rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

SCANDAL URIAȘ în jurul unui PROIECT imobiliar: Magdalena Tiță, șefa Direcției de Cultură, în atenția DNA Constanța

Dănuț Moisoiu, fost consilier local municipal, alături de asociații săi din firma 3D American Style Development SRL, cu sediul în Bucureşti, vrea să pună bazele unui ansamblu mixt spaţii comerciale, servicii, locuinţe, organizare şantier în zona Palazu Mare, pe un teren în suprafaţa de 139.015 mp. Terenul se află la 15 m distanţă faţă de lacul Siutghiol. Deși autorizația de construcție ar fi trebuit obținută, conform graficului, luna aceasta, iar lucrările să înceapă curând, o adresă din partea Direcției de Cultură Constanța a iscat un scandal monstru, care s-a soldat cu plângere la DNA pe numele directorului Magdalena Tiță, dar și pe numele unui arheolog de la Muzeul de Istorie Constanța. Unul dintre administratorii societății acuză abuzuri din partea celor două instituții, dar și presiuni, după ce ar fi refuzați să plătească o sumă de bani. ”Au vrut să obțină foloase materiale pentru eliberarea avizului. Când am refuzat să plătim, a început jihadul”, acuză Narcisa Popescu, administratorul firmei din București.

SC 3D American Style Development are în plan un mega proiect în Palazu Mare, pe malul lacului Siutghiol. Firma deținută, printre alții, și de Dănuț Moisoiu va realiza în această zonă mai multe ansambluri rezidențiale de 3 și 4 etaje, dar și un spital cu 6 etaje. Au fost obținute, până acum, toate avizele necesare, mai puțin autorizația de construcție. Prin certificatul de urbanism i-a fost impus investitorului să ceară avizul Direcției de Cultură, întrucât zona are potențial arheologic.

Scandal din pricina diagnosticului arheologic

În mai 2020, au depus solicitare la Direcția de Cultură, iar în august, societatea 3D American Style Development SRL a fost informată că trebuie să realizeze un diagnostic arheologic. Numai că, reprezentanții refuză să facă acest lucru, motivând că nu există un temei legal.

”Este ilegal ceea ce cer ei, pentru că nu este zonă cu potențial arheologic. Am adus arheologi din București care ne-au spus că nu există sit în zonă. Este unul la 1,8 km depărtare. Mandatara noastră, de la societatea de proiectare, a fost trimisă la Muzeul de Istorie pentru a încheia un contract cu acesta, în vederea efectuării acestui diagnostic. Ni s-au cerut bani înaintea emiterii avizului de către Direcția de Cultură, când am refuzat să plătim, au început presiunile și Jihadul. Muzeul de Istorie nu este organ de avizare, de ce trebuie să închei eu contract cu această instituție?!”, a declarat, pentru Replica, Narcisa Popescu, administratorul 3D American Style Development SRL. Deși, mai spune administratorul societății din București, inițial Direcția de Cultură i-a spus că, într-adevăr, terenul nu se suprapune cu site-ul, ulterior, în baza unei descărcări realizate de Constantin Băjenaru a fost informată că s-a găsit ceramică pe acel teren, că ar fi situl Malul Alb, fapt pentru care este nevoie de diagnostic arheologic. ”Constantin Băjenaru, arheologul de la muzeu,a mers pe terenul nostru și ar fi găsit niște obiecte. Nu știu ce obiecte. Unde le-a dus? De ce nu a anunțat primăria ? Pentru că și primăria are un proiect în zonă, cu ANL?”, sunt întrebări la care Narcisa Popescu spune că nu a primit răspuns.

Primăria Constanța nu a fost informată de existența unui sit arheologic

Ministerul Culturii, Direcția de Cultură și Muzeul de Istorie, chemate în instanță

Aceasta a punctat faptul că nu va face diagnosticul arheologic, pentru că nu există un temei legal. Ba, mai mult, a deschis o acțiune în instanță împotriva Direcției de Cultură, dar și împotriva Muzeului, solicitând anularea adresei din 22 august, prin intermediul căreia firma este anunțată că trebuie să facă diagnosticul. Mai mult, într-un alt dosar deschis la București,a chemat în instanță și Ministerul Culturii pentru că l-a informat cu privire la situația de la Constanța și nu a primit nici un răspuns.

