REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Românii consumă mai multă carne de porc şi de pasăre

Românii consumă mai multă carne de porc şi de pasăre

Replica API 10 februarie 2015 | 00:00 256

În luna decembrie 2014 faţă de aceeaşi lună a anului precedent, numărul bovinelor sacrificate a scăzut, în timp ce numărul porcinelor, ovinelor, caprinelor şi al păsărilor a crescut, potrivit datelor Institului Naţional de Statistică. În anul 2014 comparativ cu anul 2013, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a scăzut la bovine şi a crescut la porcine, ovine şi caprine şi păsări; greutatea în carcasă a acestora a crescut la toate speciile. Numărul total de bovine sacrificate a scăzut cu 6,7%, iar greutatea acestora în carcasă a crescut cu 13,3%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate au scăzut, atât din punct de vedere al numărului de capete sacrificate, cu 2,2%, cât şi al greutăţii în carcasă, cu 0,3%. Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 20,7%, respectiv cu 9,1%. În unităţile industriale specializate, numărul de porcine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 6,2%, respectiv cu 5,5%. Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 28,5%, respectiv cu 63,4%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108