REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Scandal la Școala Gimnazială nr. 39, după ce copiii au fost mutați la o școală din Palas. Video

Scandal la Școala Gimnazială nr. 39, după ce copiii au fost mutați la o școală din Palas. Video

Ana Maria LIPAN 1 septembrie 2023 | 09:34 11359

Scandal la Școala Gimnazială nr. 39 ,,Nicolae Tonitza”! Mai mulți copii admiși în cele 8 clase pregătitoare au fost mutați la Școala Gimnazială nr. 31 din cauza faptului că în prima unitate de învățământ menționată ar fi loc doar pentru 3 clase. Elevii din celelalte cinci clase au fost relocați Școala Gimnazială nr. 31, din cartierul Palas, prin tragere la sorți... fără a se ține cont de proximitatea unității de învățământ față de domiciliu sau de puținul timp rămas până la începerea anului școlar. 

Scandal la scoala Gimnaziala nr. 39, dupa ce copiii au fost mutati la o scoala din Palas. Video

După ce s-au încheiat înscrierile pentru cele 8 clase pregătitoare ale Școlii Gimnaziale nr. 39 ,,Nicolae Tonitza”, mai mulți părinții au avut un adevărat șoc. După ce copii le-au fost admiși, acștia au fost înștiințați că vor cei mici vor fi mutați la Școala Gimnazială nr. 31 din cauza faptului că în prima unitate de învățământ menționată ar fi loc doar pentru 3 clase. Se pare că repartizarea s-a făcut într-un mod cel puțin ciudat: elevii au fost relocați prin tragere la sorți. Vinei, 1 septembrie a.c., mai mulți părinți aflați în această situație s-au deplasat la sediul Inspectoratul Școlar Județean, pentru a solicita soluționarea acestei probleme. 

Video:

,,Locuim la 300 de metri de școală și suntem relocați la o școală din Palas. Vrem dreptate! Noi vrem să rămânem la Școala nr.39. Plus de asta, ne-am supune și copiii la un chin. Ne dorim dreptate pentru cei care locuim în zonă”, a transmis un părinte.

Video:

 

Despre acest subiect, ISJ Constanța organizează o conferință de presă la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, pe tema relocării elevilor de clasă pregătitoare din unitățile de învățământ din municipiul Constanța. Vor fi prezenți și 3 părinți ai elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 39 Nicolae Tonitza Constanța. 

"Am doi copii. Fetița mai mare, care este clasa a doua, a rămas în Școala 39, iar cea mai mică, care începe clasa pregătitoare, a fost trimisă la o Școala 31, din Palas. Stăm chiar pe stradă cu școala. Din balcon văd școala și totuși am fost trimisă acolo, în timp ce cei cu viză de flotant au fost favorizați. Nu mi se pare corect. La alte școli nu putem să mai mergem acum, pentru că ne spun să mergem la școala unde am fost admiși, aceeași școală care ne-a trimis în Palas, la 5 km de casă, fără să țină cont de nicio condiție.Nu au luat în calcul de distanța față de domiciliu, de faptul că au un frate sau o soră înscriși în școală. Ne-au anunțat pe 29 august. Când s-au afișat listele am văzut școala unde vor desfășura cursurile. Nu ni s-a spus nimic nici pe timpul verii, nu ni s-a comunicat nimic în mod oficial, nici măcar faptul că se ia în calcul școala respectivă. Toate zvonurile au fost că se vor găsi o soluție la școlile din apropierea domiciliului. Au fost în total peste 170 de dosare acceptate, dintre care 65, 68 maxim, cu domiciliu real în proximitatea școlii. Restul erau cu viză de flotant. Nu știu cum au făcut relocarea. Procedura trebuia să fie transparentă, vizibilă tuturor.", a declarat o altă mamă. 

Ce spune ISJ

Țin să menționez și dumnealor și părinții elevilor de la școala 39 pot confirma că ne aflăm la a treia întâlnire când vorbim despre această problemă. Așa cum am spus anterior, voi prezenta elementele de ordin legislativ care stau la baza situației. În ceea ce privește extinderea activității didactice în județul Constanța trebuie făcută precizarea că în mai, prima etapă de înscriere a fost procesată de comisia națională, cererile de înscriere în unitățile de învățământ au fost în conformitate cu normele legislative. Prin domiciliu se înțelege inclusiv reședința, procesarea cererilor tip de înscriere, se procesează în ordine iar în prima fază se procedează prin înscrierea elevilor care au solicitat acest lucru prin cerere.” a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.

