REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

România participă la Congresul Mondial al Petrolului din SUA

România participă la Congresul Mondial al Petrolului din SUA

Replica API 8 decembrie 2021 | 00:00 687

România participă la lucrările Congresului Mondial al Petrolului, care se desfăşoară la Houston, SUA, în perioada 5-9 decembrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, scrie Agerpres.

Sursa foto: energie.gov.ro

Într-un context energetic mondial cu multe provocări, cel de-al 23-lea Congres Mondial al Petrolului îşi propune să ofere participanţilor o platformă pentru dialog deschis, care să construiască punţi între consumatori şi producători, între guverne şi industrie, lideri şi societate, precum şi dezvoltări şi soluţii pentru producţia şi utilizarea durabilă a resurselor energetice ale lumii. Tema ediţiei din acest an va fi - Innovative Energy Solutions.

Delegaţia României este condusă de George-Sergiu Niculescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, şi include reprezentanţi ai conducerii unor importante companii româneşti din sectorul petrolier, precum Conpet, Transgaz sau Oil Terminal.

România participă cu un stand structurat de compania Conpet, în cadrul Expoziţiei Internaţionale care se organizează în marja fiecărei ediţii a Congresului Mondial al Petrolului.

Secretarul de stat George Niculescu a participat duminică seara, 5 decembrie, la ceremonia de deschidere a Congresului şi a vizitat standul României.

Congresul Mondial al Petrolului (WPC) începe, însă, cu un număr redus de directori de companii energetice şi miniştri care vor discuta viitorul pieţei petrolului, în condiţiile în care răspândirea variantei Omicron a coronavirusului a perturbat călătoriile, transmite Reuters.

Conferinţa, care se va întinde pe patru zile şi ar fi trebuit să aibă loc în 2020 însă a fost reprogramată din cauza pandemiei, reuneşte principalii jucători din industria petrolieră odată la trei ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108