Proiectul este blocat! Plângere penală la DNA pe numele directorului Magdalena Tiță și a arheologului Băjenaru

Mai mult, firma3D American Style Development SRL a formulat plângere penală la DNA București, pe numele Magdalenei Tiță și a lui Constantin Băjenaru, pentru abuz în serviciu, însă plângerea a fost redirecționată Serviciului Teritorial Constanța.

Administratorul societății a mai precizat faptul că se va îndrepta împotriva acestor instituții cu o altă acțiune în instanță, însă pe civil, pentru a cere despăgubiri. ”Luna aceasta, trebuia să obținem autorizația de construire. Toate avizele vor expira. Evident că vom cere despăgubiri”, a conchis Narcisa Popescu.

Sorin Coleșniuc

Coleșniciuc: Comisia Națională de Arheologie a decis, vinerea trecută, că societatea trebuie să facă diagnosticul

În replică, Sorin Coleșniuc, directorul Muzeului de Istorie Constanța, a declarat ”Arheologul Constantin Băjenaru a mers pe terenul firmei și a găsit ceramică în zonă. Ei zic că nu avea voie, dar nu era împrejmuit. A găsit ceramică. A fost anunțată și Primăria Constanța. Mai mult, Comisia Națională de Arheologie a decis, vinerea trecută, că societatea trebuie să facă diagnosticul. Am vorbit cu domnul Băjenaru, mi-a spus că sunt alte interese, că nu a luat bani. Să dovedească cei care fac acuzații și, dacă se adeveresc, îi voi desface contractul de muncă”,a spus Coleșniuc. ”Toată lumea care a investit în zonă a făcut acest diagnostic”, a completat șeful muzeului.

Magdalena Tiță

Magdalena Tiță: Zona are potențial arheologic, trebuie diagnostic

Magdalena Tiță, șefa Direcției de Cultură Constanța, a declarat: ” În zonă, există un sit arheologic clasat în lista monumentelor istorice de importanță regională. În baza certificatului de urbanism, li s-a impus să ceară avizul Direcției de Cultură. Le-am cerut să facă un diagnostic, având în vedere că zona are potențial arheologic. Nu înțelegem de ce refuză să-l facă. În 2011, când s-a făcut PUZ pentru zona Palazu Mare III, dacă ni s-ar fi cerut punctul de vedere, nu ar mai fi existat probleme acum. Trebuia să ceară atunci avizul direcției, nu s-a cerut, n-am fost întrebați”, a precizat Magdalena Tiță.

Dănuț Moisoiu

Date despre firma 3D American Style Development SRL

Firma 3D American Style Development SRL a fost înființată în anul 2012 și este deținută de Nicușor Dănuț Anastasiu Moisoiu, cu 20 % din valoarea acțiunilor, David Shoshan-40 %, Grinberg David Dudu-35 % și Dafi Consult Invest SRL-5 %. David Shoshan este producător american de firme, cu un palmares de circa 40 de pelicule produse la Hollywood. Partenerul său David Dudu Greenberg este cetățean israelian născut la Iași.

Soshan David, foto: profit.ro! Click pe imagine!

Administratorii societății sunt Shoshan David, Popescu Nicolita Narcisa și Grinberg David Dudu.

