rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 2 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

SCANDAL URIAȘ în jurul unui PROIECT imobiliar: Magdalena Tiță, șefa Direcției de Cultură, în atenția DNA Constanța

Dănuț Moisoiu, fost consilier local municipal, alături de asociații săi din firma 3D American Style Development SRL, cu sediul în Bucureşti, vrea să pună bazele unui ansamblu mixt spaţii comerciale, servicii, locuinţe, organizare şantier în zona Palazu Mare, pe un teren în suprafaţa de 139.015 mp. Terenul se află la 15 m distanţă faţă de lacul Siutghiol. Deși autorizația de construcție ar fi trebuit obținută, conform graficului, luna aceasta, iar lucrările să înceapă curând, o adresă din partea Direcției de Cultură Constanța a iscat un scandal monstru, care s-a soldat cu plângere la DNA pe numele directorului Magdalena Tiță, dar și pe numele unui arheolog de la Muzeul de Istorie Constanța. Unul dintre administratorii societății acuză abuzuri din partea celor două instituții, dar și presiuni, după ce ar fi refuzați să plătească o sumă de bani. ”Au vrut să obțină foloase materiale pentru eliberarea avizului. Când am refuzat să plătim, a început jihadul”, acuză Narcisa Popescu, administratorul firmei din București.

SC 3D American Style Development are în plan un mega proiect în Palazu Mare, pe malul lacului Siutghiol. Firma deținută, printre alții, și de Dănuț Moisoiu va realiza în această zonă mai multe ansambluri rezidențiale de 3 și 4 etaje, dar și un spital cu 6 etaje. Au fost obținute, până acum, toate avizele necesare, mai puțin autorizația de construcție. Prin certificatul de urbanism i-a fost impus investitorului să ceară avizul Direcției de Cultură, întrucât zona are potențial arheologic.

Scandal din pricina diagnosticului arheologic

În mai 2020, au depus solicitare la Direcția de Cultură, iar în august, societatea 3D American Style Development SRL a fost informată că trebuie să realizeze un diagnostic arheologic. Numai că, reprezentanții refuză să facă acest lucru, motivând că nu există un temei legal.

”Este ilegal ceea ce cer ei, pentru că nu este zonă cu potențial arheologic. Am adus arheologi din București care ne-au spus că nu există sit în zonă. Este unul la 1,8 km depărtare. Mandatara noastră, de la societatea de proiectare, a fost trimisă la Muzeul de Istorie pentru a încheia un contract cu acesta, în vederea efectuării acestui diagnostic. Ni s-au cerut bani înaintea emiterii avizului de către Direcția de Cultură, când am refuzat să plătim, au început presiunile și Jihadul. Muzeul de Istorie nu este organ de avizare, de ce trebuie să închei eu contract cu această instituție?!”, a declarat, pentru Replica, Narcisa Popescu, administratorul 3D American Style Development SRL. Deși, mai spune administratorul societății din București, inițial Direcția de Cultură i-a spus că, într-adevăr, terenul nu se suprapune cu site-ul, ulterior, în baza unei descărcări realizate de Constantin Băjenaru a fost informată că s-a găsit ceramică pe acel teren, că ar fi situl Malul Alb, fapt pentru care este nevoie de diagnostic arheologic. ”Constantin Băjenaru, arheologul de la muzeu,a mers pe terenul nostru și ar fi găsit niște obiecte. Nu știu ce obiecte. Unde le-a dus? De ce nu a anunțat primăria ? Pentru că și primăria are un proiect în zonă, cu ANL?”, sunt întrebări la care Narcisa Popescu spune că nu a primit răspuns.

Primăria Constanța nu a fost informată de existența unui sit arheologic

Ministerul Culturii, Direcția de Cultură și Muzeul de Istorie, chemate în instanță

Aceasta a punctat faptul că nu va face diagnosticul arheologic, pentru că nu există un temei legal. Ba, mai mult, a deschis o acțiune în instanță împotriva Direcției de Cultură, dar și împotriva Muzeului, solicitând anularea adresei din 22 august, prin intermediul căreia firma este anunțată că trebuie să facă diagnosticul. Mai mult, într-un alt dosar deschis la București,a chemat în instanță și Ministerul Culturii pentru că l-a informat cu privire la situația de la Constanța și nu a primit nici un răspuns.

