REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Săptămâna Modei de la Paris: Colecţii pline de culoare pentru a sfida tristeţea pandemiei

Săptămâna Modei de la Paris: Colecţii pline de culoare pentru a sfida tristeţea pandemiei

Replica API 6 martie 2021 | 00:00 1095

Cu sau fără coronavirus, sezonul de modă toamnă-iarnă va fi plin de culoare cum au demonstrat firmele Loewe şi Issey Miyake care şi-au prezentat vineri colecţiile în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, mizând pe imprimeuri grafice, culori psihedelice şi ţinute comode, relatează EFE, citată de Agerpres.

La prezentarea colecţiei sale toamnă-iarnă 2021/2022, care s-a desfăşurat în format online, firma spaniolă Loewe a prezentat modele eclectice, saturate de culoare şi volum exagerat. Directorul de creaţie al casei, designerul britanic Jonathan Anderson, a făcut apel la o gamă nouă de culori introducând tonuri explozive,de la galben strălucitor şi până la verde sau albastru metalic, contrastând cu albul imaculat.

Pufoaice voluminoase, sacouri lungi şi pantaloni trei sferturi au fost vedetele colecţiei, în care s-au remarcat şi rochiile drapate susţinute de broşe supradimensionate, pardesiele de croială masculină şi multe articole imitând pielea care nu au lipsit din nicio colecţie marca Loewe.

Colecţia are şi un puternic accent feminin cu siluete rotunjite, mâneci bufante şi rochii lungi până la glezne, care au contrastat cu încălţămintea de inspiraţie masculină: botine bicolore şi mocasini platformă, care au rupt armonia pentru a crea stilisme subversive.

O colecţie pentru a face femeia mai puternică, după cum a explicat Anderson la o videoconferinţă, în care a explicat că a lucra la această colecţie a fost pentru el "o colorterapie", în această perioadă plină de tristeţe provocată de pandemia de coronavirus.

La rândul său, firma japoneză Issey Miyake a ales o prezentare mai minimalistă bazată pe haine comode, bluze de mătase de croială amplă şi pantaloni fluizi, într-o colecţie în care au fost prezente şi piese rectilinii pe fond negru cu imprimeuri grafice.

Confortul s-a impus în articolele tip pijama, în rochiile "oversize" cu mâneci croite stil capă care au contrastat cu paltoanele austere în stil milităresc.

Colecţia a fost înveselită de nuanţele de galben şi verde sticlă prezente la trenciurile din material fluid lungi până la mijlocul piciorului.

Interesantă a fost alegerea casei Miyake pentru ţesătura clasică gabardină, folosită la compleurile din două piese, în care a combinat jachetele lungi cu pantalonii midi în tonuri stinse de oranj, ocru şi verde.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920