rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 22 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

SCANDAL URIAȘ în jurul unui PROIECT imobiliar: Magdalena Tiță, șefa Direcției de Cultură, în atenția DNA Constanța

Dănuț Moisoiu, fost consilier local municipal, alături de asociații săi din firma 3D American Style Development SRL, cu sediul în Bucureşti, vrea să pună bazele unui ansamblu mixt spaţii comerciale, servicii, locuinţe, organizare şantier în zona Palazu Mare, pe un teren în suprafaţa de 139.015 mp. Terenul se află la 15 m distanţă faţă de lacul Siutghiol. Deși autorizația de construcție ar fi trebuit obținută, conform graficului, luna aceasta, iar lucrările să înceapă curând, o adresă din partea Direcției de Cultură Constanța a iscat un scandal monstru, care s-a soldat cu plângere la DNA pe numele directorului Magdalena Tiță, dar și pe numele unui arheolog de la Muzeul de Istorie Constanța. Unul dintre administratorii societății acuză abuzuri din partea celor două instituții, dar și presiuni, după ce ar fi refuzați să plătească o sumă de bani. ”Au vrut să obțină foloase materiale pentru eliberarea avizului. Când am refuzat să plătim, a început jihadul”, acuză Narcisa Popescu, administratorul firmei din București.

SC 3D American Style Development are în plan un mega proiect în Palazu Mare, pe malul lacului Siutghiol. Firma deținută, printre alții, și de Dănuț Moisoiu va realiza în această zonă mai multe ansambluri rezidențiale de 3 și 4 etaje, dar și un spital cu 6 etaje. Au fost obținute, până acum, toate avizele necesare, mai puțin autorizația de construcție. Prin certificatul de urbanism i-a fost impus investitorului să ceară avizul Direcției de Cultură, întrucât zona are potențial arheologic.

Scandal din pricina diagnosticului arheologic

În mai 2020, au depus solicitare la Direcția de Cultură, iar în august, societatea 3D American Style Development SRL a fost informată că trebuie să realizeze un diagnostic arheologic. Numai că, reprezentanții refuză să facă acest lucru, motivând că nu există un temei legal.

”Este ilegal ceea ce cer ei, pentru că nu este zonă cu potențial arheologic. Am adus arheologi din București care ne-au spus că nu există sit în zonă. Este unul la 1,8 km depărtare. Mandatara noastră, de la societatea de proiectare, a fost trimisă la Muzeul de Istorie pentru a încheia un contract cu acesta, în vederea efectuării acestui diagnostic. Ni s-au cerut bani înaintea emiterii avizului de către Direcția de Cultură, când am refuzat să plătim, au început presiunile și Jihadul. Muzeul de Istorie nu este organ de avizare, de ce trebuie să închei eu contract cu această instituție?!”, a declarat, pentru Replica, Narcisa Popescu, administratorul 3D American Style Development SRL. Deși, mai spune administratorul societății din București, inițial Direcția de Cultură i-a spus că, într-adevăr, terenul nu se suprapune cu site-ul, ulterior, în baza unei descărcări realizate de Constantin Băjenaru a fost informată că s-a găsit ceramică pe acel teren, că ar fi situl Malul Alb, fapt pentru care este nevoie de diagnostic arheologic. ”Constantin Băjenaru, arheologul de la muzeu,a mers pe terenul nostru și ar fi găsit niște obiecte. Nu știu ce obiecte. Unde le-a dus? De ce nu a anunțat primăria ? Pentru că și primăria are un proiect în zonă, cu ANL?”, sunt întrebări la care Narcisa Popescu spune că nu a primit răspuns.