Proiectul este blocat! Plângere penală la DNA pe numele directorului Magdalena Tiță și a arheologului Băjenaru

Mai mult, firma3D American Style Development SRL a formulat plângere penală la DNA București, pe numele Magdalenei Tiță și a lui Constantin Băjenaru, pentru abuz în serviciu, însă plângerea a fost redirecționată Serviciului Teritorial Constanța.

Administratorul societății a mai precizat faptul că se va îndrepta împotriva acestor instituții cu o altă acțiune în instanță, însă pe civil, pentru a cere despăgubiri. ”Luna aceasta, trebuia să obținem autorizația de construire. Toate avizele vor expira. Evident că vom cere despăgubiri”, a conchis Narcisa Popescu.

Sorin Coleșniuc

Coleșniciuc: Comisia Națională de Arheologie a decis, vinerea trecută, că societatea trebuie să facă diagnosticul

În replică, Sorin Coleșniuc, directorul Muzeului de Istorie Constanța, a declarat ”Arheologul Constantin Băjenaru a mers pe terenul firmei și a găsit ceramică în zonă. Ei zic că nu avea voie, dar nu era împrejmuit. A găsit ceramică. A fost anunțată și Primăria Constanța. Mai mult, Comisia Națională de Arheologie a decis, vinerea trecută, că societatea trebuie să facă diagnosticul. Am vorbit cu domnul Băjenaru, mi-a spus că sunt alte interese, că nu a luat bani. Să dovedească cei care fac acuzații și, dacă se adeveresc, îi voi desface contractul de muncă”,a spus Coleșniuc. ”Toată lumea care a investit în zonă a făcut acest diagnostic”, a completat șeful muzeului.

Magdalena Tiță

Magdalena Tiță: Zona are potențial arheologic, trebuie diagnostic

Magdalena Tiță, șefa Direcției de Cultură Constanța, a declarat: ” În zonă, există un sit arheologic clasat în lista monumentelor istorice de importanță regională. În baza certificatului de urbanism, li s-a impus să ceară avizul Direcției de Cultură. Le-am cerut să facă un diagnostic, având în vedere că zona are potențial arheologic. Nu înțelegem de ce refuză să-l facă. În 2011, când s-a făcut PUZ pentru zona Palazu Mare III, dacă ni s-ar fi cerut punctul de vedere, nu ar mai fi existat probleme acum. Trebuia să ceară atunci avizul direcției, nu s-a cerut, n-am fost întrebați”, a precizat Magdalena Tiță.

Dănuț Moisoiu

Date despre firma 3D American Style Development SRL

Firma 3D American Style Development SRL a fost înființată în anul 2012 și este deținută de Nicușor Dănuț Anastasiu Moisoiu, cu 20 % din valoarea acțiunilor, David Shoshan-40 %, Grinberg David Dudu-35 % și Dafi Consult Invest SRL-5 %. David Shoshan este producător american de firme, cu un palmares de circa 40 de pelicule produse la Hollywood. Partenerul său David Dudu Greenberg este cetățean israelian născut la Iași.

Soshan David, foto: profit.ro! Click pe imagine!

Administratorii societății sunt Shoshan David, Popescu Nicolita Narcisa și Grinberg David Dudu.