Mirela PASCAL

marţi, 20 octombrie 20206258
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Lipsită de ajutor, Georgiana a stat PATRU LUNI cu piciorul rupt. Tânăra cu dizabilități zace pe un pat, cu dureri foarte mari
Comentarii

00Bogdan Iorga(28 oct 18:18)
Ce-o fi cautand Moisoiu in aceasta firma? Oamenii par seriosi. Cred ca i-a pacalit si pe ei cum i-a pacalit pe multi altii.
00Sunt_roman(28 oct 16:12)
Pare un abuz, oare cati investitori se confrunta cu astfel de situatii si le e frica sa lupte cu sistemul? Spaga e sfanta in tara noastra si face legea la Constanta.
00raluca(28 oct 15:55)
cum sa pui lupul Moisoiu paznic la stana? Probabil de asta l-au schimbat ca administrator, s-or fi desteptat intre timp.
01Colesniuc(20 oct 22:29)
Stai la usa lui Lungu, golane
10Bravo(20 oct 22:03)
Ceva nu se leaga... Ori le place scandalul? ori nu vor sa plateasca arheologii? Si titlul nu are legatura cu articolul... Hai frate faceti treaba legal si o sa fie bine
01Constantean(20 oct 15:57)
Aoleuuu. Vin mustele la borcanu cu miere.
010Dan(20 oct 14:59)
In Israel daca se gaseste un os de la un deget se inchide tot pana gasesc si piciorul. Ha, de cine vreti voi sa luati bani?
012moisoiu cum oare(20 oct 14:48)
a ajuns proprietar cu sleahta de jidani ???
08Landa(20 oct 11:54)
Au revoir, Soshan !
99Bravo si vor urma multe(20 oct 09:25)
Da asa este investitorii sunt presati de fagabou, de babu si de directia de cultura. Iar partea cu arheologia este un pretext foarte bun. La fel s-a intamplat pentru foarte multe proiecte si acum oamenii prind curaj sa spuna
117Sustinator(20 oct 09:23)
Fiti uniti si nu va lasati manjiti de acesti ordinari. Daca veti fi uniti si nu veti da unda verde nu au ce sa va faca. Legea este de partea voastra. Sa plateasca cat nu face investitia. Sa faca reclamatii unde vor si la ce minister vor. Atata timp cat veti fi uniti nu are ce sa vi se intample. Unul daca va ceda ispitei si va intinde mana totul se va duce de rapa. Toate constructiile gen blocul din statie Republica...blocul cu 12 etaje zona Reyna...jos cu ele..sunt constructii care sfideaza toate legile posibile si imposibile.
128constanta mea(20 oct 09:09)
investitori sarlatani ! ati distrus spatiile verzi cu betoane, ati distrus malul lacului cu case si hoteluri, ati distrus statiunea mamaia. Si apoi va mirati de ce pleaca romanul la greci sau bulgari
422Putem(20 oct 08:56)
a ne lipsim de constructiile lor. Nu avem nevoie e alte constructii makidonesti.
47bobe(20 oct 08:31)
nu aveti voi putere sa va luati de nasu .
222Horika(20 oct 08:17)
Babu scavetele lu fatalau are partea din toata combinatia. Babulau si vanturache sunt complici la aceasta spaga. fatalau are partea lui.
124Tetelu(20 oct 08:10)
Mazare a vandut tot orasul perciunatilor ,aia il gadilau sub gusa, il dadeau spaga cateva milioane si primeau terenuri de sute de milioane.
319constantean(20 oct 08:01)
Pacat, era un proiect frumos. Probabil zona o sa ramana multi ani plina de balarii.
443Constanta..(20 oct 04:58)
...si zonele limitrofe a ajuns raiul hotilor. Stiti cum fac nemernicii astia de investitori care se cred rasa superioara? Cand li se spune ca nu au dreptate incep sa ameninte cu plangeri..cu adrese catre diferire institutii..invoca religia..doar doar obtin avizul. Acum ca cei de la Cultura le-a spus ca trebuie sa faca diagnostic si ei se opun deoarece STIU EI CA NU EXISTA SIT ARHEOLOGIC..ca doar i-a cacat ma-sa experti. Ar trebuii o comisie sa se vada cine le-a dat aviz sa construiasca la 15 m de malul lacului. Fiti pe pozitie dlor de la Muzeu si Cultura...nu va lasati manjiti de nemernici.
mai mult...Replica
3 dec 21:27ReplicaLISTA ȚĂRILOR cu RISC EPIDEMIOLOGIC a fost MODIFICATĂ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 3 decembrie 2021, Hotărârea...1892

