REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SCANDAL şi ACUZAŢII GRAVE la Regionala de Drumuri! Instanţa îl obligă pe Marin Dima să REANGAJEZE un subaltern dat afară cu cântec!

SCANDAL şi ACUZAŢII GRAVE la Regionala de Drumuri! Instanţa îl obligă pe Marin Dima să REANGAJEZE un subaltern dat afară cu cântec!

Replica API 12 februarie 2018 | 00:25 924

Telenovela de la Compania de Drumuri – Regionala Constanţa este departe de a se încheia. Subalternul care i-a dat lui Marin Dima dureri de cap, revine în forţă! A dat în judecată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, solicitând să fie repus pe funcţie. Tribunalul Constanţa i-a admis cererea, iar în data de 5 februarie magistraţii au decis “reintegrarea reclamantului (Suliman Metin – n.r.) în funcţia deţinută anterior concedierii”.

Războiul dintre directorul Regionalei de Drumuri Constanţa, Marin Dima, şi Suliman Metin, este unul care durează deja de câţiva ani. Dima a reuşit să demonteze o serie de acuzaţii lansate de Metin, să câştige în instanţă un proces, să îl sancţioneze pe subaltern prin desfacerea contractului de muncă, dar iată că asistăm la o răsturnare de situaţie. Tribunalul Constanţa s-a pronunţat după cum urmează: „Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul SULIMAN METIN în contradictoriu cu pârâta COMPANIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE SA. Anulează în parte decizia pârâtei nr. 742/27.07.2017. Înlocuieşte sancţiunea desfacerii contractului individual de muncă al reclamantului aplicată cu cea a reducerii salariului de bază cu 10% pe o durată de 3 luni. Obligă pârâta la reintegrarea reclamantului în funcţia deţinută anterior concedierii. Obligă pârâta să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate si reactualizate si celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data de 4.09.2017 până la reintegrarea efectivă. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 2000 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Executorie. Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, 5.02.2018”. Aşadar, Dima mai are o şansă: apelul! Între timp însă, Suliman Metin a declanşat o nouă serie de atacuri la adresa şefului de la DRDP!

“În data de 04.09.2017 mi s-a desfăcut contractul de muncă. Decizia a avut la bază 2 fapte care au constituit abateri disciplinare. Una dintre cele 2 fapte a reprezentat vizarea greşită a unei facturi privind achiziţia publică de servicii prin care era să aduc un prejudiciu de 40,45 lei. Acest prejudiciu era să fie adus în cei 20 ani de activitate neîntrerupta in cadrul acestei instituţii. Faptele comise au fost clasificate ca fiind fapte foarte grave, de comisia de cercetare disciplinară condusă de domnul Tişa Adrian. Aceste fapte au fost premeditate de domnul Andrei Victoraş, care mi-a întocmit într-o singură lună 2 rapoarte şi a preconstituit probe pentru a demara cercetări disciplinare cu scopul de a fi concediat”, susţine Suliman Metin. “Am contestat decizia la instanţă şi am câştigat pe fond. În baza deciziei, DRDP Constanţa este obligată să îmi restituie toate drepturile şi cheltuielile de judecată. În această situaţie, întreb dacă aceste sume vor fi suportate din bugetul statului, în condiţiile în care salariaţii din comisia de cercetare şi conducătorul unităţii dl. Dima Marin au greşit ? (..) Totodată sunt colegi din cadrul DRDP Constanta care numai în ultimi 5 ani au câştigat procese, iar despăgubirile, respectiv cheltuielile de judecată au fost plătite din buzunarul statului şi nu din buzunarul celor vinovaţi. Voi solicita organelor de stat abilitate ca aceste sume să fie plătite de cei vinovaţi”, mai arată Suliman Metin.

Iar declaraţiile lui Suliman Metin nu se opresc doar la speţa concedierii sale, respectiv reintegrarea sa pe funcţie, ca urmare a procesului în instanţă! “DRDP Constanţa prin domnul Dima Marin a organizat în 2016 un curs de informare privind achiziţiile publice. Acest curs s-a făcut la hotel Alpin in Poiana Braşov cu circa 40 de salariaţi. La examinare s-a copiat şi s-au dat diplome de expert achiziţii publice –o diplomă care nu are valoare, deoarece cursul a reprezentat o introducere privind legea în domeniu, lege care care s-a schimbat după 3 luni. Mai mult de 50% din personalul ‘instruit’ nu a fost niciodată angrenat în activităţi de achiziţii publice. Prin acest curs de lux au fost răsplătiţi şefii de secţii. Cursul putea fi făcut într-o locaţie din Constanţa”, acuză Suliman Metin.

Vom reveni cu detalii.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O fashionista ca mine, ar scoate ceva din el, dar ce ma fac cu nasul, ca e tare nasol..
4
1
pai cei de la compania de drumuri nu vor face recurs? hai sa nu ne bucuram degeaba pina nu avem o sentita judecatoreasca definitiva si irevocabila! poate cine rade la urma....nicioada un salariat cu functie de conducere va plati din buzunarul propriu prejudicii... si pana la urma dl suliman era vinovat ca instanta o decis diminuarea salariului cu 10% pe 3 lunii...deci nu e alba ca zapada
9
0
A ajuns si metin asta mare subiect,un angajat sanctionat din 550 ,faceti voi socoteala ...la munca metine nu o mai freca
10
4
Nu stiu cine e ala din poza, dar are o fata de mare taran oparit
10
3
De ce ati mers la curs in poiana brasov dl Metin? Si ce ati copiat la examen? Ca sa mai aveti noi motive de a da in judecata pe cineva, ceva? Poate doar pr mama dvs sa nu o fi dat in judecata pana acum. Urat caracter mai aveti. Ar trebui sa va pucati si de munca.
15
5
iata cum si domnul director marin dima da socoteala pentru greselile facute, dar oare va plati si daune morale?poate ca e timpul sa se autosesizeze si comisia de disciplina pentru greseala facuta,nu?
13
4
Sa ne spuna domnul Metin cand minte: cand spune ca a fost sanctionat pe nedrept sau cand spune ca prin cursul de la Poiana Brasov au fost rasplatiti anumiti angajati. Din cate se stie si domnul Metin a participat la acest curs.
11
2
20 de ani de nemunca?!!! De ce?! Cine plateste?
9
0
Metin suliman un nebun care facea numai ce vroia el,nu asculta de nimeni ,era buricul pamantului.Nu era agreat de nimeni nici de colegii lui,nici de sefi nici de soferii din subordine .De ce ??? Ca nu stia sa se poarte cu lumea din jur
14
5
Domnul Director Dima Marin este un personaj Acoperit , cu multa influenta in domeniul Sri si care da pe Mari Atentii si Tandreturi toate lucrarile publice catre 2Firme :OYL HOLDING SLOBOZIA detinuta de un domn cu alte influente sinServicii si catre cea de a doua AUTOPRiMASERV constanta, cele 2 firme sugand robinet cu bani Publici prin intermediul Directorului Dima!!! Aloo DNA ul !!!
10
7
Domnul Metin e un personaj problematic ce creeaza animozitati peste tot,v-as recomanda sa ascultati si versiunea celorlalte parti implicate si o sa vedeti caracterul lui Metin...
10
9
Bravo. Jos mafiotii. Jos prostimea. Jos hotii.
11
3
sa plateasca secatura de director din buzunarul propriu, sa se invete minte cum sta treaba cu abuzurile acestor nulitati numite politic in fruntea regiilor statului.
14
5
Bravo coaie! Esti tare? Dar, numai acolo e asa? La alte regii nu?
10
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614