REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SCANDAL la REPARTIZAREA POSTURILOR de TITULAR pentru CADRELE DIDACTICE!

SCANDAL la REPARTIZAREA POSTURILOR de TITULAR pentru CADRELE DIDACTICE!

Replica API 14 august 2020 | 00:00 2683

Scandal la Palatul Copiilor! Mai bine de 20 de cadre didactice reclamă că li s-a făcut o nedreptate în cadrul ședinței publice pentru repartizarea candidaților care au obținut minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă în cadrul concursului naţional, sesiunea 2020, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată (viabilitate 4 ani), ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor. Astfel, acestea reclamă că inițial era vorba de perioadă nedeterminată de angajare, iar acum posturile din aplicația Inspectoratului Școlar Județean sunt pe perioadă determinată, dar tot pe 4 ani.

Cadru didactic: Ne-au întors spatele și au plecat

Potrivit declarațiilor unuia dintre cadrele didactice nemulțumite: ”În urma transferurilor și pretransferurilor anumite posturi au fost eliberate. Cei de la Inspectorat aveau obligația să transforme acele posturi din viabilitate pe 4 ani în titularizabile. Au ieșit acum și ne-au spus că a fost o eroare de sistem și că nu au putut modifica. Posturile s-au terminat imediat, s-au luat posturi în sate îndepărtate cu media 9 iar nouă ni s-a spus că le pare rău. Ne-au întors spatele și au plecat. Am înțeles că sunt 6 județe în țară care au această problemă. În alte părți s-au putut rezolva, la noi s-a zis că nu se poate.

Sorin Mihai: Noi nu putem să schimbăm regulile jocului în timpul jocului

Contactat de către reporterii ziarului Replica pentru un punct de vedere în legătură cu situația creată, Sorin Mihai, inspector școlar general, a declarat:

”Dumnealor clamează o eroare de sistem. Pe site-ul national apar posturile pe care le avem noi pe perioadă nedeterminată. Unele posture apar cu perioadă nedeterminată 4 ani, celelalte cu perioadă determinată 4 ani. Noi nu putem să schimbăm regulile jocului în timpul jocului. Noi ca Inspectorat dăm ce avem, joi cele pe perioadă nedeterminată iar vineri cele pe perioadă determinată. Dumnealor ar fi vrut să fie cât mai multe pe perioadă nedeterminată dar noi nu avem atâtea câte și-ar dori dumnealor. Întotdeauna există și oameni nemulțumiți. Lista cu locurile este publică din 18 iunie 2020, astfel încât candidații au avut posibilitatea de a se informa corespunzător. Noi ne dorim ca toată lumea să fie mulțumită și o să facem tot posibilul ca acest lucru să se întâmple. ”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie desfiintat ISJ. Cuib de viespii. pile si prosti pe bani buni.
5
5
Sunt cadru didactic, membru de sindicat si, chiar asa, vreau si eu sa stiu cat castiga Iosif si compania. Cred ca trebuie sa fie transparenta, afisati, va rog, veniturile pe FB!
8
0
pana sa faca replica reportaje despre cat castiga un sindicalist voi astia nemultumiti trebuia sa va dati demisia din sindicat, poate inca da atunci de cand s-au taiat salariile de actuala gasca de la putere completata de basau boc, sa va fi dat seama cat de penibili ati fost cand topaiati dansul pinguinului la acea mascarada de protest. Si sa nu uitati ca dupa ce vi s-au marit consistent salariile tot asa ati reusit sa-i votati pe cei care vi le-au taiat!!!
3
2
domnisoarele tipau si amenintau? acum a fost nimic pt ca au fost putine posturi la titularizare - ca de obicei posturile bune au fost tinute sub tejghea - cine stie cunoaste - dar sa vedeti la suplinire ce o sa fie sa vedem cum vor organiza sedinte cu atatea persoane si cu respectarea normelor sanitare o sa fie nebunie !!!
7
0
Am fost in sala si am observat cum aceste domnisoare abia iesite de pe bancile scolii tipau si amenintau. Jos palaria pentru comisia ISJ care si-a pastrat calmul si a raspuns fiecarei intrebari. Daca era Codreanu si gasca ei se luau la bataie! Aceste fete nu au cunoscut umilintele si urletele fostelor doamne!
17
3
Codreanu? Doamne, cat sunteti de indoctrinati. Codreanu si gasca ei trata cadrele didactice ca pe analfabeti, Bravo, Sorine, ai curatat inspectoratul. M-ai ai vreo doua care inca raspund la comanda lui Codreanu. Uita-te bine care sunt.
14
3
De ce, in loc sa-l puna in curtea scolii, pnl a umplut cu tartan isj-ul ?
3
8
omul asta nici nu stie pe ce lume traieste, vineri nu e sedinta pentru repartizarea pe perioada determinata
5
5
pagina web dedicata concursului national arata jalnic e o harababura totala acolo, publica anunturi de pe o zi pe alta, nici nu stii la ce sa te astepti, asta cand toata lumea vorbeste de digitalizare ... aceasta harababura denota haosul si dezinteresul generalizat din acest isj
8
8
Cu dna Codreanu , niciodata , dar niciodata nu s-ar fi ajuns in aceasta situatie. Lasand deoparte politica , oamenii buni , in acest articol nu se spune adevarul. Domnul Sorin Mihai a recunoscut ca este o "greseala"si a mintit ca o va rezolva in aceeasi zi. De ce da vina pe cadre? Noua conducere ISJ nu isi poate asuma mizeria creata? Sa nu mai vorbim de faptul ca a fost sesizata aceasta pb cu mult inainte de sedinta publica si de catre directori si de catre cadre si ,evident ca au dat din umeri ! Au facut -o intentionat ! Mint cu nerusinare ! Rusine ISJ Cta , ati nenorocit familii
10
13
Sa nu uitam ca accesul la o baza de date la nivel de tara se face cu parola. Este foarte simplu sa se afle cine a incarcat datele eronat -daca intr-adevar au fost incarcate eronat. Catre aceasta persoana trebuie sa se indrepte nemultumirile cadrelor didactice, nu sa se arunce la gramada cu invective la stanga si la dreapta. Probabil ca, comentacii de mai jos se stiu cu musca pe caciula.
10
2
acest Isj ar trbui ars din temelie cu tot cu jegurile care acum sunt mari inspectori si taie si spanzura si isi bat joc de colegii lor profesori
11
10
Sunteti doua taranci proaste. Aveti namol pe picioare. La ISJ curge apa calda si are si wc in casa. Incercati sa mascati prostia si incompetenta voastra si a papagalui din poza. Sunteti cea mai proasta, urata si ingalata echipa din toate timpurile. Codreanu si Nitu nu sunt inregimentate politic, sunt doua lady. Ele si multe altele sunt profesioniste. Voi proastelor sunteti peneliste. Ale drak curve proaste ce sunteti. Balanescu Dumitrascu Geoglovan Georgescu sunt pesedisti, tarancilor. Spalati va pe picioare la intrarea in oras. Si voi si taranetele ala din Limanu de care rade toata lumea.
5
16
Draga REPLICA, esti un ziar serios, informat, cu demersuri jurnalistice foarte bune si, de aceea, te rog sa faci un articol in care sa prezinti veniturile celor de la Sindicat. Acesta e un subiect care intereseaza enorm miile de cadre didactice din judet cotizante la Sindicat!
27
1
Da, mi se pare foarte ciudata vehementa sindicalistului dupa atatia ani de tacere absoluta! Ca o curiozitate, as vrea sa stiu si eu daca sunt veridice sumele mari pe care le castiga acei domni de la sindicat! Poate ca ar trebui sa trecem in masa la un alt sindicat care sa ne reprezinte cu adevarat!
24
0
la demisie te-ai gandit?
3
5
Ieri mi s-a parut exagerat modul in care s-a manifestat reprezentantul sindicatului! Dupa ani de tacere crunta, in care s-au facut ca nu vad comportamentul umilitor al doamnelor din ISJ fata de directori si profesori, HOPA, sindicalistii care dorm pe o gramada de bani din cotizatiile dascalilor s-au trezit si dau de pamant cu cei care au adus in ISJ transparenta si bunul simt! Mitica, ai grija ce jocuri joci, Dumnezeu e Sus si vede!
24
1
jenant comentariul adaugat de "profer", cred ca este de fapt o psd ista sub acoperire... oricine se uita pe CV celor care au venit in inspectorat, intelege ca este o diferenta ca de la cer la pamant intre ei si fostele inspectoare psd...cate dintre ele au dat vreodata un concurs pe bune, nu interviu? credeau ca ies la pensie de la inspectorat, era mosia lor...
9
7
AICI SE FACE O MARE CONFUZIE: ACEASTA SITUATIE A APARUT IN URMA CELOR STABILITE SI TRIMISE LA MINISTER DE COODREANKA PE CAND INCA ERA IN FUNCTIE! PRACTIC, E SITUATIA DIN FIECARE AN CAND COODREANKA, PARCA DIN DISPRET FATA DE PROFESORI, SCOTEA POSTURI NUMAI PE PERIOADA DETERMINATA! DE CE NU ATI CHEMAT PRESA SI IN CEILALTI ANI?!? E CLAR, AICI PUTE A COMPLICITATI SI CAPCANE MIZERABILE, O GASCA INCEARCA SA REVINA LA BUTOANE PRIN ORICE MIJLOACE!!!
23
6
Foarte sters ca personalitate, slab profesional, fara prestanta...
7
5
Mihai sorin si intregul colectiv ISJ au demonstrat cu mare usurinta valoarea celor care erau profesionisti dar au fost eliminati de PNL. Pai faceau Codreanu, Nitu si colegele lor asa dezastru la titularizare? Papagalul asta incompetent si extrem de prost nu are cum sa inteleaga. Mirosul de gainatz si branza sunt principalele caracteristici ale ISJ. Impostorul pnl umbla cu Natalia prin hoteluri si la shopping. Inspectoarele strang bani pentru sefu sa fie bine sa nu fie rau. Profesorii sunt nedreptatiti si batjocoriti. Mihai sorin este cel mai prost taranete din curtea ISJ.
10
13
analfabetul asta functional? "pe durata NEDERMINATA 4 ani" si altele "pe durata DETERMINATA 4 ani"? El itelege ce citeste? Intelege diferenta dintre durata "nedeterminata" si "determinata"? Asta e vreun var de-al Ralucai Turcan?
13
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108