Articolul 4, aliniatul 2, din normele de igienă precizează că orice modificare de structură a unităților de învățământ se efectuează doar cu notificarea DSP. Numărul de clase a depășit numărul de clase prognozate. IPJ a solicitat acestor unități de învățământ să se precizeze dacă numărul de solicitări de înscriere creează dificultăți de gestionare a spațiului. La nivelul municipiului Constanța 3 unități au solicitat sprijin pentru găsirea unei soluții. Este vorba despre Ion Jalea, Școala nr.39. În luna iunie, ca urmare a acestor cereri ISJ a identificat alte spații în alte unități de învățământ. Pentru 39 de spații în școala 31. Mai multe scoli au solicitat ca în acest an școlar să funcționeze cu program redus, prin schimburi. O modificare este posibilă doar în situații speciale, cum ar fi pandemii, calamități, pe o perioadă determinată. În ceea ce privește relocarea elevilor, am discutat cu directorul liceului I Gh. Duca, pentru asigurarea unor circuite de deplasare diferite pentru elevii Școlii 39, pentru a se desfășura activitatea fiecărei școli, fără afectarea celeilalte. I-am sugerat directorului Școlii 39 să solicite transport pentru elevi. Nu am primit solicitarea directoarei. Am vorbit înainte cu reprezentanții Primăriei Constanța, care au declarat că sprijină.

Directoarea a comunicat tardiv cu părinții copiilor

Directoarea a comunicat tardiv cu părinții elevilor, este un minus managerial mare. Nu s-a asigurat transparența. Este vorba despre o procedura internă care trebuia pusă la dispoziția părinților. O procedură scrisă care trebuia să fie aprobată și conform legii. Ne aflăm într-o situație excepțională. Elevii rămân ai școlii 39, vor rămâne elevi ai Școlii 39, dar vor învăța în alt spațiu.” a mai transmis Sorin Mihai.

 

Video:

