REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

România marchează preluarea preşedinţiei Consiliului UE printr-o ceremonie la Ateneu

România marchează preluarea preşedinţiei Consiliului UE printr-o ceremonie la Ateneu

Replica API 11 ianuarie 2019 | 02:08 448

România a marcat, joi, preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, printr-o ceremonie organizată la Ateneul Român la care au fost prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, al Parlamentului European, Antonio Tajani, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi premierul Viorica Dăncilă, conform agerpres.ro.

Demnitarii au susținut discursuri și, de asemenea, concertul de după luările de cuvânt a fost susținut de Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din cele 28 de state UE, respectiv de artişti români recunoscuţi internaţional, precum Adela Zaharia, Ruxandra Donose, Michael König, Sorin Coliban şi Corul Filarmonicii "George Enescu".

Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene este exercitată pentru o perioadă de 6 luni, prin rotaţie, de fiecare stat membru. Prin definiţie, preşedinţia trebuie să fie neutră şi imparţială pe perioada exercitării mandatului; prin urmare, ea nu poate favoriza propriile opţiuni de politici şi nici pe cele ale unui alt stat membru. Ea are trei misiuni principale.

Prima misiune este de planificare şi conducere a reuniunilor din cadrul diferitelor formaţiuni ale Consiliului (cu excepţia Consiliului Afaceri Externe) şi ale grupurilor sale de lucru.

Preşedinţia înseamnă, în primul rând, datoria de a promova în reuniunile pe care le vom prezida la Bruxelles, interesul european prin asigurarea unui cadru corect de negociere, arată site-ul dedicat preşdinţiei române.

Eforturile unei preşedinţii se vor concentra în principal pe prezentarea de propuneri de compromis, capabile să conducă la adoptarea de poziţii comune ale statelor membre.

Preşedinţia trebuie să acţioneze ca un facilitator, fiind responsabilă de avansarea lucrărilor Consiliului privind legislaţia europeană, de asigurarea continuităţii agendei Uniunii Europene, a unor procese legislative bine organizate şi a cooperării dintre statele membre.

Cea de-a doua misiune vizează reprezentarea Consiliului în relaţiile cu celelalte instituţii ale Uniunii, în special cu Comisia Europeană şi cu Parlamentul European. În activitatea pe care o desfăşoară, Preşedinţia cooperează îndeaproape cu preşedintele Consiliului European şi cu Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.

Cea de-a treia misiune este asumarea reprezentării Uniunii Europene în dialog cu partenerii externi, prin înlocuirea temporară a Înaltului Reprezentant, în situaţiile în care acesta nu poate participa.

Obligaţiile concrete ale unei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene se traduc în asigurarea resurselor necesare pentru prezidarea la Bruxelles a reuniunilor ministeriale, la nivel de ambasadori şi a peste 150 de grupuri de lucru de la nivelul Consiliului. În acest format se negociază 200 - 300 de dosare legislative pe parcursul a peste 1.500 de întâlniri formale şi informale.

În ceea ce priveşte modul în care se lucrează, Preşedinţiile sunt grupate în trio-uri, lucru care asigură un cadrul general coerent de desfăşurare a activităţii Consiliului Uniunii Europene pentru o perioadă neîntreruptă de 18 luni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
El e principalul arhitect al demolarii fragilei justitii in Romania. Acum semnalul este: Liber la furat pentru PSD si Alde. Mai scapa si altii pe linga gasca comunista. In viitor el va trebui sa raspund penal pentru faptele sale, si ii doresc ani multi la puscarie. Despteapta-te romane, dusmanul e ala care pretinde ca iti vrea binele. Din pacate v-a ars si nici macar nu simtiti.
1
0
Muie europa. Niste nenorociti ordinari care ne vor sclavi. Muie europa
1
4
Binenteles ca nu putea lipsi .. Adrian Severin, proaspat si apretat la curatatoria Jilava.
6
0
este si PREA frumosul dANUT ACOLO !!!
3
0
dezamagitor, la propriu- suntem ceea ce incercam sa ascundem- mincinosi, hoti, borfasi. Cum este posibil , intr-o intalnire de o importanta deosebita ptr noi, sa expunem discursuri mincinoase, sa vorbim in engleza- inteleg noi nu stapanim nici lb romana- dar? Invitati de marca, satra de hoti si borfasi marca PSD- ALDE, toti neica nimeni, fosti puscariasi si inculpati. Rusiene. Aprecieza abordarea dlui Basescu si adlui Isarescu.Iliescu, oricum asteapat pronuntarea care-l va indruma spre puscarie. Sa spui tu ca euro a crescut la ordinul lui Isarescu trebuie sa fii dus cu pluta rau de tot, mai al
10
1
In astea cateva luni, cel mai probabil nici trei, or sa se lamureasca si UE ce otrape si HOTI de HOTI au ajuns sa conduca Romania! De-alde nicolicea, ciordache, codrin stefanescu...si alte NIMICNICII psd-iste.
9
3
Toate bune si frumoase , ce facem cu emigrantii?Tariceanu ,Iordache si Viorica penibili.Dreagnea a fugit cu gagica din fata civilizatiei europene, de care nu se lipeste.
9
2
Tantitele de Videle, d-na Dancila au venit cu rochiii lungi si brose in piep, de parca erau nase de botez, de cununie.....!? Tariceanu a uitat sa vorbeasca romaneste !? Dezonorant! Rusine! Ciordache nu mai arata semnul : muie UE ?? Dragnea a dat Comisia europeana in judecata....!?
12
3
ne facem de cacat cu drancila in frunte cu dracunea ,trompetaceanu si alti hoti si incompetenti !!!
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108