REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şahista Maria Anghel, aplaudată la Constanţa de campionul mondial Anatoly Karpov

Şahista Maria Anghel, aplaudată la Constanţa de campionul mondial Anatoly Karpov

Replica API 27 mai 2016 | 00:04 358

O tânără speranţă a urbei

O tânără speranţă a urbei

Joi dimineaţa a avut loc conferinţa de presă a campionului mondial Anatoly Karpov şi a organizatorilor Campionatului European Feminin de Şah care are loc în perioada 26 mai - 8 iunie la Constanţa în staţiunea Mamaia. La această conferinţă de presă au participat primarul municipiului Constanţa Decebal Făgădău, Elisabeta Lipă ministrul al tineretului şi sportului, Sorin Iacoban preşedintele Federaţiei Române de Şah şi Vladimir Danilov secretar general FR Şah, precum şi multe alte personalităţi ale oraşului Constanţa.

În deschiderea acestei conferinţe, Decebal Făgădău a scos-o în prim plan pe junioara constanţeană Maria Anghel, care la mai puţin de 12 ani manifestă o maturitate deosebită în pregătire şi joc, fiind „o mare speranţă a şahului feminin contănţean şi care îi calcă pe urme marei maestre internaţionale Corina Peptan, de mai multe ori campioană mondială“.

Menţionăm că Maria Anghel reprezintă cea mai tânără jucătoare participantă la acest campionat european. Invitată la prezidiu în aplauzele marelui campion mondial Anatoly Karpov, Maria Anghel a avut şansa să stea alături de o altă campioană mondială, Elisabeta Lipă, declarată cea mai mare canotoare a secolului XX, actualmente ministru. Întrebat fiind ce sfaturi poate sa dea unor asemenea juniori de valoare, marele campion mondial a precizat că „dincolo de antrenamentele cu profesorii şi maeştrii lor, trebuie să accentueze munca individuală şi sa-şi facă foarte mulţi prieteni în şah, chiar şi în afara graniţelor ţării. Cu această ocazie marele maestru internaţional a dat startul unui simultan de şahla 40 de mese,care a fost continuat de marea maetră internaţională Corina Peptan şi Nanu Ciprian, căpitanul echipei olimpice feminine de şah. Impulsionată de atmosferă şi de prezenţa unor asemenea personalităţi ale şahului naţional şi mondial, Maria Anghel a remizat cu cea mai bine cotată jucătoare română Corina Peptan, iar juniorul Rădulescu Vlad Alexandru a remizat cu Nanu Ciprian.

Atat Maria cât şi Vlad au primit din partea organizatorilor câte o cupă pentru reuşitele lor la acest simultan. Rezultatul junioarei noastre Maria Anghel, ne îndreptăţeşte să sperăm la rezultate foarte bune atât la acest Campionat European organizat la Mamaia, cât şi pentru viitorul şahului constănţean. Organizarea evenimentului a fost asigurată din punct de vedere material şi logistic de Asociaţia judeţeană de şah Constanţa, Federaţia Română de Şah şi Primăria Municipiului Constanţa, prin coordonarea directa a domnului prof. Claudiu Iordache şi a maestrului internaţional Vladimir Danilov.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
V.R.A.J.E.A.L.A !!!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108