Scandal la Școala Gimnazială nr. 39, după ce copiii au fost mutați la o școală din Palas. Video
Scandal la Școala Gimnazială nr. 39, după ce copiii au fost mutați la o școală din Palas. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestScandal la Școala Gimnazială nr. 39 ,,Nicolae Tonitza”! Mai mulți copii admiși în cele 8 clase pregătitoare au fost mutați la Școala Gimnazială nr. 31 din cauza faptului că în prima unitate de învățământ menționată ar fi loc doar pentru 3 clase. Elevii din celelalte cinci clase au fost relocați Școala Gimnazială nr. 31, din cartierul Palas, prin tragere la sorți... fără a se ține cont de proximitatea unității de învățământ față de domiciliu sau de puținul timp rămas până la începerea anului școlar.
După ce s-au încheiat înscrierile pentru cele 8 clase pregătitoare ale Școlii Gimnaziale nr. 39 ,,Nicolae Tonitza”, mai mulți părinții au avut un adevărat șoc. După ce copii le-au fost admiși, acștia au fost înștiințați că vor cei mici vor fi mutați la Școala Gimnazială nr. 31 din cauza faptului că în prima unitate de învățământ menționată ar fi loc doar pentru 3 clase. Se pare că repartizarea s-a făcut într-un mod cel puțin ciudat: elevii au fost relocați prin tragere la sorți. Vinei, 1 septembrie a.c., mai mulți părinți aflați în această situație s-au deplasat la sediul Inspectoratul Școlar Județean, pentru a solicita soluționarea acestei probleme.
Video:
,,Locuim la 300 de metri de școală și suntem relocați la o școală din Palas. Vrem dreptate! Noi vrem să rămânem la Școala nr.39. Plus de asta, ne-am supune și copiii la un chin. Ne dorim dreptate pentru cei care locuim în zonă”, a transmis un părinte.
Video:
Despre acest subiect, ISJ Constanța organizează o conferință de presă la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, pe tema relocării elevilor de clasă pregătitoare din unitățile de învățământ din municipiul Constanța. Vor fi prezenți și 3 părinți ai elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 39 Nicolae Tonitza Constanța.
"Am doi copii. Fetița mai mare, care este clasa a doua, a rămas în Școala 39, iar cea mai mică, care începe clasa pregătitoare, a fost trimisă la o Școala 31, din Palas. Stăm chiar pe stradă cu școala. Din balcon văd școala și totuși am fost trimisă acolo, în timp ce cei cu viză de flotant au fost favorizați. Nu mi se pare corect. La alte școli nu putem să mai mergem acum, pentru că ne spun să mergem la școala unde am fost admiși, aceeași școală care ne-a trimis în Palas, la 5 km de casă, fără să țină cont de nicio condiție.Nu au luat în calcul de distanța față de domiciliu, de faptul că au un frate sau o soră înscriși în școală. Ne-au anunțat pe 29 august. Când s-au afișat listele am văzut școala unde vor desfășura cursurile. Nu ni s-a spus nimic nici pe timpul verii, nu ni s-a comunicat nimic în mod oficial, nici măcar faptul că se ia în calcul școala respectivă. Toate zvonurile au fost că se vor găsi o soluție la școlile din apropierea domiciliului. Au fost în total peste 170 de dosare acceptate, dintre care 65, 68 maxim, cu domiciliu real în proximitatea școlii. Restul erau cu viză de flotant. Nu știu cum au făcut relocarea. Procedura trebuia să fie transparentă, vizibilă tuturor.", a declarat o altă mamă.
Ce spune ISJ
”Țin să menționez și dumnealor și părinții elevilor de la școala 39 pot confirma că ne aflăm la a treia întâlnire când vorbim despre această problemă. Așa cum am spus anterior, voi prezenta elementele de ordin legislativ care stau la baza situației. În ceea ce privește extinderea activității didactice în județul Constanța trebuie făcută precizarea că în mai, prima etapă de înscriere a fost procesată de comisia națională, cererile de înscriere în unitățile de învățământ au fost în conformitate cu normele legislative. Prin domiciliu se înțelege inclusiv reședința, procesarea cererilor tip de înscriere, se procesează în ordine iar în prima fază se procedează prin înscrierea elevilor care au solicitat acest lucru prin cerere.” a declarat Sorin Mihai, inspector școlar general.
”Articolul 4, aliniatul 2, din normele de igienă precizează că orice modificare de structură a unităților de învățământ se efectuează doar cu notificarea DSP. Numărul de clase a depășit numărul de clase prognozate. IPJ a solicitat acestor unități de învățământ să se precizeze dacă numărul de solicitări de înscriere creează dificultăți de gestionare a spațiului. La nivelul municipiului Constanța 3 unități au solicitat sprijin pentru găsirea unei soluții. Este vorba despre Ion Jalea, Școala nr.39. În luna iunie, ca urmare a acestor cereri ISJ a identificat alte spații în alte unități de învățământ. Pentru 39 de spații în școala 31. Mai multe scoli au solicitat ca în acest an școlar să funcționeze cu program redus, prin schimburi. O modificare este posibilă doar în situații speciale, cum ar fi pandemii, calamități, pe o perioadă determinată. În ceea ce privește relocarea elevilor, am discutat cu directorul liceului I Gh. Duca, pentru asigurarea unor circuite de deplasare diferite pentru elevii Școlii 39, pentru a se desfășura activitatea fiecărei școli, fără afectarea celeilalte. I-am sugerat directorului Școlii 39 să solicite transport pentru elevi. Nu am primit solicitarea directoarei. Am vorbit înainte cu reprezentanții Primăriei Constanța, care au declarat că sprijină. ”
Directoarea a comunicat tardiv cu părinții copiilor
”Directoarea a comunicat tardiv cu părinții elevilor, este un minus managerial mare. Nu s-a asigurat transparența. Este vorba despre o procedura internă care trebuia pusă la dispoziția părinților. O procedură scrisă care trebuia să fie aprobată și conform legii. Ne aflăm într-o situație excepțională. Elevii rămân ai școlii 39, vor rămâne elevi ai Școlii 39, dar vor învăța în alt spațiu.” a mai transmis Sorin Mihai.
Video:
CITEȘTE ȘI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News