
Ungaria sau Austria cati afgani au primit ? Doar ai nostrii sunt in pozitie de ghiocel.
2
2
celula plmele...
2
3
Au plecat trupele si cum au plecat ,de fapt de pe 28 iulie ministrul de externe chinez se intalnea cu oamenii lui Mullah , au venit Ciuciunghezii,se pare ca afacerea unde este si H unte r Bi d e u are succes in Afganistan prin lobby chinez,extragere lithium si fabrica pentru prelucrare de baterii auto???Intreb pentru un prieten
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468