REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SCANDAL: S-au luat la ceartă din cauza LOCURILOR de PARCARE!

SCANDAL: S-au luat la ceartă din cauza LOCURILOR de PARCARE!

Replica API 26 martie 2020 | 08:31 3347

Din cauza locurilor de parcare insuficiente din Constanța, cei care au mașini le parchează pe unde pot, riscând să fie amendați sau... să fie sunaţi la miezul nopții de către cel care a închiriat locul de parcare. Așa că, în unele cazuri, șoferii ajung să se certe între ei, aducându-și injurii și amenințări. Un astfel de incident a avut loc și la Constanța, zilele trecute. Un constănțean a fost deranjat de către un vecin, care i-a bătut la ușă pentru a coborî să-și mute mașina care ar fi fost parcată pe locul său, în miezul zilei.

Problema locurilor de parcare din Constanţa este... veşnică. Un scandal s-a iscat după ce un constănțean s-a trezit cu vecinul său, acesta aducându-i la cunoștință că trebuie să-și mute mașina, deoarece i-a ocupat locul de parcare. Zis și făcut! Numai că cel dintâi l-a atenționat că nu a fost frumos gestul pe care l-a făcut, având în vedere că aceștia stabiliseră de comun acord să folosească locurile de parcare după bunul plac. „Am două mașini, un Seat și un Wv Passat. Locuiesc cu chirie și norocul a făcut să am și loc de parcare rezidențial. Passatul a fost cumpărat acum 2 luni și fiindcă în parcarea blocului existau câteva locuri neocupate, am ales unul din ele. Îmi bate vecinul la ușă și îmi spune, pe un ton imperios, să îmi mut mașina de pe locul respectiv, că lui ii este greu sa facă o garare. Ne înțeleseserăm ca eu sa parchez pe locul lui, plătit de el, iar pe el îl privește locul neocupat. Toate bune până azi, când o echipă Enel a sosit la apartamentul unde locuiesc (…) și parchează pe locul acela neocupat, în jurul orei 12:00. Ajunge vecinul acasă și îmi bate la ușă împreună cu soția acestuia, amenințând și agresându-mă verbal să îmi iau Wv de pe locurile lui. Am dat din cap și am închis ușa, apoi am verificat situația, schema locurilor de parcare, în care el figurează doar cu unul. Ne întâlnim după doua ore, iar vecinul recalcitrant îmi spune să iau mașina și de pe locul care nu figurează ca fiind ocupat, altfel cheamă locala, pentru că vecina de la etajul superior i-a oferit autorizația de parcare lui” a spus un constănțean.

De menționat este faptul că cel care plăteşte nu are un drept absolut de folosinţă prioritară asupra locului de parcare. Potrivit HCL 235/28.06.2018, în funcţie de tipul parcării, se instituie un anumit program, și anume: pentru parcările rezidenţiale, rezervarea locurilor de parcare va fi valabilă de luni până vineri în intervalul orar 17.00 - 08.00, inclusiv sâmbăta, duminica şi in zilele stabilite ca fiind sărbători legale, când programul este 00.00 - 24.00. Prin urmare, în intervalul 08.00 - 17.00, de luni până vineri inclusiv, deţinătorul autorizaţiei rezervare loc parcare nu are niciun drept de folosinţă prioritară asupra locului de parcare, oricine putând folosi acest loc.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai invata si tu boule ca hotararea instantei intra in vigoare cand se va redacta hotararea... poate sa dureze si un an...
1
1
Care costa de la cateva sute la cateva mii de euro se numesc masini ? Da-ti-le foc la cotete.
0
0
la muie cu programul parcarilor , si a luat la m... e Facacau sa vedem acuma e bun de plata pentru parcarile cu sms . prostul a anulat si parcarile numai ai voie mai mult de una la locuinta dar muistu pierde bani la greu lasa ba ca lumea parcheaza si nu plateste . primaria pierde bani , a nu tre sa dea bani . ha ha ha
2
0
sa construim un bloc pe acea parcare
5
1
Regulamentul parcarilor a fost anulat ieri de catre instanta. Cine a platit locul de parcare, are drept exclusiv, fara nicio restrictie, asa cum era initial si cum este normal. Rusine, sunteti neinformati !
15
3
.... MANEA ce a scris 07:17? Baga la cap! Daca nu te ajuta mintea intreaba un avocat sau un jurist!
6
7
Comunistule, vezi ca nu mai suntem pe vremea lui Ceausescu!
8
9
Parcarile trebuie sa fie publice si fara taxe. Primul venit primul parcat.
9
12
Hotarirea CL Constanta este facuta de niste retardati. Daca eu sunt pensionar si am loc de parcare platit, merg la piata si revin dupa 1 - 2 ore si gasesc locul ocupat ce trebuie sa fac? Sa astept pe cel care l-a ocupat sa plece si sa merg sa aduc masina un de am lasat-o. Bine era daca pe tablita locului de parcare sa se scrie litera P.E asa de greu retardatilor?
7
4
sa apellam la bunul simt al fiecaruia in zona in care locuieste , restul e can can
9
1
Tocmai ati publicat ieri decizia definitiva a instantei prin care se anuleaza ultimul regulament. Prin urmare ramane in vigoare cel anterior, adica cetateanul care plateste un loc de parcare are drept exclusiv asupra acelui loc, pe toata perioada pt care a platit.
19
4
A facut mata un BULAU!
5
2
Sugeti pula fraierilor care n-aveti unde parca, cine-i barosan parcheaza unde vrea pula lui.
2
19

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108