REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Scandal la Școala 28, după ce un elev s-a ales cu nota scăzută la purtare!

Scandal la Școala 28, după ce un elev s-a ales cu nota scăzută la purtare!

Ana Maria LIPAN 15 iunie 2023 | 00:00 9533

Scandal la Școala Gimnazială nr. 28 “Dan Barbilian” din Constanța, după ce tatăl vitreg al unei elev a adus acuzații grave directorului unității de învățământ. Potrivit acestuia, școala se află sub un regim autoritar. Mai mult decât atât, acesta consideră că un incident, cu un potențial de a lăsa traume psihice copilului său, nu a fost gestionat în mod corespunzător de conducerea instituției. Reproșurile nu se opresc aici, iar directorul Costanda Moraru nu a oferit încă un punct de vedere oficial cu privire la cele întâmplate, însă a precizat faptul că organele legii desfășoară o anchetă cu privire la acel incident.Scandal la scoala 28, dupa ce un elev s-a ales cu nota scazuta la purtare!

Scandal la Școala Gimnazială nr. 28 “Dan Barbilian” din Constanța, după ce tatăl vitreg al unui elev din clasa a IV-a a adus acuzații grave directorului unității de învățământ, care, potrivit spuselor acestuia, a instituit un regim autoritar, controlând după bunul-plan cele întâmplate în cadrul instituției. 

Scandal la scoala 28, dupa ce un elev s-a ales cu nota scazuta la purtare!

 

Conflict vechi

Conform tatălui, problemele au început în urmă cu mai bine de un an, când fiul său a lovit accidental un alt copil, fapt ce a condus la sancționarea disciplinară a acestuia. Din acel moment, susține tatăl, băiatul a fost etichetat ca fiind un “copil rău”, purtând cu sine acest calificativ, care a influențat modul în care a fost tratat de cea aflată la cârma școlii. 
Un an mai târziu, pe 6 iunie, a avut loc un alt incident nefericit, când fiul vitreg al lui T.D. și un prieten apropiat al acestuia se jucau pe holurile școlii. Unul dintre copii s-a împiedicat și l-a lovit pe celălalt, care a căzut și și-a spart arcada, în urma impactului. 

Scandal la scoala 28, dupa ce un elev s-a ales cu nota scazuta la purtare! Sesizarea înaintată de către tatăl vitreg Inspectoratului Școlar Județean

Din acest moment, susține tatăl vitreg, au început să apară problemele. Fiul acestuia, cel care s-a împiedicat și a produs accidentul, s-a întors în sala de clasă cu colegul său rănit, a cărui stare a fost observată de profesorul suplinitor, o învățătoare. Cadrul didactic l-ar fi îndrumat pe elevul care sângera să meargă la cabinetul medical, unde asistenta nu era prezentă. Copilul a mers, ulterior, la baie pentru a încerca să oprească sângerarea, iar mai apoi s-a a solicitat intervenția cadrelor medicale. Tatăl elevului "agresor" susține faptul că elevul rănit, speriat și sângerând, și-a contactat părinții, care au sunat la serviciul de ambulanță, în timp ce directorul școlii afirmă că cea care a efectual apelul a fost diriginta clasei. 

Un incident care a lăsat urme adânci asupra copiilor

Celălalt elev implicat a fost tulburat de venirea echipajelor de ambulanță și poliție, intrând într-o stare de panică și petrecându-și restul orei plângând. Părinții acestuia au fost anunțați în mod tardiv în legătură cu cele întâmplate, la o ora și jumătate după producerea incidentului. Când un apropiat al familiei s-a prezentat pentru a-l pe copil și a-l conduce acasă s-a sesizat lipsa acestuia. 

Scandal la scoala 28, dupa ce un elev s-a ales cu nota scazuta la purtare!