Mirela PASCAL

marţi, 20 octombrie 20205314
Comentarii

00Bogdan Iorga(28 oct 18:18)
Ce-o fi cautand Moisoiu in aceasta firma? Oamenii par seriosi. Cred ca i-a pacalit si pe ei cum i-a pacalit pe multi altii.
00Sunt_roman(28 oct 16:12)
Pare un abuz, oare cati investitori se confrunta cu astfel de situatii si le e frica sa lupte cu sistemul? Spaga e sfanta in tara noastra si face legea la Constanta.
00raluca(28 oct 15:55)
cum sa pui lupul Moisoiu paznic la stana? Probabil de asta l-au schimbat ca administrator, s-or fi desteptat intre timp.
01Colesniuc(20 oct 22:29)
Stai la usa lui Lungu, golane
10Bravo(20 oct 22:03)
Ceva nu se leaga... Ori le place scandalul? ori nu vor sa plateasca arheologii? Si titlul nu are legatura cu articolul... Hai frate faceti treaba legal si o sa fie bine
01Constantean(20 oct 15:57)
Aoleuuu. Vin mustele la borcanu cu miere.
010Dan(20 oct 14:59)
In Israel daca se gaseste un os de la un deget se inchide tot pana gasesc si piciorul. Ha, de cine vreti voi sa luati bani?
012moisoiu cum oare(20 oct 14:48)
a ajuns proprietar cu sleahta de jidani ???
08Landa(20 oct 11:54)
Au revoir, Soshan !
99Bravo si vor urma multe(20 oct 09:25)
Da asa este investitorii sunt presati de fagabou, de babu si de directia de cultura. Iar partea cu arheologia este un pretext foarte bun. La fel s-a intamplat pentru foarte multe proiecte si acum oamenii prind curaj sa spuna
117Sustinator(20 oct 09:23)
Fiti uniti si nu va lasati manjiti de acesti ordinari. Daca veti fi uniti si nu veti da unda verde nu au ce sa va faca. Legea este de partea voastra. Sa plateasca cat nu face investitia. Sa faca reclamatii unde vor si la ce minister vor. Atata timp cat veti fi uniti nu are ce sa vi se intample. Unul daca va ceda ispitei si va intinde mana totul se va duce de rapa. Toate constructiile gen blocul din statie Republica...blocul cu 12 etaje zona Reyna...jos cu ele..sunt constructii care sfideaza toate legile posibile si imposibile.
128constanta mea(20 oct 09:09)
investitori sarlatani ! ati distrus spatiile verzi cu betoane, ati distrus malul lacului cu case si hoteluri, ati distrus statiunea mamaia. Si apoi va mirati de ce pleaca romanul la greci sau bulgari
422Putem(20 oct 08:56)
a ne lipsim de constructiile lor. Nu avem nevoie e alte constructii makidonesti.
47bobe(20 oct 08:31)
nu aveti voi putere sa va luati de nasu .
222Horika(20 oct 08:17)
Babu scavetele lu fatalau are partea din toata combinatia. Babulau si vanturache sunt complici la aceasta spaga. fatalau are partea lui.
124Tetelu(20 oct 08:10)
Mazare a vandut tot orasul perciunatilor ,aia il gadilau sub gusa, il dadeau spaga cateva milioane si primeau terenuri de sute de milioane.
318constantean(20 oct 08:01)
Pacat, era un proiect frumos. Probabil zona o sa ramana multi ani plina de balarii.
443Constanta..(20 oct 04:58)
...si zonele limitrofe a ajuns raiul hotilor. Stiti cum fac nemernicii astia de investitori care se cred rasa superioara? Cand li se spune ca nu au dreptate incep sa ameninte cu plangeri..cu adrese catre diferire institutii..invoca religia..doar doar obtin avizul. Acum ca cei de la Cultura le-a spus ca trebuie sa faca diagnostic si ei se opun deoarece STIU EI CA NU EXISTA SIT ARHEOLOGIC..ca doar i-a cacat ma-sa experti. Ar trebuii o comisie sa se vada cine le-a dat aviz sa construiasca la 15 m de malul lacului. Fiti pe pozitie dlor de la Muzeu si Cultura...nu va lasati manjiti de nemernici.
mai mult...Replica
2 dec 00:04ReplicaEXCLUSIV! Primăria COGEALAC NU plăteşte CONTRIBUŢIILE la STAT. Ministerul FINAȚELOR a intrat pe FIR

Strigător la cer! Funcționari din cadrul Primăriei Cogealac, 30 la număr, sunt disperaţi după ce s-au trezit peste...2604

2 dec 00:22ReplicaTănase CUȘU ar putea RĂMÂNE fără terenul cumpărat de la primărie3607
2 dec 00:00ReplicaO ŞOFERIŢĂ avea 0,04 mg/l pe etilotest, fără să fi CONSUMAT alcool6908
2 dec 00:00ReplicaI-a ZGÂRIAT BMW-ul PROFESORULUI din cauza unei NOTE!

Ionuț Alexandru Mihociu s-a ales cu o amendă penală în valoare de 2.400 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de...2371

2 dec 00:18ReplicaUn FOST ANGAJAT al Primăriei Năvodari și-a construit ILEGAL CASA2423
2 dec 22:57ReplicaPREFECTUL Silviu COȘA nu crede în LOCKDOWN după ALEGERI935
2 dec 22:53ReplicaStamate CONSTRUIEŞTE în MAMAIA, indiferent cine este PRIMAR

Marius Stamate este unul dintre cei mai activi investitori de la malul mării. Nu este arteră principală din...2088

2 dec 00:06ReplicaCHIŢAC a DESCURCAT indicatoarele de pe Tomis, ÎNCURCATE de BABU şi FĂGĂDĂU5317
2 dec 07:29ReplicaEnel se laudă cu investiţii mari, dar CONTINUĂ să-i „PRĂJEASCĂ“ pe consumatori1070
2 dec 00:00ReplicaMesaje de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI din partea autorităţilor

