REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Samoa a interzis filmul biografic despre Elton John din cauza scenelor de sex gay

Samoa a interzis filmul biografic despre Elton John din cauza scenelor de sex gay

Replica API 12 iunie 2019 | 00:00 435

Elton John

Autorităţile din Samoa, arhipelag unde homosexualitatea este ilegală, au interzis lansarea în cinematografe a filmului biografic despre Elton John, "Rocketman", deoarece conţine scene de sex gay, relatează marţi AFP.

Prezentat la Festivalul de Film de la Cannes, "Rocketman" urmăreşte ascensiunea unuia dintre primii cântăreţi care şi-au declarat public homosexualitatea şi lupta acestuia împotriva dependenţei (de droguri, sex, alcool).

Leiataua Niuapu, şeful autorităţii care controlează filmele difuzate în arhipelag, a confirmat pentru presa locală interzicerea apariţiei filmului în cinematografe, argumentând că filmul de lung metraj conţine prea multe scene care nu sunt "corecte pentru privirea publicului".

El a declarat pentru Samoa Observer că filmul încalcă "legile împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi nu este conform cu credinţele culturale şi creştine" ale arhipelagului.

"Este o poveste bună, în sensul că este vorba de un individ care încearcă să avanseze în viaţă", a recunoscut el. Elton John "are o viaţă de familie dificilă şi reuşeşte să avanseze pentru a găsi succesul. Însă există scene care nu sunt potrivite ochilor publicului şi sunt contrare legii", a mai spus el.

Relaţiile homosexuale sunt pedepsite cu până la şapte ani de închisoare în Samoa, potrivit asociaţiei Human Dignity Trust, cu sediul la Londra, care afirmă însă că autorităţile nu aplică prea mult această lege.

În 2009, Samoa a interzis deja filmul "Milk", în care Sean Penn a jucat rolul politicianului Harvey Milk, activist pentru drepturile homosexualilor.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Urmand rationamentul activistilor LGBT ar urma sa legiferam si pedofilia, necrofilia si zoofilia, pentru ca acesti degenerati au si ei drepturi, trebuie intelesi si ei, au fost traumatizati in copilarie, etc, etc, etc. Cat va mai dura oare pana cand pederastia va deveni norma si nu exceptia? Cred ca maxim 20 de ani.
0
0
Toata lumea trebue sa faca asa ceva,noi promvam LGBT,prin prezenta noastra.Ca le dam bani multi si viseaza.Prin apucaturi ciudate.
1
0
Foarte bine a facut ! Ar trebui interzis in toate tarile ! Un anormal supermediatizat ! Talentul nu il indreptateste sa-i acceptam anormalitatea !
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108