REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SCANDAL în PORTUL TURISTIC MANGALIA din cauza unui teren de pe vremea lui Tusac

SCANDAL în PORTUL TURISTIC MANGALIA din cauza unui teren de pe vremea lui Tusac

Replica API 24 aprilie 2020 | 13:52 9089

Scandal la Mangalia legat de terenul din Portul turistic, pe care s-a construit un restaurant! În anul 2009, societatea LGV Invest Quality a obţinut concesionarea imobilului teren de pe strada Portului nr 84, pe o perioadă de 10 ani. Tranzacţia s-a efectuat în mandatul lui Claudiu Tusac, un primar darnic care a ajutat, spun gurile rele, foarte mulţi afacerişti să pună mâna pe terenuri în cele mai bune zone din staţiune. Aceeaşi societate a pus bazele unei construcţii provizorii în care funcţionează un restaurant, Maritimo Longe.

În vara anului trecut, mai exact în iunie, contractul de concesiune a terenului expirat. Iar în decembrie acelaşi an, LGV Invest Quality a vândut construcţia altei societăţi, Naby Invest Maritimo, administrată de doi foşti consilieri locali în mandatul aceluiaşi Tusac, (n.red. deşi doar unul apare în acte, alături de soacra celuilalt). Numai că, vânzătorul LGV Invest Quality a uitat (poate intenţionat) un detaliu foarte important: contractul de închiriere pe teren nu a fost prelungit, iar tranzacţia este pusă sub semnul legalităţii. De menţionat faptul că vânzarea a avut loc cu doar două zile înainte de şedinţa de Consiliu Local în cadrul căreia s-a aprobat proiectul privind reglementarea juridică a terenului de pe strada Portului nr 84. Acum, consilierii locali PSD Marius Ciobănel şi Neculai Tănasă cer anularea hotărârii în instanţă.

Proiect aprobat în decembrie 2018

În şedinţa de Consiliu Local Mangalia din 18 decembrie 2018 a fost aprobat proiectul de hotărâre privind reglementarea juridică a imobilului teren în suprafaţă de 800 mp, situat în Mangalia, strada Portului, incintă Port. Şedinţa a fost cu scântei, atunci când a fost supus votului proiectul cu numărul 28. Şi asta pentru că actul de concesiune a terenului încheiat în 2009 expirase din luna iunie şi, în ciuda faptului că societatea LGV Invest a solicitat prelungirea acestuia, tranzacţia nu s-a efectuat. În decembrie, LGV Invest Quality a vândut construcţia altei societăţi, Naby Invest Maritimo, administrată de doi foşti consilieri locali în mandatul aceluiaşi Tusac, Ion Negrea şi Dan Moldovan. Numai că, vânzătorul LGV Invest Quality nu a ţinut cont de un detaliu foarte important: contractul de închiriere pe teren nu a fost prelungit, iar tranzacţia este pusă sub semnal legalităţii. Cel puţin asta au susţinut unii consilieri locali în şedinţă şi care s-au împotrivit adoptării hotărârii.

Dan Moldovan

Aviz nefavorabil în comisia de urbanism

De menţionat faptul că vânzarea a avut loc cu doar două zile înainte de şedinţa de Consiliu Local în cadrul căreia s-a aprobat proiectul privind reglementarea juridică a terenului de pe strada Portului nr 84. “Contractul a expirat din iunie. Este ilegal. Trebuie reglementată mai întâi situatia terenului, apoi votat proiectul”, a spus un consilier.

De precizat faptul că în Comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului proiectul a primit aviz nefavorabil. “În comisia de urbanism şi amenajarea teritoriului a primit aviz nefavorabil. O societate a închiriat prin licitatie, 800 mp, în iunie, contractul a încetat, dar înainte de expirare societatea a făcut solicatare de prelungire a contractului, pe o perioadă maximă până la 5 ani. Între timp, în lunile ce au urmat expirării, societatea care a câştigat acum 10 ani licitaţi a întrăinătat lotul, adică în perioada în care nu exista contract. Contractul a fost făcut în 2 etape: pe factură, chitanţă etc, apoi în decembrie a făcut actul prin notariat de vânzare cumpărare. Vânzarea a survenit în momentul în care nu avea contract”, a spus un alt ales local.

VIDEO:

Pe 21 aprilie, consilierii locali PSD Marius Ciobănel şi Neculai Tănasă au cerut în instanţă anularea hotărârii în instanţă.

Concret, ce presupune proiectul de hotărâre adoptat în şedinţa din 18 decembrie 2019!