"Sunt căsătorit cu mama lui. Am lăsat o procură la Școala 28, prin care se verifică faptul că eu am dreptul să ridic orice înscris de la această unitate de învățământ. Am fost astăzi să ridic înștiințarea că i s-a scăzut nota la purtare și vine directoarea și îmi spune “Dumneavoastră nu aveți niciun copil în această școală. Ce drepturi aveți?”. A început scandalul. I-am spus, “Dumneavoastră conduceți această școală cu o mână de fier, ca în comunism. Toată lumea știe. Nu se face decât cum spuneți dumneavoastră.” Toată lumea vorbește. Există procură. Mi-a zis că nu se derogă calitățile de părinte. În această școală se conduce prin teroare. A început anul trecut, când a avut loc o situație asemănătoare. Copilul era în curte și se juca împreună cu alt copil, a pierdut mingea și a dat cu piciorul. A lovit din greșeală un alt copil, care atunci se apleca. A ieșit mare scandal. Când s-a întâmplat incidentul de acum 4 zile, niciunul dintre copii nu a fost consiliat în niciun fel. Nici cel care a fost agresat, prietenul băiatului mei, nici băiatul nostru. Au fost lăsați în clasă. Profesoara de matematică, văzându-l pe copil cu arcada spartă, l-a trimis împreună cu băiatul meu la baie. A văzut că nu se oprește sângerarea și a contactat părintele copilului lovit. Au venit poliția și ambulanța. Băiatul nostru a văzut și s-a speriat. A dispărut după de la școală. Nici copilul rănit și nici băiatul nostru nu au fost în niciun fel protejați. No am fost anunțați după o oră și ceva. El fugise de la școală. L-am căutat 2-3 ore. Un copil este agresat, ok, înțeleg, dar ei se află în timpul școlii, unde ar trebuit să protejați. Și dacă ar fi fost într-adevăr agresor, părinții trebuiau anunțați imediat și chemați la școală. Ambii copii trebuiau ținuți sub supraveghere. În momentul în care el a văzut poliția la școală a avut un șoc. A intrat în panică. Ne-a dat mesaj că el vrea să moară, să nu mai intre în probleme și să ne facă rău. El nu este un copil rău. Este un copil care are burse, de sport și care se chinuie să ia bursă de merit. Directoarea a prezentat acest incident cu o atitudine preconcepută.", a declarat bărbatul.

Scandal la scoala 28, dupa ce un elev s-a ales cu nota scazuta la purtare!

Copilul speriat a plecat de la școală, fiind de negăsit, timp de 3 ore, până în momentul în care prietenul său, accidentat, l-a sunat și i-a confirmat că se simte bine. Abia atunci, elevul M.S. a fost găsit de părinți potrivit celor relatate de tatăl vitreg. Părinții elevului M.S. condamnă felul în care întreaga situație a fost gestionată, cât și faptul că niciunul dintre cei doi copii nu a beneficiat de consiliere psihologică după incidentul marcant.

Scandal la scoala 28, dupa ce un elev s-a ales cu nota scazuta la purtare!

În final, părinții copilului rănit au decis să nu înainteze plângere împotriva colegului fiului lor, apreciind că incidentul a fost un simplu accident nefericit, care a rezultat din jocului copiilor.

Directoarea a refuzat să îi înmâneze o înștiințare tatălui vitreg, deși acesta dispunea de documentele care îl împuterniceau 

Conducerea școlii a dispus apoi sancționarea disciplinară a elevului, prin scăderea notei la purtare. Părinții acestuia nu s-au împotrivit deciziei, urmând ca apoi soțul mamei copilului să se prezinte pentru a ridica înștiințarea necesară, la îndemnul dirigintei. Tatăl vitreg al elevului s-a deplasat pentru a primi documentul, lovindu-se însă de refuzul directorului școlii de a-l elibera.

Scandal la scoala 28, dupa ce un elev s-a ales cu nota scazuta la purtare! Procura depusă de către părinți

Managerul unității i-ar fi spus acestuia că niciun copil al său nu este elev în cadrul acelei școli, el nefiind părintele biologic al elevului. Precizăm faptul că, bărbatul a prezentat o procură specială, semnată de mama minorului, care prevede că soțului îi pot fi înmânate astfel de acte.  Bărbatul susține că refuzul directorului de a coopera are fi motivat de motive personale. 

Ce spune conducerea școlii

Directorul școlii nu a oferit încă un punct de vedere oficial, însă a precizat că nu poate oferi detalii cu privire la incidentul petrecut pe 6 iunie a.c., întrucât se desfășoară o anchetă a poliției. În legătură cu refuzul său de a-i înmâna înștiințarea, considerând aceasta o situație în care se cer luate în calcul aspectele legale. 

Scandal la scoala 28, dupa ce un elev s-a ales cu nota scazuta la purtare! Contestația înaintată de mama elevului

Ulterior, decizia de sancționare disciplinară a elevului a fost contestată de către mama acestuia. 

Nereguli în cadrul școlii

Potrivit tatălui vitreg, pe perioada iernii, în plin sezon al virozelor și infecțiilor respiratorii, sala de clasă unde fiul acestuia își desfășura orele de curs nu era încălzită în mod corespunzător. Temperaturile scăzute au condus chiar la apariția mucegaiului în cameră, care are efecte negative asupra sănătății.

