REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A fost inaugurat tronsonul de drum reabilitat de pe DJ224, Medgidia - Tortoman - Siliștea! VIDEO

A fost inaugurat tronsonul de drum reabilitat de pe DJ224, Medgidia - Tortoman - Siliștea! VIDEO

Replica API 21 septembrie 2018 | 00:55 683

De-a lungul timpului şoferii care tranzitează judeţul Constanţa s-au arătat nemulţumiţi de starea drumurilor. O categorie destul de mare o reprezintă agenţii de vânzări care prin meseria lor sunt nevoiţi să călătorească din localitate în localitate pentru a-şi vinde marfa. Aşadar, nu de puţine ori aceştia şi-au strigat nemulţumirea în privinţa drumurilor din judeţ care, din cauza stării jalnice le pune viaţa în pericol: cratere în asfalt, şanţuri sau treceri de pietoni slab semnalizate. În acest sens, o veste bună reprezintă inaugurarea noului tronson de drum judeţean DJ 224, care face legătura între localităţile Medgidia – Tortoman – Siliștea.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, împreună cu Lucian Lungoci, administratorul special al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, au inaugurat joi, 19 septembrie a.c., tronsonul de drum reabilitat, de pe DJ224 între localitățile Medgidia – Tortoman – Siliștea. Lucrările de reabilitare au început în anul 2009, în urma semnării contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Au fost însă oprite.

“În anul 2016, acest proiect era blocat de mai bine de un an. Împreună cu Lucian Lugoci am reușit deblocarea acestuia și finalizarea lucrărilor în mai puțin de douăsprezece luni. Eforturile au fost consistente, mai ales în contextul în care, în momentul în care am decis să deblocăm acest proiect, RAJDP era în insolvență. Printr-un management eficient, nu numai că am rentabilizat Regia, dar, iată, că se finalizează proiecte de infrastructură importante pentru locuitorii județului Constanța” a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Potrivit proiectului, pe acest tronson de drum au fost turnate două straturi de covor asfaltic, au fost pietruite acostamentele, s-au refăcut podurile și terasamentele precum și marcajele și indicatoarele rutiere. Prin reabilitarea segmentului Medgidia – Tortoman – Siliștea s-a urmărit: creșterea capacității portante a sistemului rutier în corelare cu traficul actual și de perspectivă, creșterea vitezei de circulație a vehiculelor, precum și creșterea lățimii părții carosabile de la 6m la 6,5m. Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 54 milioane lei.

"Lucrările la DJ224, între localitățile Medgidia – Tortoman – Siliștea au fost finalizate! RAJDP a făcut eforturi majore pentru deblocarea acestui proiect, cu o valoare de 54 milioane lei, iar astăzi avem 22 de kilometri de drum reabilitat la standarde europene. Finalizarea acestui tronson demonstrează că acolo unde există voință se găsesc și soluții! Sunt un om de cuvânt, iar promisiunile pe care le-am făcut privind modernizarea infrastructurii rutiere din județul Constanța se concretizează.", a adăugat preşedintele CJC.

Tot joi, președintele Consiliului Județean Constanța a efectuat o vizită de lucru la Stația de preparare asfalt – Cuza Vodă. „La preluarea mandatului această stație se afla în situația de a fi preluată de firma de leasing. Am considerat-o de importanță vitală pentru Regie și am reușit să o salvez prin plata a 4 rate (septembrie – decembrie 2016). Ea poate fi numită și inima Regiei. Salvând statia de asfalt – Cuza Vodă am început rentabilizarea RAJDP. Acum, este o stație funcțională, modernă, performantă și generatoare de venituri ” a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Stația de preparare asfalt – Cuza Vodă asigură necesarul pentru realizarea lucrărilor în județul Constanța la un preț mai mic decât cel de achiziție din surse externe. Aceasta produce mixturi asfaltice atât pentru Regie, cât și pentru vânzarea către terți.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bravo, laudati-va cu 22 de km in 9 ani si vedeti ce se mai poate fura va din 2020 o sa stati la umbra hotilor!
7
0
deci sa recapitulam : Finantarea de la EU care era moca n-am vrut-o. Hotii de la cjc au facut tot posibilul sa nu mai ia fonduri europene stiind ca se controleaza si e pericol sa intre la parnaie. Vezi diavolul spagoveanu ! Deci in 2009 lucrarile au fout oprite cu un scop bine stabilit : sa furam fratilor !!! Cat mai mult !!! O sa vedeti cat tine drumul asta chipurile reabilitat. Muie tutuianu, muie dragnea, muie pesede !!!
12
0
Aaa, tu esti iapa Doina a postasului din Silistea. Sa ai drumuri bune si mult ovaz !
5
1
Si varianta constanta -ovidiu !!
7
0
Mai mare rusinea.auzi cu ce se lauda.22 de km de drum judetean in 9 ani.
13
5
Foarte bine. Cat mai multe inaugurari
1
10
Presedintele Horia Tutuianu a alocat mult bani in fiecare an infrastructurii si usor, usor se vad si rezultatele. Felicitari!
4
10
Felicitari! Presedintele Tutuianu Horia este un om care se tine de cuvant! Infrastructura este un domeniu cheie si fiecare investitie este binevenita!
4
9
Teo, prederai sa nu se faca nici macar atat? Ca in alte mandate? Sa apreciem ca macar acum se gandeste cineva si la locuitorii judetului!!! Dar asa suntem noi, la datul din gura nu ne intrece nimeni...
4
9
Felicitari. Sa fie intr-un ceas bun! La Cat mai multe inaugurari. Era jale cu drumul acesta le care il fac zilnic
5
7
In alte tari se inaugureaza sute de km de autostrazi, noi in schimb facem festivitati pentru un amarat de drum judetean. Ridicol.
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108