REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

România va organiza Campionatele Mondiale de juniori U20, competiţie care reprezintă criteriu de calificare la JO 2020

România va organiza Campionatele Mondiale de juniori U20, competiţie care reprezintă criteriu de calificare la JO 2020

Replica API 21 februarie 2020 | 23:03 543

România va organiza Campionatele Mondiale de juniori Under 20, competiţie programată să se desfăşoare la RIN Grand Hotel din Bucureşti în perioada 14-21 martie şi care reprezintă criteriu de calificare "Gold" pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Române de Haltere (FRH), Nicu Vlad.

"Organizarea unui astfel de eveniment este un prestigiu pentru România, mai ales în an olimpic. Campionatele Mondiale de juniori sunt şi criteriu de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 şi, evident, ţările care au sportivi juniori Under 20 angrenaţi în procesul de calificare sunt foarte interesate de această competiţie, mai ales că din punct de vedere al clasificării "Gold" este la fel de importantă ca o competiţie destinată seniorilor. Ne aşteptăm la o participare de aproximativ 350 de sportivi din 60 sau 70 de ţări de pe cele 5 continente. România a mai organizat cu succes o ediţie a Campionatelor Mondiale de juniori în 2009", a spus preşedintele.

Lotul României pentru această competiţie va fi format din 15 sportivi, nominalizarea acestora urmând să se efectueze la începutul lunii martie.

"România va avea o reprezentativă formată din aproximativ 15 tricolori, care vor evolua la masculin şi feminin, înscrierile finale urmând să fie publicate cu două săptămâni înainte de startul competiţiei. Având în vedere experienţa noastră în organizarea competiţiilor internaţionale din ultimii ani, sunt convins că şi de data acesta vom face faţă şi evenimentul va fi un succes pentru noi şi un succes de imagine pentru România", a menţionat oficialul FRH.

Nicu Vlad, care ocupă atât funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF), cât şi pe cea de preşedinte al Comisiei Tehnice a IWF, a anunţat că înaintea Campionatelor Mondiale de juniori de la Bucureşti vor avea loc şedinţele forului mondial.

"Înaintea competiţiei vor avea loc la Bucureşti atât congresul, cât şi şedinţele Comitetului Executiv al Federaţiei Internaţionale de Haltere. Vor fi cu siguranţă şedinţe extrem de importante pentru halterele mondiale, având în vedere şi contextul ultimelor evenimente care interesează conducerea IWF", a precizat Nicu Vlad.

La ediţia 2019 a Campionatelor Mondiale de juniori Under 20, desfăşurată la Suva (Fiji), România a participat cu trei sportivi, Paul Dumitraşcu (cat. 73 kg), Maria Luana Grigoriu (cat. 64 kg) şi Alexandra Alexe (cat. 64 kg). Singura medalie a fost argintul obţinut de Paul Dumitraşcu la stilul aruncat.

În ultimii ani România a găzduit şi alte competiţii de haltere internaţionale precum Campionatele Europene de seniori 2018 de la Izvorani şi Campionatele Europene de juniori (Under 20) şi tineret (Under 23) de la Bucureşti, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108