Scandal la scoala 28, dupa ce un elev s-a ales cu nota scazuta la purtare!

Părinții elevilor au formulat o adresă prin care doreau să îi aducă la cunoștință directorului aceste aspecte, solicitând soluționarea problemelor. Părintele reprezentat însă a considerat că situația este de înțeles, iar cererea celorlalți semnatari nu a mai ajuns la conducere. A doua zi însă, colțurile sălii de clasă erau proaspăt vopsite, deși umezeala era încă vizibilă. 

Scandal la scoala 28, dupa ce un elev s-a ales cu nota scazuta la purtare!

Acuzații grave

Tatăl vitreg al copilului a adus de asemenea acuzații grave conducerii școlii, afirmând că situații de o mare gravitate sunt tolerate și că nu se încearcă soluționarea deficiențelor. Potrivit acestuia, în interiorul unității de învățământ se fumează și anumiți elevi manifestă un comportament violent și chiar le cer “taxă de protecție” colegilor. Bărbatul susține, de asemenea, faptul că fenomenul de bullying a luat amploare la Școala nr. 28. Toate acestea au fost transmise Inspectoratului Școlar Județean, prin intermediul unei sesizări înaintate marți, 13 iunie a.c.

Scandal la scoala 28, dupa ce un elev s-a ales cu nota scazuta la purtare!

Aceste afirmații nu pot fi confirmate însă, este important să reamintim, episodul petrecut în anul 2018, când un elev al școlii a fost agresat de trei femei. 