Partidele și politicienii constănțeni s-au întrecut în mesaje de felicitare dedicate zilei de 1 decembrie, Ziua...720

2 dec 00:00ReplicaUn CRIMINAL din CONSTANȚA a RECIDIVAT!2023
2 dec 09:51ReplicaAnul acesta, IARNA NU a mai luat prin SURPRINDERE autorităţile773
Vremea
3.1°3.1° - 5.3° miercuri, 2 decembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 84%
Vânt: 6.71 m/s
Presiune: 1022 milibari

Loto
6/49
5/40
joker
Horoscop
mai mult...SPSportRT
2 dec 00:00SportSimona Halep, anunț îngrijorător: 'Am 4 hernii'

Anul 2020 a fost unul pe plus pentru campioana noastră. Chiar dacă nu a reușit să câștige vreun Grand Slam, Simo a...246

2 dec 00:00SportFCSB, lovitură pe piața transferurilor

Dumitru Cardoso (29 de ani) este marele pariu al FCSB pentru perioada de mercato din iarnă. Golgheterul lui Gaz Metan...243

2 dec 00:00SportLiga Campionilor - Zidane nu se gândeşte la demisie după eşecul suferit de Real Madrid în Ucraina

Zinedine Zidane a anunţat că nu intenţionează să demisioneze din postul de antrenor al echipei spaniole de fotbal...169

2 dec 00:00SportAustralian Open ar putea începe pe 8 februarie (presă)

Australian Open, primul Grand Slam al anului 2021, prevăzut să debuteze pe 18 ianuarie, ar putea fi decalat cu trei...144

Local
2 dec 23:59LocalÎncă 10 DECESE la Constanţa din cauza COVID-19

Până marți, 1 decembrie a.c., 11.530 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. La...1287

2 dec 00:01LocalLocalitățile Tuzla, Rasova și Aliman vor intra în carantină

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinele de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru...620

2 dec 00:01Local6 fotbalişti de la Farul Constanţa, infectaţi cu coronavirus

În urma testării periodice pentru COVID-19, 6 dintre componenții echipei Farul Constanţa au fost depistați pozitiv....684

2 dec 00:02LocalAFACERISTUL Corneliu IDU a MURIT. A fost INFECTAT cu COVID 19

Cel mai bogat om de afaceri constănţean, Corneliu Idu, cu o avere estimată la peste 250 milioane de euro, a murit în...20345

2 dec 00:05LocalZeci de SANCȚIUNI aplicate de forțele de ordine, în județul Constanța

Având în vedere instituirea măsurii carantinei zonale în municipiul Constanţa, polițiștii și jandarmii...815

2 dec 00:07LocalUn constănțean a încercat să se sinucidă

1185

Politică
Interviuri
24 noi 00:10InterviuriMarian CRUȘOVEANU, PNL: În Primăria Constanţa sunt foarte multe situații NECLARE. VIDEO

Marian Crușoveanu, candidatul PNL pentru Camera Deputaților, are convingerea că va ajunge în Parlamentul României...2530

24 noi 00:12InterviuriSorin Andrei, USR-PLUS: Așa cum MERGEM la supermarket, putem merge și la VOT. VIDEO

Sorin Andrei este candidatul USR-PLUS pentru un loc în Senat. Chiar dacă situația în care ne aflăm a restricționat...1492

12 noi 00:04InterviuriDumitru Caragheorghe, USR-PLUS: CIOLOŞ ar fi GESTIONAT mai BINE fenomenul COVID. Video

2182

11 noi 00:00InterviuriGeorge NICULESCU: PSD nu a avut NICIODATĂ vreo legătură cu BINELE oamenilor

George Niculescu, candidatul PNL pentru un loc în Senat, a spus ”Da” unei noi provocări, aceea de a fi vocea...2721

11 noi 13:23InterviuriLoredana Batarigă, de la Pro România, se LUPTĂ pentru un Centru de Psihodiagnoză infantilă și Consilierea familiei

Loredana Batarigă este candidat, din partea Pro România, pentru un loc în Senat. Este intrată recent în politică,...1730

10 noi 00:38InterviuriSTELIAN ION: Procurorii trebuie SCOȘI de sub AUTORITATEA ministrului JUSTIȚIEI! Video

2704

Monden
2 dec 00:00MondenFelicity Huffman, condamnată în scandalul admiterilor la universităţi americane de elită, revine la actorie

