REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SCANDAL după vizita a 4 deputaţi în Taiwan! MAE a retras paşaportul diplomatic al unuia dintre ei

SCANDAL după vizita a 4 deputaţi în Taiwan! MAE a retras paşaportul diplomatic al unuia dintre ei

Replica API 8 august 2013 | 00:00 180

Cernea se "scuză": "Sunt deputat şi pot să mă deplasez în orice loc de pe glob"

Cernea se "scuză": "Sunt deputat şi pot să mă deplasez în orice loc de pe glob"

Ministerul Afacerilor Externe a retras paşaportul diplomatic al unuia dintre cei 4 deputaţi care au plecat în vizită "informală" în Taiwan. În urmă cu câteva zile, patru deputaţi: Remus Cernea, Ninel Peia, Ovidiu Iane şi Costică Canacheu au plecat în Taiwan, nu în vacanţă, ci într-o vizită de informare, în cadrul căreia s-au întâlnit cu oficiali, oameni de afaceri, cercetători şi profesori universitari. "A fost o vizită de informare, o vizită în care am avut prilejul să ne întâlnim cu oficialităţi, cu personalităţi, oameni de afaceri, cercetători, profesori universitari. În urma acestei întâlniri noi vom prezenta un raport către Camera Deputaţilor şi către Guvernul României, către Ministerul de Externe şi vom formula o serie de propuneri, printre care: stabilirea unui grup de prietenie în Camera Deputaţilor cu Taiwan, deschiderea unei reprezentanţe economice a României în Taiwan şi viceversa", a spus deputatul Remus Cernea.

Astăzi, conducerea Camerei Deputaţilor şi PSD au transmis că se delimitează de deplasarea celor 4 deputaţi în Taiwan, precizând că vizita nu a avut un caracter oficial, fiindcă nu a suportat cheltuielile. Totodată, cu această ocazie s-a readus în prim-plan faptul că România are relaţii de strânsă cooperare şi bună prietenie cu China.

"Sunt deputat şi pot să mă deplasez în orice loc de pe glob, nimeni nu poate să-mi interzică acest lucru, dar nu a fost o vizită oficială. O vizită oficială înseamnă cu totul altceva, trebuie să fie stabilită instituţional, între cele două state, iar delegaţia României care ar pleca într-o astfel de vizită, ar trebui să plece în baza unui mandat politic, ori aici nu a fost cazul. A fost o vizită particulară, am răspuns invitaţiei autorităţilor din Taiwan, dar în calitate de deputat, dar nu a fost o vizită oficială prin care să reprezentăm statul român", a susţinut, de cealaltă parte, parlamentarul Cernea, ales într-un colegiu uninominal din Constanţa.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108