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Educația vine de acasă
0
0
Educati-va copiii in primul rand, cei 7 de acasa chiar conteaza! Sunt elevi agresori care terorizeaza alti copii si ai caror parinti sunt chiar mandrii de comportamentul odraslelor. Parintii ar trebui drastic sanctionati si mai putina gargara.
5
0
dupa scaderea notei la purtare are motive sa-si sodomizeze odrasla si mai tare, ar trebui totusi sa intervina protectia animalelor, sa-l ia.
5
3
Pana acum nu m-am exprimat direct catre tine, ci doar in toate postarile de mai jos. Ultimele! Nu incepe sa raspunzi fiecaruia, ca devii p*****l! Si nu de alta, dar vei ajunge in alta extrema. Cea de cocalar! Ti ai spus ce ai avut de zis, fiecare interpreteaza cum crede si cu ce informatii are! Dar bu poti sa te iei la tranta cu toatr parerile contra. Sau poti, dar nu va fi ok pt imaginea ta! Eu te respect ca ti-ai asumat rolul de tata vitreg si sper ca incerci sa faci ceva bun pt copilul respectiv si pentru restul (daca e adevarat ca ai luat atitudine la probleme care se pot rezolva, dar nesimtirea directorului le tine pe loc; asta imi.place!). Dar nu te lua la harta cu toate parerile ca pierzi timp. Mai bine vezi ce nevoi are copilul si indruma-l spre calea buna.
12
1
Daca e adevarat, ai pus punctul pe i foarte bine. Bravo felicitari! Dar daca ai mintit, nu e frumos, sa nu zic altfel!
8
2
Ce imi place cand vad atatia p****i! La munca, nu la palaveageala!
8
0
Daca eram eu il locul lui, o futeam si pe nevasta-ta! Daca ai limbaj de mahala, iti ciufuleam freza de la coaie. Dar nu sunt in locul lui si e probl lui!
8
0
Bai omule, tu esti sa natos sau sanatoasa la cap? Ce minciuni scrieti ma aici? Ca daca e adevarat ce scrii, imi e mila de tine si de restul? Pai voi sunteti handicapati ma! Daca stati sa va fie frica de o cacacioasa! Inca odata repet: sa aprinda lumanari ca nu e copilul meu acolo, ca dracu o lua,chiar daca mai faceam puscarie o data! Pai nu a dat de un ca mine ca imi bagam p**a in ea si neamul ei si acum se vorbea la trecut de ea! Voi sunteti sanatosi la cap? Ce tot veboti aici sa scrieti baliverne? Daca aveti coaie, ii spargeti capul!
7
3
Pana nu o sa moara cretinii astia ca PP, nu se face bine tara asta? Pai ma imbecilule, daca a fost cum spui tu, inseamna ca e bine? Ma scarba ordinara, pisama-s pe tine de hoasca comunista! Pai si de ce e asa ma javra? Iti zic eu: ca subt cretini ca tine care au votat cu iliescu! Muriti ma cacatilor ca nu asa trebuie sa arate invatamantul in 2023. Nu suntem in 1943, ba retardatiule. Suntem in 2023, vaco!
6
2
Bravo! Nimeni nu zice de mucegai! Daca e adevarat e nesimtire! Daca avea copilul meu mucegai in clasa, beleau p**a toti si toate scursurile astea! De la primar, la inspector si director! Le futeam mama in c*r de javre!
6
3
Du-te dracu fa, si mori! Care scoala fa? Ia posteaza cu ce medie ai absovit, ma nenorocito? Asta e scoala, luate-ar dracu' de spagara repetenta? Afara cu tinr fa si sa aduci si toate salariile luate fara merit! Nenorocito, ati distrus scoala romaneasca si tu zici ca merge inainte? 75% la dibtre profesori trebuie starpiti! Nenorocitilor!
7
1
Daca stii subiectul, spui clar ce ai de zis. Daca doar iti dai cu parerea, nu e ok. Eu nu stiu si nu vreau sa acuz pe nimeni. Dar fum fara foc, nu iese. E clar ca, copilul agresor (din gresala sau nu - are o problema, care intr-o societate normala, ar fi rezolvabila), dar mai clar e ca si adultii au unele probleme nerezolvate: si parintele si directoarea. E clar ca lucrurile sunt la mijloc. Vina nu e numai a unuia, copil sau adult, ci a mai multor persoane si toate ar trebui sa raspunda dupa implicarea lot in aceasta problema!
7
1
Luati hoasca de par. Nu doar comentati aici! Daca era copilul meu si avea o hoasca ordinara, o luam de par! Tot eu am comentat mai jos! Eu sunt de acord cu disciplina, seriozitarea si performanta, dar nu cu bataia de joc la adresa elevilor! Dinozaurii trebuie eliminati din sistem! Daca cineva ii tine in brate, luat de par si ala.
7
0
Daca ai vrut sa scrii o satira, nu prea ti-a iesit, ca nu ai talent. Daca ai vb serios, ai grija sa nu dai peste mine, ca te pregatesc eu pt viata, de o sa scrii cu degetele de la picioare. Da, sa stea drepti ca altfel belesc p**a. Vin sa invete nu sa sug apula prin bai. De asta se intampla ce se intampla in scoli: ca isi dau cu parerea toti prostii de parinti, care intr-o tara normala, ar fi decazuti din drepturile parintesti!
7
