REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Rosul unghiilor poate ascunde tulburări mentale serioase

Rosul unghiilor poate ascunde tulburări mentale serioase

Replica API 30 august 2022 | 00:00 657

Rosul unghiilor este un obicei des întâlnit la milioane de oameni din întreaga lume. Deşi aparent un gest inofensiv, medicii psihologi avertizează că deprinderea aceasta are în spate afecţiuni mentale periculoase.

Mai mult, este un gest inoportun și pentru dinți, smalțul va fi serios afectat dacă deprinderea va dura mult timp.

Rosul unghiilor. În lume sunt o mulțime de persoane adulte sau copii care-și rod unghiile. Medicii psihologi avertizează că acest gest automutilant are la bază o afecţiune mentală destul de serioasă, potrivit Daily Mail, citat de doctorulzilei.ro.

Coform medicilor specialişti, rosul unghiilor se poate transforma într-un viciu foarte periculos, e mai ușor să renunți la fumat decât la crănțănitul unghiilor.

Cadrele medicale au desfăşurat o serie de studii cu privire la acest obicei şi se gândesc serios să schimbe încadrarea acestuia de la un gest inofensiv la tulburare obsesiv-compulsivă.

Mai mult de atât, rosul unghiilor s-ar putea asemăna cu comportamentul caracteristic sindromului ADHD, spun experţii medicali.

„La fel cum procedează pacienţii care se trag de păr sau îşi cauzează răni pe suprafaţa pielii, gesturi automutilante, cei care îşi rod unghiile pot ajunge să fie încadraţi în aceeaşi categorie cu persoanele care suferă de instabilitate mentală, dar asta într-o categorie foarte restrânsă de pacienţi”, a explicat medicul Carol Mathews, psihiatru la Universitatea din Calofornia, conform NBC.

Rosul unghiilor este privit ca un obicei foarte grav atunci când pacientul care îl practică îşi cauzează singur durere, neputând apoi să îşi mai folosească mâinile deoarece rănile provocate pot duce la infecţii severe.

În plus, atunci când îşi rod unghiile, oamenii sunt expuşi la o serie de boli, deoarece

Specialiștii spun că o metodă de a scăpa de acest obicei ar fi înfășurarea unghiilor în bandaje sau ungerea lor cu lămâie, ardei iute sau pelin.

În orice caz, având în vedere implicațiile emoționale ale gestului, e bine să se folosească o abordare blândă și plină de tact atunci când încercăm să convingem persoana care își roade unghiile să nu o mai facă.

Iar primul lucru, trebuie rezolvată cauza stresului care a dus la rosul unghiilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108