4 dec 15:52ReplicaNOI RESTRICȚII de săptămâna viitoare! ARAFAT anunță VALUL 5, după sărbători4748
4 dec 16:40ReplicaREȚEAUA DIGI RCS – RDS a PICAT, în CONSTANȚA8845
4 dec 11:35ReplicaNicolae Ciucă: Guvernul va plăti subvenția pentru apă caldă și căldură în Constanța și București

La solicitarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă, reprezentanții Guvernului au analizat joi, împreună cu primarul...1593

4 dec 08:53ReplicaTROTUARUL de pe CIȘMELEI se SURPĂ, din cauza investiției lui TAPANGEA5179
4 dec 23:25ReplicaPOVESTEA BĂRBATULUI care a fost CONDAMNAT pentru că avea TREI NEVESTE2938
4 dec 00:23ReplicaUn POLIȚIST LOCAL din CONSTANȚA și-a CONTESTAT în instanță CALIFICATIVUL

Un polițist local din Constanța, fiind vorba de Eugen Blănaru, este nemulțumit de calificativul primit în urma...1567

4 dec 00:20ReplicaSALMONELLA și LISTERIA, ”BOMBELE” de pe RAFTURILE MAGAZINELOR din CONSTANȚA2857
4 dec 00:17ReplicaUn JUDECĂTOR i-a făcut EDUCAȚIE unui DEȚINUT PERICULOS, în sala de judecată!2347
4 dec 23:21ReplicaO inculpată din dosarul TRAFICULUI de DROGURI de MARE RISC a călcat, din nou, pe bec!

Ana Maria Alez face parte dintr-o grupare infracțională ce a fost destructurată de procurorii DIICOT în cadrul...1572

4 dec 00:00ReplicaSCANDAL la Târgul de Crăciun! Mai multe persoane care nu aveau CERTIFICAT verde au FORȚAT intrarea. VIDEO3682
4 dec 22:41ReplicaDOSARUL POLIȚISTULUI IONESCU, găsit INCOMPATIBIL de ANI, la CURTEA de APEL CONSTANȚA1261
Vremea
3.3°3.3° - 5.1° sâmbătă, 4 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 84%
Vânt: 2.67 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 dec 00:00SportFotbal: Michael Carrick şi-a anunţat plecarea de la Manchester United după victoria cu Arsenal

Michael Carrick, antrenorul interimar al echipei engleze de fotbal Manchester United, şi-a anunţat plecarea de la...251

4 dec 00:00SportEmma Răducanu, Adam Peaty şi naţionala de fotbal a Angliei, laureaţii premiilor SJA

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, câştigătoarea turneului US Open, şi înotătorul Adam Peaty, campion olimpic la...204

4 dec 00:00SportTenis: Medvedev şi Rublev au propulsat Rusia în semifinalele Cupei Davis

Echipa masculină de tenis a Rusiei a fost propulsată în semifinalele Cupei Davis de cei doi jucători ai săi din top...218

4 dec 00:00SportHorst Eckel, ultimul supravieţuitor al echipei Germaniei, campioană mondială în 1954, a murit

Horst Eckel, ultimul supravieţuitor al echipei Republicii Federale Germania, campioană mondială în 1954, a decedat...266

Local
4 dec 23:00LocalBEAT şi fără PERMIS, PRINS la PLIMBARE prin TUZLA

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Tuzla au identificat un bărbat, de 53 de ani, care a condus un autoturism...483

4 dec 23:00LocalAMENZI pe BANDĂ RULANTĂ la Constanța pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie

La data de 2 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au desfășurat activități pe...489

4 dec 23:01LocalCONTRABANDIST cu 'EXPERIENŢĂ', ÎNCARCERAT la POARTA ALBĂ

524

4 dec 22:59LocalINCENDIU în Cernavodă: Un autoturism a LUAT FOC

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină vineri, 3 decembrie a.c, în localitatea...376

4 dec 23:00LocalÎPS Teodosie, despre certificatul verde: E mai rău decât în comunism. Poți să omori omul cu vaccinul!