2
Bine punctat!
6
1
Pt ala de i-a raspuns lui Dorel: tu daca vezi ambulanta ai traume? Se poate, ca ai creier de gaina! In primul rand trebuia ca asta care l-a accidentat (daca a fost accident) sa ii acorde primul ajutor, nu sa se traumatizeze! Dar cu parinti idioti, ce sa faca si copilul? In al doilea rand, un copil care se traumatizeaza cand vede politia si dispare 3 ore, inseamna ca nu e prima oara cand vede organele. Inseamna ca a mai facut el si altele! El e minor, ar trebui sa raspunda conform legislatiei (care, apropo, nu este ok), dar ce facem cu idiotii de parinti? Ca de obicei astia traumatizeaza copii, de apoi, acesti copii traumatizeaza si ei la randul lorpe altii!
9
0
Ce ai vrut sa zici de fapt? Ca daca tu ai fost un p***t, trebuie sa fie si altii? Sau ca la tine a fost trauma si la asta de acum nu? Daca spuneai doar ca nu ar trebui sa fie o trauma, te intelegeam, dar cand ai venit si cu o explicatie de cretin, nu te inteleg!
6
1
Amice, esti idiot! Cum adica sa isi puna cate o piedica si sa se mai avarieze putin? Te mai crezi in anii 90? Ba boule, daca iti pun eu o piedica si te qvariez putin, ce o sa zici? Ar trebui sa iti rupa unul dintii ca esti idiot! Eu ma pis in fiecare zi pe cate 2 rablagiti ca tine!
7
1
profesori bine pregatiti , parinti extraordinar de destepti care le stiu pe toate ... asta e rezultatul . daca mai adaugi si un ziarist retardat care umbla numai cu santaje ... cam asta este ... Romania .
11
0
Stai linistit ca rezolva sorynel din birou alaturi de a sa cocosata! Ca si asa nu fac altceva ! Doar sunt prieteni cu directoarea!
3
1
Cauta-ma sa ne cunoastem si spune-mi direct ca vad ca in taste esti maestru(maestra) pe replici , banuiesc ca in viata reala esti un las/ă!! Putem sa avem o discutie mult mai constructiva fata in fata cum fac oamenii civilizati nu sa fim tari in pareri in spatele tastaturii si a ecranului telefonului,dar na ,fiecare cum poate ,tu un frustrat/ă ca nu te vede si nu te aude nimeni ,eu bine mersi ,m-a auzit destula lume si o sa ma auda si mai multa ce sa vezi !! Conflictul asta este despre mult mai mult decat ce crezi tu din spatele telefonului !! Dar viitorul suna bine ,vin multe surprize !! Si daca sunt tanar aia e dau si eu cu ce pot , vulpea cand nu ajunge la struguri :)) ,tu cand ai dat ultima oara cu ceva pe undeva ? Iti mai aduci aminte ? La ce glume si jargoane ai m-ai dat pe spate chiar imi doresc sa stam la o discutie tet-a -tet simt ca am multe de invatat de la tine ! Cu siguranta esti un exemplu pentru cei din jurul tau !!
4
6
Copiii acestia care vad ce profesori sunt impinsi in fata cei care lasa capul plecat si tac si inghit nu cred ca au cum sa respecte profesorii ,profesori fara cuvant ,profesori care au uitat ca au fost si ei copii,profesori titularizati cu note de 5 si 6 rezultat copii de 5 si 6 !! Rezultatul in scoala de cand a picat vechea conducere si a venit madam notele au scazut dramatic in majoritatea claselor ,copii de 8 si 9 acum sunt de 6-7 ,note de 4 puse din burta "ca vorbeau " eu stiu ca in regulamentul scolar notele se pun pe cunostinte dar noua moda instituita 4 si 2 ca vorbesc
5
3
Se pare ca tu esti si mai afectat de acest incident ! Scoala,da,este o institutie care trebuie condusa cu mana de fier ! Saracul tau baietel se pare ca atrage numai ghinioane ! Cum se face ca numai el este implicat in acte violente ? Ceilalti copii oare nu au o temere fata de ''draghiciul'' tau ? Mai lasa reclamatiile aiurea si implica-te in educatia loazei nu doar da cu '' pauletul '' in mamicuta ! Te-am pupat ,plangaciosule !
10
6
La acel colegiu de top a venit vreodata directorul sau directoare in clasa sa le spuna elevilor ca a platit intretinerea 6000 euro ? La acel colegiu de top le e frica profesorilor sa vorbeasca de frica repercursiunilor ? La acel liceu de top oare profesorilor care au ceva de spus oare li se baga pumnul in gura ? Oare la acel liceu de top iti poti profesa meseria fara sa primesti directive ferme si concrete ,oare la acel liceu de top poti avea un punct de vedere care sa nu contravina parerii directorului ? Veniti o saptama in scoala asta si vorbim dupa ,aici problema este mult mai adanca decat caldura sau mucegaiul ,este tratamentul doamnei director care considera ca se afla sus pe un piedestal iar restul sunt muritorii de rand !! Nu vorbiti daca nu stiti !! Felicitam parintii care au curaj sa deschida gura ,chiar eram la cancelarie in momentul conflictului si-mi crestea inima ca cineva are curaj sa deschida gura
