REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Salvamarii, despre turiştii care fac sărituri de pe pasarela din Mamaia: "Dacă sare în cap, acolo rămâne"

Salvamarii, despre turiştii care fac sărituri de pe pasarela din Mamaia: "Dacă sare în cap, acolo rămâne"

Replica API 30 iunie 2012 | 00:00 153

Pasarela din staţiunea Mamaia dă bătăi de cap salvamarilor. Tot mai mulţi turişti o folosesc drept trambulină pentru salturile periculoase în apa mării. Pe lângă faptul că recurg la un act ilegal, semnul cu "înotul interzis" fiind afişat într-un loc vizibil, îşi riscă şi vieţile. Un alt aspect ce stârneşte controverse este reprezentat de croazierele pe mare, până în portul turistic Tomis şi retur, care fie sunt sistate din cauza vremii neprielnice, fie lumea dă buluc pentru a se plimba, locurile fiind limitate, se plâng turiştii.

Pasarela din staţiunea Mamaia, amplasată în zona hotelului Victoria, a devenit principala atracţie pentru turişti, care vor fie să se plimbe cu vaporaşul până în portul turistic Tomis şi retur, fie pentru alte lucruri mai neortodoxe, dacă ne putem exprima în acest mod. Salvamarii care stau de strajă în locul respectiv spun că au ajuns la capătul răbdării şi că nu pot înţelege de unde izvorăşte dorinţa acerbă a oamenilor care vin special pe pasarelă pentru a face sărituri în apă. "Au o pasiune nebună de a plonja în apă de pe balustrada pasarelei. Aici, apa are în jur de un metru şi jumătate, dacă sare în cap, acolo rămâne. Le explicăm, îi luăm cu frumosul, dar degeaba", a declarat, pentru "Replica", salvamarul din zona pasarelei. Potrivit acestuia, pasiunea aceasta s-a înregistrat de dinainte ca pasarela să fie finalizată, iar oamenii care recurg la astfel de gesturi fac parte din categoria tinerilor. "Majoritatea sunt tineri, puştani, dar am avut şi de peste 30 de ani, care au sărit în apă cu copiii lângă ei. Când am ajuns la faţa locului, persoana respectivă râdea", a mai spus salvamarul. Mai mult decât atât, o altă primejdie o constituie ambarcaţiunile care au plăcerea de a trece pe sub pasarelă, tragediile fiind ca şi inevitabile în cazurile date. În acest scop, salvamarii au montat mai multe balize de semnalizare care împrejmuiesc pasarela. Nici croazierele cu vaporaşul până în portul turistic Tomis şi retur nu sunt de omis, turiştii fiind mai mult decât încântaţi de noua formă de distracţie lansată la malul mării. "Este plin, oamenii vin şi se plimbă. Sunt câte 6 curse pe zi şi mereu este coadă, câte 50 - 60 de persoane pe cursă", a declarat paznicul din zonă. Însă, în acest scop apar şi nemulţumirile turiştilor, care se plâng de faptul că nu apucă să se plimbe din varii motive. "Încercăm să prindem vaporaşul de vreo 3 zile. Miercuri se sistase cursele fiindcă erau valuri. Joi era plin, iar vineri s-au sistat din nou. Ni se termină concediul şi nu mai apucăm să ne plimbăm", a declarat un cuplu din Braşov. Menţionăm că în cursul zilei de vineri cursele cu vaporaşul au fost sistate din cauza vântului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108