REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Sanatoriul din Techirghiol, plin de pacienţi şi cu inspectorii Ministerului Sănătăţii pe cap

Sanatoriul din Techirghiol, plin de pacienţi şi cu inspectorii Ministerului Sănătăţii pe cap

Replica API 15 iulie 2014 | 00:00 107

7 zile de verificări

7 zile de verificări

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol funcţionează în plin sezon estival la capacitate maximă. Miraculosul nămol sapropelic îi atrage pe suferinzi ca un magnet. Numărul acestora creşte de la an la an. Şi asta pentru că Sanatoriul din Techirghiol beneficiază de existenţa uneia dintre cele mai moderne baze de tratament balneo - fizico - kinetice din România.

"Chiar este o perioadă de vârf. Dacă am fi avut Pavilionul A deschis în totalitate, fiind în reabilitare, chiar puteam să facem faţă tuturor solicitărilor pacienţilor noştri. Din ianuarie 2015 vom avea un grad de absorbţie mult mai mare decât în prezent. Pavilionul A va fi deschis în totalitate şi nu cred că vor mai fi probleme cu pacienţii care ne-au făcut solicitări în acest sezon şi au fost programaţi în toamnă. Începând cu 10 ianuarie vom redeschide Sanatoriul Techirghiol şi sper să fie bine. Prioritari pentru noi sunt cei care vin din ţară, nu-i neglijăm nici pe cei care vin de afară, îi primim cu mare drag pe toţi", a declarat, pentru "Replica", Vasilică Rusu, managerul Sanatoriului Techirghiol. Chiar dacă unitatea de tratament nu duce lipsă de pacienţi, Ministerul Sănătăţii a demarat luni, 14 iulie a.c., un amplu control. "La noi în fiecare zi sunt fel şi fel de controale. Noi în fiecare an avem asemenea controale. Sunt controale tematice, de la Ministerul Sănătăţii. Noi suntem o unitate subordonată Ministerului Sănătăţii", a declarat, pentru "Replica", Vasilică Rusu, managerul Sanatoriului Techirghiol. Echipa de inspectori va rămâne pe litoral până la finele săptămânii. "Ştim când vin, dar nu şi când vor încheia verificările", a completat managerul. Inspectorii vor verifica fiecare departament în parte, vor analiza documente, dar vor ţine cont şi de câteva anonime ajunse pe masa oficialilor Ministerului Sănătăţii care ar face referire la investiţii. "Atâta timp cât noi suntem o unitate subordonată Ministerului Sănătăţii, controlează tot", a mai spus Rusu. De precizat că inspectorii Ministerului Sănătăţii şi-au făcut simţită prezenţa în acest an şi la Sanatoriul Balnear Mangalia. Lista ar putea fi completată cu Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din Eforie Nord, unitate condusă în prezent de Eugen Anatoli Covaleov.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108