8
3
Si mucegaiul tot dus la extrem era !!! Revenirea la pseudoscoala si pseudoinvatamant si profesori de nota 5 titulari care sa invete o generatie a tehnologiei cu materie si programa veche de minim 100 de ani !!!
5
3
In legătura cu frigul, a suferit tot orașul, întrebați la licee și colegii de top ce a însemnat frigul. Nu 2 zile . Tot din grupul părinților s-a acceptat revenirea la clase. Dacă este prea cald ,este prea cald , dacă este rece ,este rece. Sensibilitate dusa la extrem. La un colegiu de top s-a invatat toată iarna cu căciula pe cap și manusi și haine termice. Reveniti cu picioarele pe pământ.
5
4
Stimata aparatoare a sistemului pseudoeducational se pare ca nu aveti destui neuroni incat sa intelegeti ce scrie intr-o amarata de procura ,poate unul e ocupat si merge altul si ridica acte e simplu ca nu deleaga obligatie de a creste copilul la san de tata dar na dvs banuiesc ca sunteti parte din profesorii aia culti ,geniali acolitii pseudodirectoarei agramate ,va supara adevarul si s-ar putea sa aveti o surpriza mare din moment ce stirea asta a batut toate stirile cu 5000 de vizualizari ,schimbarea incepe cu o scanteie stimabile doamne din gradina Domnului ,ce greseala fatala ca i-a dat o sotie procura barbatului ,mai bine ati analiza cum merg copiii la scoala in frig si mucegai si sunt certati de pseudodirectoare pe care o aparati cu ardoare ca a platit 6000 euro pe caldura ,si-a vandut un rinichi sa plateasca sau din mostenirea bunicilor dansei a platit caldura ,dvs sunteti din echipa care ascunde cacuta sub pres dar incepe sa puta
7
7
Mare-i grădina Ta Doamne, toți ambuscații mental, de genul părintelui cu procură( am mai auzit una, mâine-poimâine respectivul domn poate primește procură să nască în locul soției), toți nevrednicii să poarte un nume, dar și lipsiți de imaginație, din moment ce iscălesc "bis", toți profesorii care se chinuie să promoveze Bacalaureatul, blamează toți, dar toți școala și profesorii adevărați. Mobilizați de un părinte, el însuși victimă a fenomenului de bullying în familie( soția îi dă procură și nu numai, dar vrea și rezultate), atacă în haită școala și pe cei care o slujesc. Le dau o veste acestor nefericiți: indiferent de greutăți, de piedici, de lipsuri, în ciuda dorințelor nesatisfăcute ale unor nefericiți ca cei de mai înainte citați, ratați cu și prin vocație, școala r*mânească merge înainte. Vivat academia, Vivant professores!
10
10
p******i sunteti voi ,oamenii care nu vedeti ca sistemul educational chiar a ramas 100 de ani in urma(e posibil ca cei cu mintea odihnita inca sa creada ca atunci era capitalism ) ca acesti copii de 5-6 chiar si cei buni au o problema cu profesorii de la catedra nu pt ca le sunt antipatici ci pt ca ei sunt 10 ani in fata si scoala nu-i atrage nu pt ca sunt p****i sau copii problema ci pt ca sistemul este stricat ,p******i sunteti cei care considerati ca o institutie de stat poate sa fie condusa ca o mosie proprie sau ca copiii stau in clase cu gecile pe ei si respirand mucegaiul din clase , nu o sa ne schimbam ca natie ,am citit un titlu si credem ca am inteles substratul ,p******i sunteti voi care va uitati peste gard sa gasiti greselile altora doar ca sa nu vi le reparati pe ale voastre !!! E usor sa dai din tastatura si sa emiti pareri dar tu esti mai p*****l de 100 de ori ca cei care iau atitudine
6
5
Stimate domn ,e plin de psihologi pe grupuri ,fb si toate mijloacele media de comunicare ,care nu stiu sa-si administreze propria viata ,pareri avem toti dar sa citim un text cap coada si sa-l intelegem e mai greu !!! Sunt sigur ca aveti extrem de multe pareri si opinii despre altii dar in curtea dumneavoastra va uitati ,curge lapte si miere ,stim ! Va puteti lua parerile ,infasura bine si stiti dvs expertul ce sa faceti cu ele
5
5
Părintele cu procură mai bine și-ar face copilul încredințat de soție, să înțeleagă că școala nu este un maidan unde domnește legea junglei și a pumnului și că nu întodeauna intervențiile părinților reclamagii îi pot feri de consecințele faptelor lor. A mai fost o mamă iresponsabilă care lua apărarea minorului problemă, până când un grup de alte mămici l-au cumințit exemplar. Nu sunt de acord cu asemenea atitudini, dar sunt și situații în care exasperarea aparținătorilor ajunge la limită. Poate nu ar fi rău dacă și tatăl cu procură ar fi mai ponderat în exprimare și ar renunța la clișeul cu directorii comuniști, profesorii comuniști și școlile comuniste, care nu mai impresionează de cât tâmpiții și frustrații nerealizați pe plan personal și dau vina pe comunism. Jenant, p*****l și din acest punct de vedere părintele cu procură!
