REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Săracii de ei! Primarul și vicele din Costinești și-au majorat ilegal salariile

Săracii de ei! Primarul și vicele din Costinești și-au majorat ilegal salariile

Ana Maria LIPAN 11 mai 2023 | 00:00 5814

Cel mai recent raport al Curții de Conturi a scos la iveală mai multe nereguli la Costinești. Conform acestuia, primarul și viceprimarul și-au adus un plus la salarii de 25%, pentru implementarea unor proiecte cu finanțare europeană. Mai mult decât atât, conducerea urbei și-a acordat în mod nelegal spor pentru condiții vătămătoare. (?!) Iar dacă luăm în calcul că nivelul sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare de muncă este de până la 15% din salariul de bază, atunci, vorbim de o grămadă de bani. Jeanu Dorin Dumitru nu a putut fi contactat telefon pentru un punct de vedere, iar viceprimarul a încercat să se acopere și să pară confuz.

Saracii de ei! Primarul si vicele din Costinesti si-au majorat ilegal salariileJeanu Dorin Dumitru

Cel mai recent raport al Curții de Conturi, cu privire la activitatea financiară a Primăriei Constinești pe anul fiscal 2021, a scos la iveală o situație ce stârnește confuzie chiar și în rândul conducerii comunei. Documentul prezintă mai multe nereguli, care îl au în prim-plan pe primarul Jeanu Dorin Dumitru și vicele Gheorghe Mechenici.

Saracii de ei! Primarul si vicele din Costinesti si-au majorat ilegal salariile

Un prim fapt evidențiat în raport este majorarea indemnizației celor doi prin acordarea eronată a 25% în plus pentru implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Care fonduri europene?!  Primăria Costinești a reușit să acceseze doar patru proiecte europene, în intervalul 2007-2019, iar situația nu s-a îmbunătățit nici până în prezent. Acest fapt este simplu de verificat și a fost confirmat chiar și de viceprimarul comunei, care susține că nu are o relație bună de colaborare cu Jeanu Dumitru și că există o problemă de transparență în cadrul unității administrativ teritoriale.

Saracii de ei! Primarul si vicele din Costinesti si-au majorat ilegal salariile Gheorghe Machenici

Întrebat despre această majorare, Gheorghe Machenici susține că ea vizează cu siguranță vechea conducere, deși documentul realizează o analiză a activității din 2021, când acesta se afla deja la frâiele localității.
În ciuda tensiunilor dintre Jeanu Dumitru și Machenici, se pare totuși că există o înțelegere tacită între cei doi când vine vorba de bani, deși cel din urmă susține că nu știe de existența lor și nici de unde provin.

Și-au acordat nelegal spor pentru condiții vătămătoare

Pe lângă majorarea indemnizației, primarul și viceprimarul și-au acordat în mod nelegal și spor pentru condiții vătămătoare, mai spun auditorii. Menționăm faptul că, timp de două zile, am încercat să îl contactăm pe primar pentru a afla care sunt riscurile la care îl supun funcția sa, însă acesta e de negăsit. În final, documentul menționează și acordarea de sporuri salariale nereglementate de cadrul legal în cadrul Serviciului Public de Gospodărie Comunală Costinești.

Saracii de ei! Primarul si vicele din Costinesti si-au majorat ilegal salariile
Localitatea a fost în ultimii doi ani gazda unuia dintre cele mai mari festivaluri muzicale din țara noastră, atrăgând mii de turiști încă din prima zi a sezonului estival. Mai mult decât atât, potrivit statisticilor, stațiunea Costinești a reușit să se plaseze în topul celor mai căutate destinații de vacanță de pe litoralul românesc. Chiar și așa, au fost sesizate numeroase deficiențe în cadrul stațiunii, pornind de la insalubritate, până la starea deplorabilă a străzilor.

Ministrul Cadariu: La Costinești, situația este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce privește siguranța turiștilor