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie naște o nouă controversă după discuțiile dintre liderii cultelor din...1005

4 dec 15:51LocalCLUBUL SPORTIV ȘCOLAR 1, din CONSTANȚA, intră în REABILITARE!

Lucrările de la Centrul Sportiv Școlar 1, începute în anul 2009, vor fi, în sfârșit, finalizate! 12 ani de zile a...884

4 dec 11:33LocalCe spune Mircea DOBRE despre reintroducerea VOUCHERELOR de VACANȚĂ

Voucherele de vacanța ar putea fi reacordate începând cu anul 2022. În acest sens, în cursul zilei de joi, 2...754

4 dec 22:58LocalConsilierii locali din Valu lui Traian, convocați în ședință

Primarul comunei Valu lui Traian Florin Mitroi, convoacă şedinţă ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui...403

4 dec 23:00LocalDGAS începe selecția pentru proiectul 'Servicii socio-medicale pentru persoanele vârstnice'

441

Politică
4 dec 19:41PoliticăNicolae Bănicioiu, trimis în judecată de DNA pentru MITĂ

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, respectiv al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a fost trimis în judecată...443

4 dec 19:42PoliticăMinistrul Muncii: "Nu avem o nouă formulă pentru recalcularea pensiilor. Avem o lege"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut vineri, după ședința de Guvern, precizări despre recalcularea pensiilor,...551

4 dec 19:42PoliticăGuvernul vrea să adopte bugetul de stat pentru 2022 până pe 24 decembrie

235

4 dec 19:42PoliticăNicolae Ciucă: Suntem în urmă cu implementarea PNRR

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la începutul ședinței de Guvern, că executivul este în urmă cu...249

3 dec 22:52PoliticăFlorin Cîțu, despre numirea unui condamnat penal ca secretar general al Guvernului

Marcel Ciolacu a anunțat că Marian Neacșu este propunerea lui pentru funcția de secretar general al Guvernului!...719

4 dec 19:42PoliticăCîțu, amenințări voalate la adresa PSD: 'Noi nu ne retragem de la guvernare, că avem premierul'

598

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3268

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1909

3 dec 00:06InterviuriDEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video

1559

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4976

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2413

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2466

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1538

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1818

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

3595

Monden
4 dec 00:00MondenLegendara trupă Iron Maiden, în concert la Bucureşti

Trupa britanică Iron Maiden va concerta la Bucureşti pe 26 mai 2022, anunţă organizatorii, Metalhead şi Best Music...162

4 dec 00:00MondenKiss va concerta în premieră în România, în 2022, în cadrul Festivalului Rock The City

Două legende ale muzicii rock, trupele Kiss şi Whitesnake, ambele aflate în turnee de adio, vor concerta în România...155

4 dec 00:00MondenCasa din filmul „Singur acasă“ poate fi închiriată pentru 25 de dolari

168

4 dec 03:15MondenVictor Slav, primele declarații despre căsătoria cu Selina: „Eu sunt un familist“

Victor Slav se pregătește să îmbrățișeze din nou postura de tătic. El are o fetiță din căsnicia cu Bianca...305

4 dec 00:00MondenAlec Baldwin face dezvăluiri în primul interviu acordat după tragicul incident de pe platoul de filmare

Actorul şi producătorul Alec Baldwin a declarat într-un interviu acordat ABC News că nu a tras cu arma pe platoul de...176

4 dec 00:00MondenBradley Cooper a povestit că a fost victima unui atac cu cuţit în metroul newyorkez

Actorul american Bradley Cooper a povestit, invitat la microfonul podcastului Armchair Expert, că a fost victima unui...184

4 dec 00:00MondenMuzicianul Carlos Santana şi-a anulat mai multe concerte în urma unei operaţii la inimă

Muzicianul Carlos Santana a anunţat că e nevoit să anuleze mai multe concerte programate în Las Vegas în urma unei...153

4 dec 00:00MondenMeghan Markle a câştigat bătălia juridică cu tabloidul Mail on Sunday în procesul de încălcare a vieţii private