Actriţa Felicity Huffman, cunoscută pentru rolurile din „Transamerica”, ce i-a adus o nominalizare la Oscar, şi...325

2 dec 00:00MondenActriţa Rebel Wilson a reuşit să îşi atingă obiectivul de pierdere în greutate stabilit pentru anul acesta

Actriţa australiană Rebel Wilson, cunoscută din filmele „Pitch Perfect”, „The Hustle”, „Cats” şi „Jojo...360

2 dec 00:00MondenSerialul 'The Undoing' a înregistrat un debut mai bun decât 'Game of Thrones'

287

2 dec 00:00MondenBad Bunny, Billie Eilish şi The Weeknd sunt cei mai ascultaţi artişti pe Spotify în 2020

Spotify a dezvăluit topurile celor mai ascultaţi artişti, albume, cântece, liste şi podcast-uri de către cei 320...242

2 dec 19:04MondenNetflix, somată să avertizeze publicul că serialul „The Crown“ este o ficţiune

Ministrul britanic al Culturii Olivier Dowden va solicita companiei Netflix să menţioneze înainte de difuzarea unor...320

2 dec 00:00MondenAnimaţia Demon Slayer a devansat Titanic în box office-ul japonez

248

Mapamond
2 dec 00:00MapamondFranţa: Majoritatea parlamentară va rescrie articolul contestat din legea 'securităţii globale'

Partidele majorităţii guvernamentale din Franţa vor rescrie şi supune în parlament o nouă versiune a unui articol...255

2 dec 00:00MapamondSuedia: O femeie a fost arestată sub suspiciunea că şi-a ţinut fiul închis în casă aproape 30 de ani

Autorităţile suedeze au anunţat marţi arestarea unei femei septuagenare, suspectată că şi-a ţinut fiul închis...329

2 dec 00:00MapamondONU: Pandemia a determinat o creştere-record a numărului de oameni care au nevoie de ajutor umanitar

223

2 dec 00:00MapamondCanalul Mânecii: Numeroase încercări de traversare, 121 de migranţi salvaţi

Numeroşi migranţi au încercat din nou să treacă, luni, Canalul Mânecii pentru a ajunge în Regatul Unit şi 121...250

2 dec 00:00MapamondOMS, îngrijorată că 'amnezia' omenirii va duce la alte pandemii

Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, a avertizat luni că omenirea riscă viitoare...282

2 dec 00:00MapamondCoronavirus: Turcia a introdus de marţi restricţii de deplasare în weekend şi pe timp de noapte în restul săptămânii

296

Sănătate
2 dec 00:00SănătateExcesul de sare scade imunitatea organismului împotriva unei bacterii din rinichi

Un studiu recent pune în lumină legătura dintre consumul prea mare de sare și alterarea funcției antibacteriane a...282

2 dec 00:00SănătateHipermobilitatea sau laxitatea articulară: cauze, simptome, tratament

Rolul ligamentelor în organism este de a conecta și stabiliza oasele. Acestea sunt suficient de flexibile pentru a se...254

2 dec 00:00SănătateInteligența emoțională a părinților în raport cu copiii în vreme de pandemie

243

2 dec 18:15SănătateDepresia postnatală, favorizată de cezariana făcută în situațiile de urgență

Un studiu făcut recent de cercetătorii de peste Ocean arată că riscul de depresie postnatală este cu 15% mai mare...262

2 dec 00:00Sănătate6 soluții naturiste la-ndemână contra negilor

Negii sunt excrescențe inofensive ale pielii cauzate de papilomavirusul uman (HPV). Există peste 100 de tipuri de HPV....303

2 dec 00:00SănătateCombinaţii sănătoase de alimente de Sărbători

Sărbătorile de iarnă ne pot aduce multe bucurii și amintiri frumoase, dar și o sumedenie de neplăceri digestive...275

2 dec 00:00SănătateCum ar trebui să gătești alimentele, pentru ca vitaminele să nu se piardă?

Beneficiile găsite în fructe și legume, cum ar fi vitaminele, pot dispărea în timpul gătitului. Ce poți face...276

2 dec 00:00SănătateCând și cum ar trebui administrat uleiul de pește lichid?

Când, cum și pe ce perioadă ar trebui să consumăm uleiul de pește? În ce condiții trebuie păstrat acesta? Iată...244

2 dec 00:00SănătateQuiche vegetarian: 3 rețete sănătoase de încercat

269

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT