REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Salvamarii, eroii litoralului: au salvat o turistă care a făcut preinfarct în apa mării, în Mamaia

Salvamarii, eroii litoralului: au salvat o turistă care a făcut preinfarct în apa mării, în Mamaia

Replica API 31 iulie 2012 | 00:00 152

Peste 50 de cazuri în weekend

Peste 50 de cazuri în weekend

Weekend de foc la Mamaia. Salvamarii au fost nevoiţi să lucreze la foc automat, să se lupte cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, care doreau să înoate, sau cu persoanele cardiace, care au făcut preinfarct chiar în timpul îmbăierii. În plus, aglomeraţia şi-a spus din nou cuvântul, tot mai mulţi copii pierzându-se de familii.

Sfârşitul de săptămână, declarat incendiar pe raza teritoriului litoralului constănţean, a fost împărţit în două tabere, şi anume cei care au simţit distracţia până în măduva oaselor şi cei care au muncit la foc automat. În cea de-a doua tabără s-au clasat şi salvamarii constănţeni, care au avut de furcă peste măsură în weekendul ce tocmai a trecut. Veniţi la mare cu chef de distracţie, fiind dispuşi să obţină acest lucru prin orice mijloc, turiştii nu au mai ţinut cont de nimic, lăsându-se pradă teribilismului şi riscându-şi vieţile. Încă de sâmbătă dimineaţa, străjerii plajelor au intrat în alertă dat fiind faptul că alcoolul a fost ridicat la rang de cinste, chiar la orele amiezii, consumat pe plajă, sub arşiţa cotropitoare. În plus, din cauza aglomeraţiei, tot mai mulţi copii s-au pierdut de familie, spre disperarea salvamarilor, care şi-au luat în serios şi calităţile de bonă. "Foarte mulţi copii pierduţi. A fost un weekend foarte aglomerat, însă salvamarii au patrulat, evitând toate incidentele. Revenind la copii, au fost foarte multe cazuri de pierduţi, cam 16 în cele două zile.", a declarat, pentru "Replica", Gabi Culea, coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia. Pe lângă evenimentele mai sus prezentate care au pus la încercare vigilenţa salvamarilor, au mai intervenit şi turiştii adulţi, care, în nebunie de-o vară, şi-au lăsat minţile acasă, ţinând morţiş să dea ochii cu moartea. Acesta este şi cazul unui bărbat din Cernavodă, care, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat în apele mării pentru a se răcori. Însă, impactul cu apa a fost covârşitor, bărbatul leşinând. Norocul acestuia a fost legat de prezenţa salvamarilor la datorie, care l-au scos imediat din apă, acordându-i primele îngrijiri. Evenimentul a avut loc sâmbătă, la orele 18.30, pe plaja Modern. Potrivit lui Gabi Culea, foarte multe cazuri s-au îregistrat în Mamaia, în zonele Cleopatra, Azur şi Meridian. "Ne-am confruntat cu peste 50 de cazuri în zonele de pe lângă Cleopatra, din Mamaia. Însă, toate au fost minore, de prevenţie, întrucât salvamarii au stat pe poziţie", ne spune Culea. Un alt caz îngrijorător s-a produs tot în ziua de sâmbătă, pe la orele 14.00, când o turistă de 50 de ani, ştiută cu probleme cardiace, a ignorat sfaturile medicilor şi s-a expus sub soarele arzător la orele amiezii. Probleme de sănătate nu au întârziat să apară, aceasta făcând un preinfarct chiar în apă, căzând cu faţa în jos. Doar o clipă şi femeia nu ar mai fi fost astăzi printre noi. "Norocul ei a fost că salvamarii au sesizat totul încă de la bun început şi şi-au dat seama că ceva nu este în regulă. Au urmărit-o, iar în momentul când a căzut în apă, au intervenit prompt. De o clipă era nevoie ca viaţa ei să ia sfârşit întrucât căzuse cu faţa în jos", a mai spus Gabi Culea. Femeia a fost scoasă la timp din apă şi resuscitată, starea ei de sănătate fiind în afara oricărui pericol.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108