Primăria Constanța nu a fost informată de existența unui sit arheologic

Ministerul Culturii, Direcția de Cultură și Muzeul de Istorie, chemate în instanță

Aceasta a punctat faptul că nu va face diagnosticul arheologic, pentru că nu există un temei legal. Ba, mai mult, a deschis o acțiune în instanță împotriva Direcției de Cultură, dar și împotriva Muzeului, solicitând anularea adresei din 22 august, prin intermediul căreia firma este anunțată că trebuie să facă diagnosticul. Mai mult, într-un alt dosar deschis la București,a chemat în instanță și Ministerul Culturii pentru că l-a informat cu privire la situația de la Constanța și nu a primit nici un răspuns.

Proiectul este blocat! Plângere penală la DNA pe numele directorului Magdalena Tiță și a arheologului Băjenaru

Mai mult, firma3D American Style Development SRL a formulat plângere penală la DNA București, pe numele Magdalenei Tiță și a lui Constantin Băjenaru, pentru abuz în serviciu, însă plângerea a fost redirecționată Serviciului Teritorial Constanța.

Administratorul societății a mai precizat faptul că se va îndrepta împotriva acestor instituții cu o altă acțiune în instanță, însă pe civil, pentru a cere despăgubiri. ”Luna aceasta, trebuia să obținem autorizația de construire. Toate avizele vor expira. Evident că vom cere despăgubiri”, a conchis Narcisa Popescu.

Sorin Coleșniuc

Coleșniciuc: Comisia Națională de Arheologie a decis, vinerea trecută, că societatea trebuie să facă diagnosticul

În replică, Sorin Coleșniuc, directorul Muzeului de Istorie Constanța, a declarat ”Arheologul Constantin Băjenaru a mers pe terenul firmei și a găsit ceramică în zonă. Ei zic că nu avea voie, dar nu era împrejmuit. A găsit ceramică. A fost anunțată și Primăria Constanța. Mai mult, Comisia Națională de Arheologie a decis, vinerea trecută, că societatea trebuie să facă diagnosticul. Am vorbit cu domnul Băjenaru, mi-a spus că sunt alte interese, că nu a luat bani. Să dovedească cei care fac acuzații și, dacă se adeveresc, îi voi desface contractul de muncă”,a spus Coleșniuc. ”Toată lumea care a investit în zonă a făcut acest diagnostic”, a completat șeful muzeului.

Magdalena Tiță

Magdalena Tiță: Zona are potențial arheologic, trebuie diagnostic

Magdalena Tiță, șefa Direcției de Cultură Constanța, a declarat: ” În zonă, există un sit arheologic clasat în lista monumentelor istorice de importanță regională. În baza certificatului de urbanism, li s-a impus să ceară avizul Direcției de Cultură. Le-am cerut să facă un diagnostic, având în vedere că zona are potențial arheologic. Nu înțelegem de ce refuză să-l facă. În 2011, când s-a făcut PUZ pentru zona Palazu Mare III, dacă ni s-ar fi cerut punctul de vedere, nu ar mai fi existat probleme acum. Trebuia să ceară atunci avizul direcției, nu s-a cerut, n-am fost întrebați”, a precizat Magdalena Tiță.

Dănuț Moisoiu

Date despre firma 3D American Style Development SRL

Firma 3D American Style Development SRL a fost înființată în anul 2012 și este deținută de Nicușor Dănuț Anastasiu Moisoiu, cu 20 % din valoarea acțiunilor, David Shoshan-40 %, Grinberg David Dudu-35 % și Dafi Consult Invest SRL-5 %. David Shoshan este producător american de firme, cu un palmares de circa 40 de pelicule produse la Hollywood. Partenerul său David Dudu Greenberg este cetățean israelian născut la Iași.

Soshan David, foto: profit.ro! Click pe imagine!

Administratorii societății sunt Shoshan David, Popescu Nicolita Narcisa și Grinberg David Dudu.