Aceste probleme l-au nemulțumit pe ministrul Antreprenoriatului și Turismului, care și-a exprimat revolta după ultima vizită de lucru efectuată la Costinești. „Am vizitat toate stațiunile de pe litoral; am început de la Mangalia și m-am oprit în Constanța. Lucrurile, în linii mari, arată bine, din punctul meu de vedere. La Neptun și la Olimp, dar și în cele două Eforii există în desfășurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului. În schimb, la Costinești, situația este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce privește siguranța turiștilor”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu. Cu toate acestea, conducerea comunei beneficiază de majorări salariale, pentru implementarea unor proiecte fictive.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fiti fara de griji am vorbit cu primarul vostru Dorin , multumitii santurile d fapt sunt pentru proiectul aqua sant depus din mandatul lui si la anul va face Gey Fest 2024 , deja s au vandut bratari , si cum am Auzit ca in comuna sunt doar gey undercover veti avea 2000.000 de bratari vandute
0
0
Scrie n***u pe alb in raportul c*rții de conturi ca aceeași situație a fost la Băneasa , la Techirghiol . Dar mai interesant e Costinestiul. Stați liniștiti , sporurile au fost acordate demult , in 2019 același control nu a sesizat nimic in neregula . Și au fost luate de mai multe persoane din primăriile respective. Dar așa e când citești in diagonala
0
0
Vali condari da ce ai facut ma tu baiatule in viata asta sa meriti vreo marire de salariu ai obosit de la atata pupat in fund ! Nici bani aia nu ii meritati totii consilieri
0
0
E bine la furat domnu primar si viceprimar ! Asta e scopul vostru ! V ati facut acum vedete pe sticla !
1
0
Asa primar asa comuna ! se merita unii pe altii ! Cand am vrut eu sa schimb ceva , Nu am fost acceptat ca nu eram fiu al satului ! Puscuaria este o obtiune !azi furi curent la magazin maine din bugetul local ! Trist
0
2
Dorine ti a expirat contractul cu btt ul pe Magazine d asta taci si nu executii prin hotararea judecatoreasca de demolare a extinderi ilegale din parcul tineretului care am obtinut o la sfarsit de mandat , trebuia doar sa vii cu hotorarea de executoriu dar taci iti e teama , nici tu nici ghita mechenici nu ati mai venit sa imi cereti un sfat !
0
0
Urat ! La consilieri nu s au marit deloc ! cu toate ca si noi meritam !
0
1
Pupincuristu de Bogdan jeanu nu postezi si asta in rest esti primu la pupat .Cate terenuri are tactu in costinesti hoti din tata in fiu
4
0
Ăștia sunt neamul lui Jianu numai de luoat așa a făcut și unchiul Marin Jianu când era președinte de Cap a luoat de la alți și le-a dat la neamuri așa ca asta ați votat asta aveți , ce credeați ca va fi mulțumit de salariu
2
0
Incasez cat pot daca nu mai iau un mandat zibi termina si tu casa la techirgiol ia vezi ca au aparut caini mai fa o colectare nu are nevastamea benzina la masina cumparata cu bani din penia lui mama si spaga polaris
4
1
Pardooon să avem , aici eu sunt de fapt primarul și gașca mea de interlopi. Când mergeam eu la furat în Ungaria Jenică era un spermatozoid ....
5
1
Asta sta numai acasa cu soacra ca nevasta
9
0
nu mai sunt fraieri sa cumere pamanturi, trebuie sa reziste si ei saracutii! Aveti grije bobor, sa ii votati mereu, inca 30 de ani!
4
0
Infinteaza politie locala???? Pai bine ma Dorine si ei ce sa faca ca tu staai cu ochii pe camerele din sat si la wc, ti le-ai pus pe birou sa le vezi mai bine, chiar si pe tel sa te uiti cu sotia de acasa sau de la pizza!! Mars!!!
8
0
La puscarieeee!!! Ce e mizeria asta, majorarea cu 25% ???!!! Primarul nu a muncit in viata lui undeva intr-un colectiv sau vre-o zi pe contract de munca!!! Nimeni nu il mai agreaza si suporta, s-a ajuns de cand e edil!! Daca mai iesi primar o sa te aleaga astia ca nu au pe cine altcinvea, atat!!!! In rest esti un spagar de Polaris infect!!
9
1
Aceasta vina ii apartine doamnei secretar, Nadolu Roxana.. din cei 25%, va avea si dansa parte! In curand nu vom mai avea loc pe usa nici eu nici ea, de aceea cu majorarea de 25% a salariului meu vom moderniza primaria si schimba usa.. Ne cerem scuze pentru boschetii si balariile de pe strazi, eventual si pentru gunoaiele aruncate in alte spatii decat tomberoane.
11
0
a crescut salariul si lui george caraman si lui dutu electricianu,, ei justifica bani ca fac treaba buna ,,la unii mai voteaza mama si aduna gunoiul menajer cu masina gospodariei.a bagat frica in oameni aia.
8
0
Ce mă. Nu va mai da șpăgi interlopi din costinesti și patroni de la tineretului și. Alte terase care pe protejați voi.
7
0
Sa voteze masa lui carman ca este consiliera.salariu ptr fisu
7
0
saracii!!!!!, sau orientat la o munca grea!banoasa si devreme acasa! vaide ei, transpira de grasi ce sunt!noi le am gasit ...locul!
6
0
mechenici nu justifica nici macar salariu de necalificat ,sa-i mai voteze baduica cu neamul lui,,tanase paul, vaduva florentina, covrig d,,, bani inapoi inclusiv puslamaua de neghina florentin ,doamna secretar general NADOLU sa-si faca TREABA sau are cota parte,,OARE
8
4
Si derbedeul ala de la Constanta si l-a majorat cu sapte mii lei pe luna.
11
0
Rezultatul propulsarii PNL-lui la conducerea urbei. Astia parca ar fi cu totii nascuti la Caracal. Peste tot unde au aparut ei nu au facut altceva decat sa destabilizeze toate activitatile si sa isi mareasca ei salariile. Dar ei uita ca va veni si ziua votului si ca nu vor mai avea norocul de data trecuta si cand se va face schimbarea sa vezi apoi dosare penale. Hotii trebuie pedepsiti!
13
0
Se va schimba tot !!! Vine balan v****l primar si dragos care traieste cu sora primarului vice , balan alex vine cu amanta fata lu simi pe functia de consilier personal
10
7
P.A.N.A.R.A.M.E. de PRIMARI. Poponararilor , adio de la anul nu ne mai vedem !DNA pe voi jigodiiilor , auzi 25%,rapanasilor drogati
15
0
Si pe a lui Zibilica nu?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468