REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Sala Pure Fitness scapă cu 2.000 de lei amendă pentru clauzele abuzive din contract

Sala Pure Fitness scapă cu 2.000 de lei amendă pentru clauzele abuzive din contract

Replica API 27 august 2011 | 00:00 434

Directorul sucursalei, despre clienţi: "Unii uită că au şi obligaţii, nu numai drepturi!"

Directorul sucursalei, despre clienţi: "Unii uită că au şi obligaţii, nu numai drepturi!"

Aşa cum era de aşteptat, conducerea sălii Pure Fitness din Constanţa a reacţionat vizavi de decizia celor de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) de a-i sancţiona cu suma de 6.000 de lei. Totuşi, pentru că s-au prezentat la sediul CJPC în termen de 24 de ore, ei au scăpat doar cu 2.000 de lei. Sancţiunea a fost aplicată după ce mai multe persoane au reclamat faptul că li s-au încheiat abuziv abonamente pe un an de zile.

"Cine a venit în control a fost rău-intenţionat. Ne-au dat contravenţie, pentru că, spun ei, avem scrisul prea mic pe contracte. Le-am explicat că nu suntem obligaţi în nici un fel să redactăm contractele într-un anumit font sau dimensiune. Noi considerăm că scrisul este vizibil. Mai mult decât atât, nu cred că este treaba celor de la Protecţia Consumatorilor să stabilească dacă o clauză este abuzivă sau nu. Aici e treaba instanţei, nicidecum a lor", a declarat Constantin Cristian Mina, director sucursală, care s-a prezentat la redacţia cotidianului "Replica" special pentru a face aceste precizări. Manangerul spune că pentru ei totul este cât se poate de simplu. "Noi nu emitem facturi. Noi avem un sistem computerizat, în care introducem datele tuturor membrilor. Când trece luna, automat el apare ca datornic, tocmai de aceea avem nevoie de cereri de reziliere din partea celor care nu mai vor să vină, pentru că trebuie să le ataşez la dosar. Pentru orice schimbare, avem nevoie de acte", a subliniat Mina. Decizia de a întocmi contractele pe un an de zile aparţine patronilor, care în toate judeţele în care au câte o sală de fitness au decis să le facă pe un an şi nu mai puţin. Explicaţia? "Şeful meu nici nu concepe contracte sub 12 luni, pentru că un om nu poate obţine rezultate într-un timp prea scurt", a precizat el. Al doilea motiv, a adăugat directorul, se referă la buget, pe care ei şi-l fac pe un an de zile. "Posibilităţi de ieşire din contract le dăm. Eu sunt sigur că toţi sunt conştienţi ce-au semnat. Mereu le-am spus cum lucrăm şi că suntem în relaţie de colaborare cu patru bănci, prin sistemul direct debit: ING, BCR, BRD şi Raiffeisen", a completat şeful de la Pure Fitness. El a mai spus că oamenii trebuie să înţeleagă că un contract e un contract. "Din păcate, unii uită că au şi obligaţii, nu numai drepturi!", este părerea lui. La polul opus, şeful CJPC, Dionisie Culeţu spune că sancţiunea de 6.000 lei a fost aplicată pentru nerespectarea drepturilor consumatorilor privind neinformarea şi neafişarea termenului de promoţie la taxa de înscriere. "Pe viitor, trebuie să pună afişe şi să-şi refacă modul de pre-contractare. Ei au plecat pe ideea ca oamenii să devină membrii ai acestui club, dar nu că trebuie să şi plătească pe 12 luni. Poate consumatorul nu vrea să meargă atât de mult timp la sală", a conchis Culeţu.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108