REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Românii au plecat în afară pentru sărbătorile pascale: cum s-au descurcat la graniță - VIDEO

Românii au plecat în afară pentru sărbătorile pascale: cum s-au descurcat la graniță - VIDEO

Replica API 8 aprilie 2018 | 00:29 319

Românii care au ales să facă Paștele la bulgari sau la moldoveni au avut fel și fel de experiențe la frontiere. Unii au stat ore bune la coadă, alții au fost salvați de promptitudinea punctelor de frontiere prin deciziile alese pentru fluidizarea traficului.

În cursul zilei de sâmbătă, 7 aprilie a.c., la Vama Veche, spre uimirea călătorilor, nu a fost coadă. Asta pentru că lucrătorii de la punctul de trecere a frontierei a luat decizia să facă controale succinte și a permis o bandă de viteză. Desigur, erau întrebați și dacă sunt copii în mașină, după cum a precizat un constănțean care a călătorit în sud.

În schimb, la punctul de trecere Albești - Leușeni, către Republica Moldova, vineri noaptea spre sâmbătă au existat cozi. Din București au plecat la 12 noaptea 4 autocare care au trecut concomitent granița. Iar din țară au mai venit și alte autocare. Moldovenii și românii care au ales ca destinație pascală sora mai mică a României de peste Prut au stat și două ore la coadă. Pentru a mai elibera coada, lucrătorii de la P.T.F. Leușeni au luat decizia să controleze autoturismele care se aflau la coadă înainte să ajungă efectiv la punct, alergând de la un autoturism la altul pentru verificarea documentelor, iar după ce treceau de primul punct de control, dacă era cazul le erau verificate și mașinile.

Într-unul din autocare a existat și un mic incident. Un cetățean din Republica Moldova nu a fost lăsat să iasă din România, fiind oprit la români la graniță.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108