În hotărârea adoptată de consilierii locali în 18 decembrie s-a constatat tacita relocaţiune privind contractul de închiriere 3835 din 23.07.2009 încheiat cu SC LGV Invest Quality, considerându-se încheiată o nouă locaţiune în condiţiile celei vechi, inclusiv în privinţa garanţiilor, până la încheierea unui act aditional cu noua parte contractatntă. S-a luat act de intervenirea contractului de vânzare cumpărare din 16.12.2019 încheiat între SC LGV Invest Quality SRL şi Naby Estival Maritimo SRL, ce are ca obiect vânzarea întregului drept de proprietate asupra construcţiei fără fundaţie, constând într-un cort pe structură metalică cu prelate ignifugă din PVC. Aprobarea unui act adiţional privind modificarea părţilor contractante, respectiv Municipiul Mangalia în calitate de locator şi Naby Estival Maritimo SRL în calitate de locatar, a cuantumul de 7893 euro pe an fără TVA, precum şi prelungirea pentru o perioadă de 5 ani.

Ioan Negrea

SC LGV Invest Quality SRL este administrată de Ştefan Ştefan, din Bucureşti care apare ca şi asociat unic deşi, în realitate, în spatele firmei ar mai fi doi fraţi, pe nume Călinescu. Asociaţii s-ar fi certat, iar Ştefan Ştefan a decis să vândă construcţia din Portul Turistic Mangalia către Naby Estival Maritimo SRL din Sat Limanu. Culmea este că ambele societăţii figurează cu sediul în Limanu, strada Pichetului, numărul 11. Naby Estival Maritimo SRL a fost înfiinţată cu câteva luni înainte de a se efectua tranzacţia, mai exact în octombrie 2019, de Ionel Negrea, fost consilier local în mandatul lui Claudiu Tusac, şi partener de afaceri cu Tusac, şi de Maria Ciuciumiş, care este soacra altui fost consilier local din mandatul lui fostului edil, Dan Moldovan.

Dan Moldovan a candidat la Primăria Mangalia în 2016 din partea Partidului România Unită

În 2017, Tusac i-a închiriat lui Dan Moldovan, de fapt, soacrei sale, terasa Bicaz din Olimp, obţinând, ulterior, şi bucata de plajă.

Claudiu Tusac

Cât despre Negrea, acesta s-a aflat în răyboi cu firma pe care a înfiinţat-o în vremurile sale bune alături de fostul primar Mihai Claudiu Tusac. Cetăţeanul german Negrea are de recuperat un milion de euro de la societatea care făcea legea în Mangalia, intrată între timp în insolvenţă şi executată de mai mulţi creditori.

Reprezentanţii primăriei spun că hotărârea a fost adoptată în mod legal, iar prefectul nu a ridicat vreun semn de ilegalitate.