Justiţia britanică i-a dat câştig de cauză, joi, lui Meghan Markle, soţia prinţului Harry, respingând apelul...169

4 dec 00:00MondenImaginile cu blănuri naturale vor dispărea din toate ediţiile revistei de modă ELLE

145

Mapamond
4 dec 00:00MapamondAproape 54.000 de noi cazuri de COVID-19 în Marea Britanie. 42 de infectări cu Omicron

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a înregistrat în ultimele 24 de ore 53.945 de noi cazuri de...176

4 dec 00:00MapamondUE şi SUA şi-au exprimat îngrijorarea faţă de acţiunile unilaterale ale Chinei

Uniunea Europeană şi Statele Unite şi-au exprimat joi, într-o declaraţie comună, puternica îngrijorare faţă de...176

4 dec 00:00MapamondCoronavirus: Biden cere depăşirea diviziunilor politice

138

4 dec 00:00MapamondTurcia cere Consiliului Europei să evite orice decizie împotriva sa

Ankara a cerut joi seară Consiliului Europei să se abţină de la orice decizie împotriva sa, potrivit unui comunicat...185

4 dec 00:00MapamondCoronavirus: Spania confirmă prima infectare cu varianta Omicron prin transmitere comunitară

Autorităţile spaniole au confirmat joi primul caz de COVID-19 cu varianta Omicron prin transmitere comunitară, în...151

4 dec 00:00MapamondMexic: Nouă deţinuţi eliberaţi dintr-o închisoare luată cu asalt de bărbaţi înarmaţi

Nouă deţinuţi au fost eliberaţi dintr-o închisoare mexicană când aceasta a fost luată cu asalt de bărbaţi...163

4 dec 00:00MapamondDosarul nuclear iranian: Premierul israelian Naftali Bennett a cerut SUA stoparea imediată a negocierilor cu Teheranul

Premierul israelian Naftali Bennett a cerut joi Statelor Unite să pună capăt imediat negocierilor privind programul...149

4 dec 00:00MapamondCanada: 22,5 grade Celsius în decembrie, un nou record de căldură în vestul ţării

După ce a stârnit îngrijorări la nivel global prin temperaturile record din vară, o regiune din vestul Canadei a...152

4 dec 00:03MapamondEmmanuel Macron vrea ca Parlamentul European să decidă în locul parlamentelor naționale

840

Sănătate
4 dec 00:00SănătateRafila: Nu trebuie să lăsam garda jos dacă au scăzut cazurile de COVID

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut un apel la responsabilitate pentru respectarea normelor de...142

4 dec 02:08SănătateCoronavirus - ECDC: Varianta Omicron riscă să devină dominantă în UE în lunile următoare

Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 riscă să devină dominantă în Europa în ''lunile următoare'' dacă...249

4 dec 02:08SănătateMarea Britanie anunță că a APROBAT un tratament împotriva Omicron

339

4 dec 00:00SănătatePlasmafereza: ce este și când e necesară?

Plasmafereza este o procedură medicală menită să îndepărteze o parte din plasma din sânge. Practic, plasma...136

4 dec 00:00SănătateRafila: Deciziile privind obligativitatea vaccinării anti-COVID privesc statele membre UE

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că deciziile privind obligativitatea vaccinării anti-COVID...142

4 dec 00:00Sănătate13 trucuri pentru a renunța la fumat

Fumatul este un obicei nociv, care afectează sănătatea pe termen lung. Hai să vedem cum poți renunța la acest...185

4 dec 02:09SănătateOxidul de etilenă, cancerul din hrana românilor

De 1200 de ori a fost depașită limita detectabilă a oxidului de etilenă dintr-un produs alimentar fabricat în...1195

4 dec 02:07SănătateAlexandru Rafila vrea să introducă și testarea în certificatul verde

Ministrul Sănătății, Alexandu Rafila, spune că, în opinia lui, certificatul verde trebuie să includă toate cele...625

4 dec 02:08SănătateStudiu: Trecerea printr-o formă gravă de COVID-19 crește riscul de deces în anul următor

653

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT