REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SANCŢIUNI în LANŢ pentru CLUBURILE din MAMAIA

SANCŢIUNI în LANŢ pentru CLUBURILE din MAMAIA

Replica API 13 august 2020 | 23:18 2722

De la începutul sezonului estival şi până în prezent (adică până la momentul când s-a decis închiderea tuturor localurilor la ora 23.00), poliţiştii constănţeni, jandarmii, polițiștii locali, precum și reprezentanți ai ISU, ITM, DSV și cei de la Protecția Consumatorului au efectuat acţiuni ample pe litoral, pentru a verifica dacă sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Vorbim despre zone aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, astfel, zeci de sancţiuni au fost aplicate în această vară de către echipele mixte de control, operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în staţiunile de pe litoral.

Mai multe nereguli au fost descoperite de inspectori la tarsele şi cluburile amenajate în aer liber. Printre acestea se numără nerespectarea măsurilor de protecție individuală, nerespectarea regulilor de igienă şi de depozitare a produselor alimentare, neluarea măsurilor privind respectarea normelor de protecție sanitară și neasigurarea distanțării fizice între clienți, deficienţe la blocul alimentar. Nuba, Breeze, Fratelli şi Loft sunt doar câteva dintre unităţile sancţionate de către echipele de control.

La Nuba, activitatea din bucătărie a fost suspendată

Clubul Nuba, din Mamaia, a fost sancţionat contravenţional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activității ecestuia. Mai exact, la clubul Nuba s-a dispus aplicarea unei sancțiuni în valoare de 20.000 lei și suspendarea activității operatorului economic, de către DSVSA Constanța, până la data de 08.07.2020, pentru nerespectarea regulilor de igienă şi de depozitare a produselor alimentare.

Localul Breeze, sancţionat de nenumărate ori

Localul Breeze a fost de mai multe ori sancționat de oamenii legii din pricina neregulilor descoperite precum: neluarea măsurilor privind respectarea normelor de protecție sanitară și neasigurarea distanțării fizice între clienți. După valul de deficienţe constatate de către inspecotrii OPC, clubul Breeze a fost închis până la remedierea problemelor. De asemenea, operatorului economic i-au fost aplicate amenzi de 5.000 şi 12.000 de lei.

Localul Cucaracha, amendat pentru nerespectarea măsurilor impuse

Localul Cucaracha, din staţiunea Mamaia, a fost şi el sancţionat pentru că nu a respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor, potrivit Legii 55/2020, cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei.

Nici clubul Fratelli nu a scăpat de controalele inspectorilor din această vară. Principalele probleme constate au fost: deficienţe la blocul alimentar şi condiţiile de depozitare neconforme, asfel că operatorul economic a fost amendat cu suma de 20.000 de lei. Vizate au fost şi terasa H2O, dar şi clubul Argo.

Clubul Loft, amendat în urma unui concert susţinut de Puya

În seara de sâmbătă, 18 iulie, artistul Puya a susținut un concert la care au fost prezente mai mult de 500 de persoane. Răzvan Botezatu, fostul prezentator de la Antena Stars, a postat pe pagina sa de Facebook un clip video în direct, de la concertul amintit mai sus. Astfel, în urma imaginilor difuzate în spațiul virtual, polițiștii constănțeni au efectuat verificări la respectivul club din stațiunea Mamaia Nord. Astfel, s-a constatat că în intervalul orar 19:00-19.30 a avut loc o interpretare a artistului Puya, la care au participat mai mult de 500 de spectatori, contrar prevederilor legale. A fost aplicată o sancțiune în valoare de 10.000 de lei.

Terasa cu care Minodora avea contract a fost închisă de OPC

Terasa Maria din Mamaia, cu care Minodora avea contract pentru a întreţine atmosfera, a fost închisă, după ce au fost constatate mai multe deficienţe. În urma controlului efectuat, s-a dispus aplicarea unei sancțiuni contravenționale, de către lucrătorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, în valoare de 20.000 de lei și suspendarea activității operatorului economic până la remedierea deficiențelor, conform Ordonanţei 21/1992. Minodora cânta la această terasa seară de seară, alături de alături de Formația Pătrașcu.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca era pe bune, trebuiau inchise de tot
1
0
Nu-ti gasesti si tu un barbat sa te futa, nu te zgarie vibratorul
1
0
Trecand peste astea cu mastile ,distantele si dezinfectantii,cluburile si restaurantele de pe la noi au problema veche cu curatenie,respectul fata de clienti,calitatea serviciilor si a ce se gateste de bucatarii nepriceputi. Si fara Civode,astia sunt si au fost praf.Treaba e ca musterii tot cumpara de la ei,mai mult sa arate ca sunt barosani si nu le pasa de bani,nu ca ar aprecia ceva. Ce dracului sa apreciezi la ceva prost? Deci,HORECANII tepuiesc in cntinuare fraierii ,mandri ca sunt tepuiti. Tot inainte!
1
0
Erau mai bune discotecile, tineretul ar fi dansat pe muzica frumoasa, in cluburi oare ce fac?
4
0
Care lege ma Ioane?,lege era daca te prindea odata amenda,daca te prine a doua oara amenda de 5 ori mai mare si inchiderea localului,daca te prinde a treia oara din nou amenda si puscarie pentru zadarcinirea combateri bolilor. Doar cu frica de lege se rezolva problema caci cu respect si morala nu s-a facut ordine nici in Germania;ori ce crezi tu,ca majoritatea parlamentara din Romania nu stie cum sa faca?,normal ca stie dar Orlando Teodorovici este sustinator pe fata al Maticheascai,ca sa nu mai vorbim de aia nevazuti care au interese din umbra.
2
0
Respectati legea!
5
0
De ce nu se inchid de tot? mizerile astea
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108