REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SCANDAL pe BANI la Consiliul Județean: ‘Asta-i GOLĂNIE!’

SCANDAL pe BANI la Consiliul Județean: ‘Asta-i GOLĂNIE!’

Replica API 7 iulie 2020 | 00:50 2081

Banii dați de CJC către primăriile din județ, doar un vis? Unitățile administrativ teritoriale din județul Constanța trebuiau să primească bani de la Consiliul Județean Constanța, din sumele defalcate din TVA pe anul 2020 însă, surpriză!!! Nu vor mai primi.

În cadrul ședinței de luni, 6 iulie, proiectele prin care primăriile din județ primeau bani au fost retrase de pe ordinea de zi ceea ce a creat o adevărată isterie în întreg județul Constanța. Sumele erau destinate finanțării cheltuielilor privind drumurile județene si comunale, dar și dezvoltării comunale.

„Președintele CJ își bate joc!”

Conform consilierilor PNL, proiectele în care primăriile din județ primeau bani au fost retrase de 2 ori în 8 zile. „În 8 zile, președintele Consiliului Județean a retras proiectele prin care primăriile din județ primeau bani de două ori. A lăsat un județ întreg fără bani într-un moment foarte greu. Președintele CJ își bate joc!” a declarat Marian Crușoveanu, consilier PNL.

Tot acesta a mai subliniat faptul că președintele CJC a invocat motive procedurale și de ilegalitate iar ședința a fost convocată fix… degeaba. „Acest președinte nu are pic de empatie față de oamenii din județ. Spune mereu că el nu face politică și doar administrație însă asta nu se vede chiar deloc” a mai completat Crușoveanu.

Gheorghe Grameni

„Asta-i golănie totală”

Contactat de ziarul Replica, pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu acest subiect, primarul liberal comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni, s-a arătat supărat și indignat de activitatea președintelui CJC, Horia Țuțuianu. „Asta-i o golănie totală! Parcă ar fi pe moșia lor. Comunei noastre a dat doar 50 de mii de lei în 4 ani. Mereu ne-a dat numai speranțe deșarte. Nu se gândește că dacă nu mai oferă acei bani tot cetățenii vor avea de suferit? Interesul nostru este să le oferim ce au nevoie, nu să îi privăm de asta. Eu am foarte multe proiecte însă fără ajutorul Consiliului cum să facem? Și așa ne-am cam descurcat pe cont propriu de cele mai multe ori…” a declarat primarul comunei Mihai Viteazu.

De precizat este și faptul că localitatea Mihai Viteazu a fost grav afectată de inundații în această perioadă. „Domnul președinte ne-a promis că o să ne ajute să dăm apă cetățenilor după viiturile ce ne-au lovit însă… nici acum nu am mai primit acea apă…” a mai adăugat Gheorghe Grameni.

Marius Horia Țuțuianu

Ce spune președintele CJC despre retragerea proiectelor

„Aleșii PNL au preferat astăzi să lase comunitățile județului Constanța fără bani. Retragerea celor două proiecte de pe ordinea de zi a avut două argumente: cel administrativ și cel politic. Din punct de vedere administrativ am promovat un proiect de hotărâre însoțit de toate avizele necesare și ținând cont de toate solicitările transmise de către primăriile din județ. De cealaltă parte, consilierii PNL nu au ținut cont de legislația în vigoare, venind în timpul ședinței cu o propunere neavizată de Direcția Economică.

De la începutul mandatului meu, am spus răspicat că nu voi accepta ca în instituția Consiliului Județean Constanța să fie încălcată legea, indiferent cine sunt cei care vin cu astfel de propuneri. Într-o totală sfidare a mecanismelor administrației publice locale, consilierii PNL au modificat substanțial proiectul de pe ordinea de zi, formulat conform cerințelor primăriilor. Din nefericire, se dovedește încă o data că reprezentanții PNL din Consiliul Județean Constanța nu au înțeles nici după patru ani modul în care funcționează sistemul administrativ, promovând chiar în timpul ședinței amendamente care necesită analiză minuțioasă și o corelare cu solicitările înaintate de către primari și respectarea legislației în vigoare.

