REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Scandal pe lingourile de aur al României

Scandal pe lingourile de aur al României

Replica API 27 iunie 2019 | 00:00 445

Purtătorul de cuvânt al BNR Dan Suciu a respins acuzațiile fostului ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, potrivit cărora guvernatorului Mugur Isărescu îi este frică de un audit pentru că acesta a trimis aurul României la Londra, relatează stiripesurse.ro.

„Resping cu foarte mare fermitate, din nou, a nu știu câta oară, declarațiile domnului Isar. Sunt complet fanteziste și doar dați-mi voie să susțin un mic argument aici: până în 2006 tranzacții cu aur s-au făcut, deci această verificare a unui cifre de indicativ care să se regăsească după 20 de ani este deja depășită de situație, pentru că până în 2006 s-au făcut tranzacții cu aceste lingouri”, a declarat Dan Suciu, miercuri, la Antena 3.

Dan Suciu a adăugat că BNR nu are nicio temere, iar punctul de vedere al Băncii Naționale nu a fost niciodată despre faptul că dorește sau nu repatrierea aurului, ci a fost exprimat în vederea modificării legii.

„Orice modificare a statutului Băncii, după opinia noastră trebuia să aibă un aviz de la Banca Centrală Europeană, această modificare sau altă modificare”, a explicat purtătorul de cuvânt al BNR.

El a mai declarat că BNR va respecta legea, fără niciun fel de comentariu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
... lingourile de aur al Romaniei...? Analfabetilor, ati fi cazut la evaluarea nationala!
1
0
In Romania deciziliile s-au luat si se iau politic ma prostulue adica in avantajul politicienilor si al prietinor lor si in defavoarea statului Roman.Dar unu ca tine ori e prea prost ca sa inteleaga ori dezinformeaza intentionat.
1
1
Propun sa aiba grija Valcov de aurul Romaniei!
2
0
Stimate bou,tu si altii ca tine nu veti intelege niciodata ca totusi exista specialist in economie si in cam toate domeniile,care lupta inclusive impotriva curentelor date de niste politicieni complet cretini sau aserviti altor scopuri decat tarii.Pe dobitoci ca tine se bazeaza politicieni si tradatori de tara. Masa de manevra ,mocirla idiotizata pe ,,net'' , pe ,,feisbuceala'' se foloseste ca MGM-ul la parizer. Mai ceva ,E''-uri si gata,cu ceva fainosag e OK. Ai ceva cunostinte de economie? Pai nu,ca daca aveai nu erai acilea comantand ca un diliu hastagisto-Iohannist.
4
3
S-o fi suparat pesedeul ca nu a fost trimis la moscova sa aibe grija de lingouri ucigasul putin...
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108