REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Rudele pacienților din Spitalul Județean sunt disperate: "Ne mor apropiații în spitale și nu îi putem vedea!"

Rudele pacienților din Spitalul Județean sunt disperate: "Ne mor apropiații în spitale și nu îi putem vedea!"

Replica API 11 aprilie 2016 | 12:52 373

Situație dramatică în Spitalul Județean Constanța!

Situație dramatică în Spitalul Județean Constanța!

Probleme se țin lanț în ceea ce privește Spitalul Județean de Urgență Constanța. În continuare, unitatea reprezintă un teren minat atât pentru pacienți, cât și pentru rudele acestora. În ultima perioadă, puhoiul de nemulțumiri aduse la adresa unității i-a determinat pe constănțeni să organizeze chiar și un protest, solicitând demisia managerului Dănuț Căpățână. Fără rezultat, însă. De două luni, unitatea sanitară se află în carantină, iar regulile sunt mai mult decât stricte. Constănțeanii au ajuns la capătul disperării: au inițiat o petiție online și cer să le fie respectate drepturile, cer să fie lăsați să fie alături rudelor internate, în momente de cumpănă din viața lor. Peste 300 de oameni au semnat petiție, până la ora redactării acestei știri.

Starea de carantină în care se află spitalul de aproape două luni i-au adus la disperare pe constănțenii ai căror rude se află internați. “Ne mor apropiații prin spitale și nu îi putem vedea să ne luăm la revedere. Spital în carantina? De acord. Dă-mi un costum,dezinfectează-mă ,dar lasă-mă să-mi văd aproapele, să-i pot spune "te iubesc", că poate nu am făcut-o când trebuia”, a precizat o constănțeancă pe un site de socializare. Din păcate, nu este singura persoană care află în această situație. Zeci de constănțeni se plâng că nu le pot fi alături părinților, copiilor sau oricărei rude în cazul în care acestea sunt sau nu în stare gravă. “Eu am avut copilul internat, la terapie intensivă. Mi s-a spus că trebuie să am grijă de el. În salon l-am mutat eu în brațe, deși are 9 ani. Dar dacă nu mă lăsau să intru? E oribil să nu aibă cine să le dea o cană cu apă, că sigur personalul este prea ocupat”, a povestit revoltată o mămică. Iar lista continuă cu relatarea dramatică a unui constănțean. “De două săptămâni merg zi de zi la spital. Acum doua săptămâni l-am internat pe unchiul meu în stare foarte gravă cu un picior amputat, dependent de insulină. Acum are ambele picioare amputate, este tot internat și în ciuda tuturor încercărilor de a intra în spital, chiar cu plată, nu am fost lăsată. Vineri l-am dus pe tata în stare gravă cu hemoragie, cancer la colon și neoplasm pulmonar. Nici pentru el nu pot intra. Ieri după-amiază a internat-o pe mama mea de urgență direct din dializă, nici nu știu motivul și ce diagnostic are. Stiu doar că pierde sânge.”, a conchis acesta. De precizat faptul că rudele pacienților au ajuns să se îmbrace în halat sau pijamale, în fața spitalului, pentru a putea intra în unitatea spitalicescă, să-și viziteze rudele.

Când va fi ridicată restricția?

După nenumăratele sesizări, conducerea Spitalului Județean vine și cu anunțul așteptat de constănțeni. "Mâine dimineață au Comitet Director. Vor stabili împreună măsurile și probabil în zilele imediat următoare se va ridica restricția. Și managerul spitalului a vrut de mai de mult timp să ridice, să vadă starea epidemiologică a oamenilor. Mâine dimineața se va stabili și programul cu orele de vizită și tot.", a precizat Renato Cristea, managerul administrativ al Spitalului Județean Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108