 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cititi postul AMERICA DE SUD, e la bine scris si la obiect, bravo!
0
0
Atata galagie au facut parintii ca nu vor la sc gen 31 și uite ca invata la 31
0
0
Directoarea de la 39 este depășită de situație.In afara ca este încă bună de tăvălit ,e în afara problemei în ce se întâmplă în școală! Lasă ți o ,trecem la cei mari ,la rechinii din invatamint
2
0
a fost dintotdeauna o puscarie de scoala, nu intele de ce se plang parintii.
4
0
Dragă generale, nu ai spațiu, nu faci clase, deci nu dai aprobare de la ISJ, restul sunt vorbe cu scopul de a ascunde măgăriile care se fac la așa zisele "școli bune".
5
0
În r*mânia orice este posibil, de exemplu să fi un profesor de mic orășel, ajungi șef numit politic și îți muți catedra la cel mai bun liceu din județ, asta este r*mânica postcomunistă proeuropeană, de râsul curcilor nepaleze.
5
0
ISJ-ul în frunte cu șeful său numit de partid, știe toată situația cu domiciliul fictiv, iar legea a fost făcută pentru șmecheri, clientelă și hoți politici. Situația se rezolvă simplu și rapid, o lege care să prevadă că trebuie să stai în arondisment de cel puțin un an înainte de înscriere și ocupi un loc după cei care sunt proprietarii cu domiciliul stabil.
7
1
Macar sa asigure transportul de la vechea scoala la noua scoala. Noaptea mintii . Sa pleci din zona arondata la 6 km
5
1
Benveul se asorteaza cu o scoala buna .
6
1
Trebuia sa explodeze si asta. Sunt lucruri vazute si stiute demult. Le vedem la ora pranzului cand masini nesimtite asteapta si blocheaza benzile de circulatie. Sa fie LEGE CLARA. COPII ARONDATI din cartier, atat. Sa vedeți atunci disciplina. Si au luat teapa si pregătitoarele de la scoala 24.Ma mir ca nu au facut scandal.
16
1
Acelasi MO ca la scoala 29. Cei din Palazu cu viza de flotant vin la 29, iar cei care locuiesc langa scoala merg la Palazu. Directoarea ar trebui sa ia politia de mana si sa vizite adresele celor cu viza de flotant sa vada daca locuiesc la adresa. Nu locuiesc taiati de pe lista de 29!
17
0
Pana si scolile din Constanta sunt acaparate de makidoni. Si asta de vreo 20 de ani. Chemati DNA ul imediat la orice suspiciune. I am primit la noi in casa si acum viermii de makidoni ne fura casa
14
4
Politia unde este in toata povestea asta? Ca tot auzim la Tv despre adrese unde locuiesc cate 7-800 de persoane! Nu se sesizeaza nimeni? Povestea cu scolile ,,bune" din oras este arhicunoscuta de ani de zile!
17
0
Educatia copiilor incepe devreme. Platim viza de flotant pentru o educatie buna , aglomeram stazile din jurul scolilor cu masinile puternice cumaparate in rate pentru transportul copiilor , ne injuram cu cei din trafic pentru ca intarziem la servici .Scoala buna nu este aproape de domicilu .Platim meditatiile cu profesorii din scoala buna pentru un loc la un liceu de top .Copilul nu poate dar nu este o problema pentru ca in clasa a 10 a il mutam la un liceu mai bun cu un mic examen aranjat , il trimitem la o facultate buna pe multi bani .Il pregatim pentru un job bun la stat ,pregatit din timp si alocat de colegii de partid .Am muncit pentru el in campania electorala . Sa speram ca nu are ghinion sa treaca prin Vama Veche . Viitorul este asigurat si incepe cu o scoala buna .
18
2
De atata transparenta si dreptate la scoala 39, cand incepe anul scolar se blocheaza toate strazile din jur. Este o placere sa admiri multitudinea de masini frumoase co nduse de parintii nemultumiti ca nu pot opri chiar pe culoarele scolii. Nu te plictisesti cu atata agitatie, certuri si injuraturi. Toti elevii fara exceptie, sunt din vecinatatea scolii ... pe bune! Sa vina inspectorul general sa se convinga! De atata corectitudine si circulatia cu sensuri unice aberante a fost configurata in interesul defluirii acestui trafic creat de repartizarea locurilor pentru elevi
18
0
Persoana care găzduiește o persoană mai mult de 30 de zile, trebuie să anunţe poliţia sau serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de pe raza unde este imobilul. Dacă viza de flotant se acordă în baza unui act care ulterior este anulat sau s-a constatat că era fals, stabilirea reședinței este nulă.
10
1
Aceeasi situatie la scoala 29. Parinti cu vize de flotant fictive care alearga dupa asa zise scoli de top isi aduc copii la această scoala , in realiate sunt proprietari de locuinte si locuiesc in Tomis Plus,Boreal ,Palazu ,Mamaia . Cei din zona scolii isi vor duce copii in Palazu iar cei din zona Palazu vin in Tomis Nord . O nebunie si o rusine pentru ISJ Cta care cunoaste fenomenul nu face nimic . Nimeni nu verifica corectitudinea acordarii vizelor de flotant , a existentei contractelor de inchiriere, declarare lor la ANAF
21
2
La țigani cu voi!
9
2
sunt criterii de departajare in cazul in care nr.de locuri este mai mic decat cel al elevilor : au prioritate copiii gemeni ,cu un singur parinte ,etc ,cei care mai au frati mai mari ce activeza on incinta institutiei ,etc
8
0
Sau golanit și directorii...așteaptă șpagă
14
0
Toți elevii să meargă la cele mai apropiate școli din cartier Incepe școala și traversați orașul cu copiii la școli aflate la km de locuintă Mergeți la instituțiile statului să verifice siguranta în școli Învățătorii și profesorii dacă nu sânt capabili prin votul părinților să plece la alte școli Așa va rămâne performanta în școli Dacă se lasă totul la inspectorate vor fi multe cadre din învățământ mediocre
16
0
De câțiva ani că se va ajunge in acesta situație, dar toți se făceau că nu văd nimic. Acum au picat de fraieri unii părinți care locuiesc chiar lângă școala, pe când alții își aduc copiii din Cumpăna, Valu, etc....că doar e școala cu renume ...Țeapa
20
0
Școala 24 duce pregătitoarele la școala 11.
7
0
Votati mai departe inca 30 ani pe impostori, impotenti , incompetenti , care au condus tara asta de s au imbogatit de nu mai pot si atunci o sa mutati copiii la Tariverde , Coruja , Lipnita si oriunde in judet , chiar daca locuiti in apropiere sau sunteti gard in gard cu scoala respectiva! Asa sa ne ajute Dumnezeu
19
2
Nu este singurul caz. La școală 29 s.au mutat clasele la o școală în palazu mare. Poate spun ceva și despre cazul acesta
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212