11
6
In Franta ,Finlanda, Germania nu ar exista directoare ca aceasta , si dvs ati locuit acolo si stiti sau doar presupuneti cum e sistemul de invatatura acolo ,acolo chiar se educa copiii ,nu profesori lenesi ,cu 5 la titularizare dar figuri cat casa ,degeaba aruncam pisa pe copii ca daca existau profesori existau si copii pregatiti ,acum clase intregi de elevi au note de 6-7 ,generatia p*****a nu scoala p*****a si sistemul de invatamant ,asa suntem noi avem pareri doar aici pe internet
7
7
MORARU = Gaju de la Cumpana. Doua tzoape care vorbesc si se comporta de parca recita si inchina ode partidului si conducatorului iubit. Astea 2 si cu Daea ar putea sa o puna de un PCR si al 13 lea congres. Tarancilor!
13
6
Faptul ca numesti un copil rebut nu te face decat mai rebut ca el gen rebut sef ,stirea nu este despre capete sparte sau musamalizarea parintilor ci chiar invers ,despre musamalizarea scolii si atitudinea demna de director dintr-o comuna din fundul tarii (de prin satele din Botosani ,Vaslui) ,dar na cand poti sa citesti doar titlul asa se intampla . Data viitoare poate cei de la Replica o sa includa in articol si un desen asa poate intelege toata lumea !! Traim inca in societatea sovietico-comunista ,asa se pare ca si doamna director din ce citesc se incadreaza ,probabil va este apropiata !!
13
12
Fac parte din echipa de profesori care lucreaza cu doamna Moraru ,tin sa va spun ca are un caracter josnic ,suntem tratati ca muncitori pe plantatie ,ni se spune ce sa vorbim ,cand sa vorbim si cum sa votam la sedinte si daca nu convine directiunii ca suntem contra suntem pusi pe lista neagra !!la scoala sunt 2 tabere cei pro directiune care sunt tratati bine cei anti care suntem oaia neagra ,suntem supusi la nenumarate lucruri spuse cu subinteles ,certati daca facem cum credem ca e bine si nu cum spune directiunea ,avem voie sa transmitem parintilor elevilor doar ce ni sa aproba sa spunem ,poate o televiziune va prelua subiectul si o sa avem curajul macar 15% din profesori sa incepem sa vorbim ,asa nu se mai poate !!! Problema este stiuta dar se arunca sub pres inclusiv la Inspectorat
22
7
Aceasta Moraru este o comunista care trateaza scoala 28 ca pe mosia proprie si pe profesorii care lucreaza acolo ca pe proprii sclavi. A ajuns mot in varfu scaunului calcand peste fosta directoare, doamna David, un om deosebit, care intamplator ii era si "prietena" si se comporta in continuare in conformitate cu caracterul mizerabil pe care il are. Ar trebui zburata de pe scaunul de director cat mai curand, pana nu distruge tot ce reusise dna David sa construiasca. Favorizeaza toate puturoasele de profesoare si se comporta foarte urat cu colegii care nu ii sunt comozi si nu "ii pupa inelul". In concluzie, zile cat mai scurte la conducere scolii! Nu e buna sa conduca nici scoala din fundul tarii, nu scoala de elita din centrul orasului. Ma-ha-la!
18
5
Date afară toate fosilele comuniste care au pretenția absurdă că la școală trebuie să se învețe carte iar elevii să aibă un comportament de măicuțe neprihănite sau de domnișoare de la pension! Respectivul cu reclamația are perfectă dreptate în sensul că trebuie să ne pregătim copii pentru viață. Respectivul elev cu nota scăzută la purtare are4 mari perspective, dacă bineînțeles familia îi acordă în continuare tot sprijinul iar școala condusă de fosilele comuniste și milițienii cu metehne din timpul împușcatului nu-i vor pune bețe în roate. Flăcăiașul are reale calități de smardoi și deja, cei din Clanul Sportivilor și Duduienii îl urmăresc cu mare interes parcursul. Au nevoie de elemente tinere care promit...Ghinionul directoarei comuniste a constat în faptul că tatăl adoptiv al copilului este p******r întrucât are procură oficială să vegheze ca pruncului nevinovat să-i fie respectate drepturile. Susțin demersul procurorului.
10
11
