REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 22 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6494
23.4° Constanța Vineri, 22 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6494

România, lovită de vremea rea. Zonele în care ploile torenţiale au făcut prăpăd

România, lovită de vremea rea. Zonele în care ploile torenţiale au făcut prăpăd

Ana Maria LIPAN 16 septembrie 2023 | 08:58 552

Vremea rea a revenit în majoritatea zonelor ţării, iar inudaţiile au făcut prăpăd în mai multe judeţe. În Cluj-Napoca o ploaie torenţială a blocat întreg oraşul. Maşinile nu au mai putut circula din cauza apei care avea jumătate de metru, iar sub un pod din oraş şoferii au rămas blocaţi, fiind nevoiţi să se tracteze unii pe alţii. Inundaţii au fost şi în judeţul Mureş. Turiştii care au vrut să viziteze Turnul cu Ceas din Sighişoara nu au putut să urce scările din cauza apei care curgea şiroaie. 

Romania, lovita de vremea rea. Zonele in care ploile torentiale au facut prapad

A fost prăpăd aseară în Cluj-Napoca. O ploaie torenţială de câteva zeci de minute a blocat întreg oraşul. Străzile s-au transformat în râuri, iar maşinile nu au mai putut să circule. Sub podul de la Mărăşti apa fost atât de mare, încât şoferii au fost nevoiţi să se tracteze unii pe alţii pentru a-şi scoate maşinile din apă.

Romania, lovita de vremea rea. Zonele in care ploile torentiale au facut prapad

Pe unele străzi mai multe guri de canalizare au refulat, iar lângă primărie a apărut o adevărată fântână arteziană. După o ploaie torenţială de aproximativ o oră, s-au acumulat peste 30 de litri pe metru pătrat. Au fost inundate mai multe curţi, case şi subsoluri, inclusiv subsolul unui liceu, scrie observatornews.ro.

Vremea rea a făcut prăpăd şi în Piteşti

Inundaţii au fost şi în Piteşti. Şoselele şi trotuarele au fost complet acoperite de apă. Câţiva adolescenţi au fost nevoiţi să se urce pe un zid pentru a putea trece deoarece trotuarul era plin de apă. 

În comuna Boteni din judeţul Argeş viitura a inundat curţile oamenilor. Aceştia şi-au dechis porţile pentru ca apa să iasă pe drum. În Sighişoara, turiştii nu au mai putut urca pe scările care duc la Turnul cu Ceas din cauza şiroaielor de apă care o luau la vale. Până în această dimineaţă centrul ţării a fost sub cod galben de ploi şi vijelii puternice. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lucrările făcute după sfaturile UE-istilor date "vanzato-rromaniccati" incep sa se vadă!!! Doar vine "incalzirea gloabelor" ( nu rut)!!!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
3746324943
5/49
292427392816
joker
3034728106