Bătălia PSD - PNL

Regretabil este faptul că un act strict administrativ a fost deturnat într-o mizeră manieră politicianistă, fiind mai mult decât evident că este un joc al unei găști de interese care nu ține cont de nevoile cetățenilor acestui județ. Este ușor de observat că în propunerea consilierilor PNL care conduc 28 de UAT-uri primesc sume foarte mari care nu sunt justificate cu documente, în timp ce 38 de comunități în fruntea cărora se află primari PSD, primesc sume diminuate substanțial (UAT-uri care au un număr foarte mare de locuitori).

Interesul politic este vizibil atunci când sumele înhățate de la comunitățile conduse de primari PSD au fost direcționate către primăriile în fruntea cărora se află aleși PNL, indiferent dacă se justifică sau nu necesitatea acestora, așa cum sunt cazurile de la Adamclisi, Aliman, Tîrgușor, Costinești și 23 August. Culmea este că unele UAT-uri peneliste ar fi primit mai mult decât au solicitat, fără nicio justificare legală. Din păcate, se vede că din clamata Românie a bunului simț, a rămas doar România bunului plac penelist” a declarat Horia Țuțuianu, președintele CJC.

Citește și: ŢUŢUIANU s-a făcut băiat BUN: dă BANI la toată lumea!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Grameni!
0
0
O sa piarda la scor, dar numai din cauza lui. SIFON
0
0
O mizerie!!! PNL istii nu se mai satura de circ si politrucie!!
6
2
Are dreptate Grameni a facut tot pe puterea lui fara ajutorul cj
2
3
tutuianu un miel la taiere, se crede smecher, vb de sus la figurat, dar mintea e jos
4
3
Sunt cioban ce sa ma fac !?
4
3
Votati proiectele si dati banii primariilor ca au atata nevoie de ei. Lasati galcevile politice. Macar acum!
7
0
La Eforie crusoveanu, vrea de la 200000 sa se dea 500000. Doar face socrasu faleza si trebuie sa jncaseze si el ceva..
8
0
Ne am obisniut cu comentariile lui crusoveanu . Aceeasi politica de 2 lei facuta de PeNaLi numai cu acuzatii adresate la orice lucru bine facut de alesii PSD
5
2
Socrul lui Crusoveanu nu are contracte cu primarii gen Eforie, Mihail Kogalniceanu? Cred ca vrea sa incaseze banii pe lucrari
6
0
Crusoveanu vrea bani ca sa le faca sula mare aservitilor din PNL.
4
0
Grameni cate mandate mai vrea sa candideze? De ce nu lasa pe cineva mai tanar sa candideze in locul lui?
7
0
Crusoveanu vrea mai multi bani la primarii PNL ca sa-si ia socra-su banii.
3
0
acesti indivizi din pnl au dat dovada din nou de caracter 0 , votatii si din toamna veti culege multe lamai
4
1
Dle primar, nu Tutuianu nu ti-a dat bani, cu jegosii propriului partid. Daca ai fi fost interesat cu adevarat de cele intamplate acolo, ai fi inteles ca Tutuianu urma sa iti de, nu sa iti ia.
5
1
se vede clar tovarasia dintre Tutuianu si primarul din Limanu. Este o coincidenta ca lucrarile din Limanu sunt cele mai scumpe din judet? Desigur nu, dar din dar se face rai..Asa-i ?
9
1
Bai CHITIC tu nu faci parte din gasca PSD , de ce nu-ti da si tie bani pentru comuna ? Tu de ce ii lingi la cur daca nu reusesti sa obtii fonduri ?
2
2
Pnl istii cred ca impartitul se face din vorbe nu cu acte justificative!!
3
3
Grameni este un sobolan de primar. Nu a facut nimic pentru localitatea pe care o pastoreste. Comuna Mihai Viteazu este un sat fara caini...
8
2
Solicitarile primariilor cu siguranta exista! Problema i impartitu, futu va n gat de javre
7
0
Bai bosorogilor, voi habar n aveti sa schimbati dracu un bec, dar sa administrati fonduri pentru dezvoltare. Nu va mai plangeti atat, o sa va dea PNL ul o mare muie!
6
1
Sa ma cac pe tine de taran mai Gramene ... mosh pervers
5
1
Vai saracu Tutuianu a ramas din el muianu!
4
2
BAIAT BUN DAR TRADATOR!
4
2
Capii principali ai furaciunilor din banii publici. Nu stiu care sa ia mai mult. Noi suntem de vina cai suportam
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108