REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Sălăvăstru continuă RĂZBOIUL cu Robert ȘERBAN, de la EFORIE

Sălăvăstru continuă RĂZBOIUL cu Robert ȘERBAN, de la EFORIE

Replica API 2 iunie 2021 | 00:23 3130

Valerian Sălăvăstru, fostul manager al localității Eforie, continuă războiul cu Primăria, la București. Dacă unele bătălii le-a pierdut, iar cotidianul Replica a relatat pe larg despre ce este vorba, iată că sunt și cauze în care a avut câștig de cauză pe fond, iar acum se judecă recursul. Mai exact, acesta susține că nu s-a putut apăra, întrucât nu a avut hotărâri și documente, existente atât la Primăria condusă de Robert Șerban, cât și la Prefectură, fiind obligat la plata unor sume exorbitante de către instanțele de la malul mării.

Valerian Sălăvăstru

Mai exact, Valerian Sălăvăstru, în calitate de reclamant, a formulat, la Tribunalul București, o cerere cu obiectul: “obligaţia de a face”, pârâți fiind Instituţia Prefectului Judeţean Constanţa, Primarul Oraşului Eforie - Robert Nicolae Şerban (Scos din cauză).

Sălăvăstru a solicitat obligarea acestora la comunicarea următoarelor documente/acte: Hotărârile de consiliu local ce aprobau bugetele de venituri și cheltuieli (inițiale, dar și rectificările acestora) pentru anii 2012, 2013, 2014; Hotărârile de consiliu local unde s-au aprobat execuțiile bugetare, respectiv cele trimestriale (trimestrele I-IV pentru anii 2012, 2013, 2014) și cele anuale – hotărârile ce aprobau execuțiile anilor 2012, 2013, 2014. A solicitat ca hotărârile să fie însoțite de toate anexele hotărârilor, proiectele de buget și rapoartele ordonatorului principal de credite (expunerea de motive), rapoartele Direcției economice (cu documentele care au stat la baza întocmirii lor), rapoartele comisiilor Consiliului Local, rapoartele compartimentelor Primăriei.

În motivarea acțiunii, el a precizat că, deși a solicitat în mai multe rânduri comunicarea documentelor, de fiecare dată i s-a refuzat în mod sistematic comunicarea acestora.

Nu m-am putut apăra și mi s-au imputat sume exorbitante!

A relatat că a exercitat funcția de administrator public al localității Eforie în perioada 2011-2016, fiind împuternicit în această funcție de către primarul de atunci. În urma unui control al Camerei de Conturi și sub pretextul că a îndeplinit și calitatea de ordonator de credite delegat, a fost făcut răspunzător de plata serviciilor contractate de Primărie. A continuat spunând că încheierea contractelor respective, precum și alocarea sumelor necesare s-au făcut cu aprobarea Consiliului Local care a validat și execuția bugetară, iar hotărârile de consiliu local, contractele menționate, ordinele de plată au fost avizate de legalitate de Serviciul Juridic, de controlul financiar preventiv, și semnate de toți ceilalți factori responsabili ai Primăriei.

Sălăvăstru a explicat nu s-a putut apăra în acțiunile în răspundere patrimonială intentate împotriva sa de Primărie, deoarece nu a avut acele hotărâri și documente, existente atât la Primărie, cât și la Prefectură, fiind obligat la plata unor sume exorbitante, respectiv189.749 lei, precum și 2.044.877 lei (sentința 465/2019 a Tribunalului Constanța) și 619.280 lei (sentința 464/2019 a Tribunalului Constanța).

Reclamantul a precizat că cele două autorități publice de la care a solicitat documentele și actele, uneori nu au răspuns, iar alteori au răspuns prin refuzul de a le comunica.

Ce a decis Tribunalul București

”Admite acţiunea modificată, formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâta Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa. Obligă pârâta Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa să comunice reclamantului înscrisurile indicate la pct. 3 din cererea de modificare a acţiunii, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, sub sancţiunea unor penalităţi de 100 lei pentru fiecare zi de întârziere şi a amenzii prevăzută de art. 24 alin. (3) din Legea nr. 554/2004. Respinge cererea de obligare a reclamantului la plata cheltuielilor de judecată, formulată de pârâtul Primarul Oraşului Eforie, ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune, în caz de formulare, la Tribunalul Bucureşti”.

Urmează apelul

Cum decizia nu a fost definitivă, a fost formulat recurs, care a fost înregistrat pe 26.05.2021, urmând a se stabili termenul de judecată.

Citește și: Sălăvăstru a PIERDUT PROCESUL cu PRIMĂRIA EFORIE și trebuie să dea BANII înapoi!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un carnat de om..
0
0
Serbanele o sa faci puscarie
2
0
Vali o sa i luam pwla in gura
3
0
Sala vastru rupel pe genunchi pe mitetel !! Dai la mue !!
0
4
Ce are prefectura e diferit de ce holuri are eforia.Viorika a matlasat hclurile
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468