REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° ConstanÈ›a Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° ConstanÈ›a Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Romii alpinişti "chelesc" acoperişul fostului Consulat al Italiei la Constanţa

Romii alpinişti "chelesc" acoperişul fostului Consulat al Italiei la Constanţa

Replica API 30 august 2012 | 00:00 161

Vecinii au depus încă o reclamaţie:

Vecinii au depus încă o reclamaţie:

Romii din fostul Consulat al Italiei din Constanţa nu au frică de înălţime, ca dovadă stând acoperişul care încet dar sigur, rămâne fără tablă şi fără ţigle. Deşi la faţa locului au fost chemate, în nenumărate rânduri, forţele de ordine , acestea nu au putut să rezolve nimic. Locatarilor le este frică că romii le vor pătrunde în case.

Povestea romilor care stau abuziv în fostul Consulat al Italiei de pe Bulevardul Mamaia este una deja cunoscută. Deşi forţele de ordine au venit în nenumărate rânduri, fiind sesizate de mai mulţi locatari ai blocului LE1, se pare că răspunsul la problema acestora nu există sau, cel puţin nu o să apară prea curând. Dacă până acum romii încercau să nu se facă prea des văzuţi şi au reuşit, pentru scurt timp, să fie acceptaţi în comunitate, de această dată au întrecut măsura, iar locatarii blocului din apropiere sunt mai decişi ca niciodată să-i evacueze. Geamurile clădirii sunt sparte, mirosul este insuportabil, iar maldărele de gunoi se află exact unde erau şi ultima dată, fostul consulat degradându-se pe zi ce trece. Imobilul a ajuns să arate ca după bombardament, acoperişul fiind următorul pe lista "locatarilor" mutaţi abuziv. Azi o ţiglă, mâine două, poimâine tabla, şi uite aşa acoperişul consulatului ajunge să fie aproape inexistent. "Încă un strat de ţiglă şi unul de tablă şi mă trezesc cu ei peste mine în casă Numai eu am chemat forţele de ordine de trei ori şi după cum vedeţi, romii sunt tot aici", a declarat exasperat unul dintre locatari. Într-adevăr, de pe acoperişul consulatului se poate ajunge foarte uşor pe blocul alăturat, iar de aici în scară. " Sunt un adevărat pericol. Nu mă mai simt în siguranţă în propria casă", a declarat administratorul asociaţiei de proprietari, Eugen Agachi.

Oana MUÅžAT

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108