Dragoş Angelescu, viceprimarul Mangaliei, spune că hotărârea este legală. Ba. Mai mult, Prefectura Constanţa nua semnalat vreo nelegalitate asupra actului. „ Hotărârea a fost îna tenţia prefectului în mod special,a vând în vedere discuţiile care s-au creat. Prefectul nu a semnalat vreo problemă de nelegalitate. Iar Comisia de Urbanism care a dat aviz nefavorabil este formată din consilieri locali care au dat avizul cu titlu consultativ”, a spus Angelescu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dan moldovan,un escroc,un pupincurist si un lingau
4
0
Clientule nu vrei sa ne o sugi ?
0
0
inca o dovada a faptului ca un grup de indivizi cu o maralitate indoielnica pe functii publice isi vizeaza interesele in detrimentul interelui public pai sai stie lumea sa le dea o flegma intre ochi
5
0
Lupii tineri rup din lupii batrani. Toti o apa si un pamant, Un singur lucru stiu, la Port acum e o tiganie de nedescris, o mizerie stupida, o manea de prost gust. Nimic din frumusetea si nimic din lumea buna cu care ma intalneam acum cativa ani acolo. Acum miroase a carciumar ceausist, a rahat comunixt, mancare ranceda si fraieri cocliti. Jur ca imi pare rau de locatie, Ne face orasul de ras.
2
0
Javra de ciobanel a vrut spaga, Pe vremea lui Tusac nimeni nu avea voie sa puna vreo Taraba fara sa Dea spaga lui ciobanel si Maganu.
7
1
nu ma intereseaza cine il ea cine il vinde sau cum a obtinut concesiunea, ma intereseaza ca e ceva frumos construit, arata bine un loc de promovare pentru Mangalia
0
1
Sunt de acord cu prelungirea concesiunii dar la pretul corect Avand in vedere ca e in buricul targului un 20-30.000 euro pe an ar fi pretul corect
4
0
RADULE...daca ai singe in instalatie eliberaza portul turistic cum ai facut si cu garajele
12
0
Ca si prin alte parti,in Mangalia se desfasoarea de decenii concursul ,,Ba al nostru e mai prost'' ,un concurs adaptabil la nivel de primarii ca si in ocuparea functiilor din institutii,firme mai mari si altele. Mangaliotii s-au obisnuit cu adevarul ca tot ticalosii si cei cu grave lipsuri in educatie vor conduce peste tot,ca uite asa se intampla si la case mai mari. Daca secolul asta nici macar presedinte de tara patriot si valabil nu am avut,ce sa pretinzi la nivel de oras un marginal ?
8
0
Pai de ce credeti ca cer fomistii de Ciobanel si Tanasa anularea in instanta ? Ca sa puna ei mana pe teren , impreuna cu Miki Voicu care le da sa manance . Ciobanel nu a muncit o zi in viata lui , din combinatii a trait toata viata , tre sa mai manance si gura lui ceva ! Huaaaa!!!
16
0
Pai noi demnalam demult treburile astea dar acum se erijeaza tatarul vames in eliberator ca nu ii place munca si nu are cu ce se lauda minte ca da nustiu cate ciorbe la batrani dar de fapt da doar 3 sau 2 si minte pe fb ca asa e cel mai usor sa prostesti alegatorii frustrati
7
6
Imi este scarba maxima de tot si toate cate se intampla la Mangalia....noi suntem vinovati ca toleram astfel de oameni
20
0
Mai ati trimite pe cineva de la dicot sau dna multe nereguli sunt pe acolo .ciobanel , balaci, negrea, Moldovan, minca si multi altii fosti interlopi si hotii nu au ce sa caute acolo.Ei sunt sasi imparte locurile si plajele intre ei sasi construiasca blocuri pe nimic si sa le vinda la preturi de Miami .Jalnic prea mult aceste satane de oameni au furat cum au putut
10
0
astia va conduc si va fura.un dansator, un ospatar, un fotbalist un prostanac fara meserie.toti analfabeti.asta ati vrut asta aveti.va fura astia tot.
26
0
din ce data este sedinta?
7
0
Acel teren este dorit de seful PSD Mangalia,Tanase Ciprian, zis Iuda si de asociatul lui,consilier local Ciobanel Marius,zis prostanacul,acesti doi indivizi doresc terenul si din cauza asa este acest circ.Tanase,se pare ca ai uitat cat de mult te-a ajutat Nae Negrea in tot cursul vietii tale,ba mai mult,acum ii sari la gat.Urat,foarte urat,sa sti ca exista Dumnezeu si le vede pe toate!
25
1
la restaurantul ala se muncea,ca la toate din mangalia,non stop.Nu exista simbata,duminica,sarbatori legale.Se aude,itmul corupt? Dar de terenurile inchiriate moca de primarie pe 99 ani de vecinul iorgus,care se pregateste sa va fure si chilotii,defrisatorul sef,se aude ceva? Mangalia arata mizerabil,se betoneaza betoanele ,se taie si putinii cooaci ramasi,exact ca o stepa,multumita consiglierilor turci si tatari,da nu numai lor.naspa turisti,poluare,beton ,ciment,va veti simti ca acasa. Mizerie camlamparadisobeton peste beton,pomi taiati,digul se inalta la 50m de mare ptr tsunami!
17
4
Daca ascultati sedinta tuta aia de secretara cand vb cu prune in gura ca e obisnuita sa ii tina penisul lu angelescu de obicei zice cat e chiria pe an 7000 e x10 ani 70000 e Sa ai cladire de 800 m in portul turistic. O fi bine o fi rau. Pai cioara aia de ciuraru se plangere ca nu sunt bani la buget. Nici macar sirenei nu se asfalteaza cu banii de la buget trebuie fonduri pentru orice sau imprumut din banca. Pai cand incasezi seminte pe teren in portul turistic cred si eu ca nu sunt bani doar spagi incasate. La un moment dat baieti dna cta nu o sa mai fie condusa de sclavi si poarta alba scrie
18
3
e simplu nae si modovan i au cortul si elibereaza terenu!!!sau dau spaga cui trebuie si gasesc portita favorabila
20
2
Dan Moldovan a fost si este sluga lui Radu Cristian. Aceast restaurant este un mic cadou din partea lui Radu Cristian facut lui Dan Moldovan pentru o viitoare sustinere la alegerile locale.
12
4
nu mai mergeti la speluncile alea. lasati gaolanimea sa falimenteze.
17
0
Da bataia din fata primariei dupa sedinta aia dintre Ciobanel, Tanase si inca unu de ce nu o dati... ca a fost circoteca marca PSD... niste golani. Ultimele ramasite de pe vremea tusac iorgus... poate scapam definitiv de ei la urmatoarele alegeri. Nu se mai satura ordinarii dracului...
25
2
Increngatura dracului! Interesant este cine locuieste la adresa din Limanu, acolo unde figureaza sediul celor doua firme, aparent diferite.
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108