Ca tot suntem la cald,cu greve,mariri salariale,competente-incompetente,in sistemul de"invatamant",pe langa lipsa de educatie a insasi parintilor,ne miram cum de progeniturile lor sunt asisderea.Nu sunt pe tema acestui articol,pe linga nitel.Asa zisi,directorasi,pusi politic sau prin relatii,al unor institutii,asa zise"cadre didactice"care iau 5-6,la examen de promovare,acestia sunt cei ce-si striga"disperarea"ca nu sunt remunerati corect,in contextul in care MULTI parinti apeleaza la meditatori,pt.a fi la.."zi"cu programa si nici 2 bani-ul majoritatii lor,de pseudo-cadre didactice.Evident,sunt si exceptii,f.putine..care se dedica.Vor salarizare pe masura a...CE?A unor note puse din burta,a taspe teme pt.acasa,a meditatiilor suportate de parinti,sa suplineasca acest sistem asa zis de invatamant,underground?Simpatii,antipatii la adresa unor elevi-parinti,in loc sa progresam in ideea CUM SA REZOLVAM SITUATIA ASTA?"Profesori-Invatatori"!vreti remuneratie?!Aratati REZULTATE!
10
5
Sunteti cumva ruda cu Duck ,dupa comentariu veniti din scoala comunista condusa de generalii de securitate care va disciplinau cu bata pe spate ,suntem in 2023 lumea a evoluat voi toti in anii dinainte de 1989 ati ramas ,cu stima si respect de la maidanezi
6
11
Stirea nu este despre intamplare ,este despre politica de stat in stat in care nu ai voie sa faci nimic decat ce a decis directiunea nici macar actele legale nu sunt respectate ,cititi tot nu doar titlul ,o sa va schimbati parerea !!!
9
5
Se vede ca nu ati inteles nimic ,in articol se vb despre traumele psihice ca a venit politia si salvarea si s-au speriat nu despre nota scazuta ,dar na postaci de buget citesc doar titlul si sunt parerologi !!! Numele de Dorel nu prea ajuta sa ai un punct de vedere
10
16
Wooow !. Traume psihice pentru nota scăzută la purtare ?. Bă voi sunteți sănătoși la cap ? Păi eu ce să mai zic, când am fost eliminat o săptămână când m-a prins diriginta fără emblemă ? Pe emblemă era scris numele liceului și un nr. matricol. M-a mâncat ca pe Zambilica și am afirmat în fața ei și a clasei că de ce să port pe sacou acea emblemă cu un număr, ce sunt la pușcărie ?. În acel moment Diriginta a luat foc și m-a amenințat că dacă raportează la Inspectorat o să fiu dat afară din toate școlile. A fost chemată mama și de față cu colegii de cameră din internat, m-a ciufulit bine. A cumpărat de la ceaprazerie altă emblemă și mi-a cusut-o zdravăn pe mâneca sacoului . Nu au lipsit amenințările, că dacă nu-mi bag mințile în cap.......o să ajung tractorist fără carte.(!!). Dragi cititori, de atunci am rămas cu „traume psihice” și acum, numai când îmi aduc aminte. A înebunit lumea (?!)
27
3
M-ai bine v-ati educa odraslele maidanezilor se cunoaste dupa comentarii ca sunteti depravati si nu suportati disciplina
23
9
Incredibil cat tam tam facut de parinti pentru niste intamplari oarecum banale petrecute la scoala. Sunt copii, e normal sa isi mai puna cate o piedica, sa se mai certe, sa se mai si avarieze uneori. Dar asa se intampla de cand nu mai fac nici macar un pas singuri, sunt aruncati dupa gratiile scolilor, parintii se scutura pe maini si asteapta ca scoala sa faca minuni. Nu merge asa, cumetrilor, nu despre asta e viata.
25
7
Care a fost punctul de vedere al Directoarei scolii ? Conduce totusi o scoala si educa copiii
22
5
Draga domnule Cornel ,data viitoare cand mai aveti vreun act de facut sa nu mai mergeti la notari ca stiu sa invarta cuvintele si sunt isterici (cu siguranta nu sunt mai isterici ca doamna director ,pe care banuiesc ca nu ati avut ocazia sa o cunoasteti ),referitor la tatal vitreg mai bine un tata vitreg care este tata decat un tata bun care nu este ,iar referitor la faptul ca i se da dreptate nu cred ca aveti vreun glob fermecat in care vedeti trecutul sau viitorul ,si incidente sunt sigur ca si dvs in copilaria dvs nu cred ca prea fericita, pe durata scolii ,ati avut macar 10 accidente sau incidente !! Cu stima ,cand vorbiti ,vorbiti in cunostinta de cauza nu ca aveti prea mult timp liber in care va urmariti vecinii pe gaura cheii sau pe vizor ! Cu respect si la sfarsit o parere ,data viitoare cand mai aruncati cu noroi in altii vedeti in curtea dvs si fundamentati noroiul pe ceva concret nu pe vorbe aruncate in vant ,ca e usor sa te uiti peste gard in curtea vecinului
13
15
Se cunoaste ca esti depravat ordinar
12
13
Notar isteric, care stie sa invarta cuvintele, asta fiind meseria lui. Copil problema cu tata vitreg, nu mai comentez aici traumele psihologice, caruia i se da dreptate acasa in lipsa de educatie si se manifesta ca atare si la scoala. Daca ar fi fost un singur caz de copil agresat....
27
15
Sa își dea demisia aceasta directoare comunista dacă nu este în stare sa gestioneze acest conflict
17
31

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212