Mirela PASCAL

marţi, 20 octombrie 20206463
Replica te ajută să câștigi 10 invitații duble la NEVERSEA!
GANDUL.RO
'Eu am ucis-o pe Prințesa Diana! Știa prea multe secrete!' - A recunoscut pe patul de moarte
Comentarii

00Bogdan Iorga(28 oct 18:18)
Ce-o fi cautand Moisoiu in aceasta firma? Oamenii par seriosi. Cred ca i-a pacalit si pe ei cum i-a pacalit pe multi altii.
00Sunt_roman(28 oct 16:12)
Pare un abuz, oare cati investitori se confrunta cu astfel de situatii si le e frica sa lupte cu sistemul? Spaga e sfanta in tara noastra si face legea la Constanta.
00raluca(28 oct 15:55)
cum sa pui lupul Moisoiu paznic la stana? Probabil de asta l-au schimbat ca administrator, s-or fi desteptat intre timp.
01Colesniuc(20 oct 22:29)
Stai la usa lui Lungu, golane
10Bravo(20 oct 22:03)
Ceva nu se leaga... Ori le place scandalul? ori nu vor sa plateasca arheologii? Si titlul nu are legatura cu articolul... Hai frate faceti treaba legal si o sa fie bine
01Constantean(20 oct 15:57)
Aoleuuu. Vin mustele la borcanu cu miere.
010Dan(20 oct 14:59)
In Israel daca se gaseste un os de la un deget se inchide tot pana gasesc si piciorul. Ha, de cine vreti voi sa luati bani?
012moisoiu cum oare(20 oct 14:48)
a ajuns proprietar cu sleahta de jidani ???
08Landa(20 oct 11:54)
Au revoir, Soshan !
99Bravo si vor urma multe(20 oct 09:25)
Da asa este investitorii sunt presati de fagabou, de babu si de directia de cultura. Iar partea cu arheologia este un pretext foarte bun. La fel s-a intamplat pentru foarte multe proiecte si acum oamenii prind curaj sa spuna
117Sustinator(20 oct 09:23)
Fiti uniti si nu va lasati manjiti de acesti ordinari. Daca veti fi uniti si nu veti da unda verde nu au ce sa va faca. Legea este de partea voastra. Sa plateasca cat nu face investitia. Sa faca reclamatii unde vor si la ce minister vor. Atata timp cat veti fi uniti nu are ce sa vi se intample. Unul daca va ceda ispitei si va intinde mana totul se va duce de rapa. Toate constructiile gen blocul din statie Republica...blocul cu 12 etaje zona Reyna...jos cu ele..sunt constructii care sfideaza toate legile posibile si imposibile.
128constanta mea(20 oct 09:09)
investitori sarlatani ! ati distrus spatiile verzi cu betoane, ati distrus malul lacului cu case si hoteluri, ati distrus statiunea mamaia. Si apoi va mirati de ce pleaca romanul la greci sau bulgari
422Putem(20 oct 08:56)
a ne lipsim de constructiile lor. Nu avem nevoie e alte constructii makidonesti.
47bobe(20 oct 08:31)
nu aveti voi putere sa va luati de nasu .
222Horika(20 oct 08:17)
Babu scavetele lu fatalau are partea din toata combinatia. Babulau si vanturache sunt complici la aceasta spaga. fatalau are partea lui.
124Tetelu(20 oct 08:10)
Mazare a vandut tot orasul perciunatilor ,aia il gadilau sub gusa, il dadeau spaga cateva milioane si primeau terenuri de sute de milioane.
319constantean(20 oct 08:01)
Pacat, era un proiect frumos. Probabil zona o sa ramana multi ani plina de balarii.
443Constanta..(20 oct 04:58)
...si zonele limitrofe a ajuns raiul hotilor. Stiti cum fac nemernicii astia de investitori care se cred rasa superioara? Cand li se spune ca nu au dreptate incep sa ameninte cu plangeri..cu adrese catre diferire institutii..invoca religia..doar doar obtin avizul. Acum ca cei de la Cultura le-a spus ca trebuie sa faca diagnostic si ei se opun deoarece STIU EI CA NU EXISTA SIT ARHEOLOGIC..ca doar i-a cacat ma-sa experti. Ar trebuii o comisie sa se vada cine le-a dat aviz sa construiasca la 15 m de malul lacului. Fiti pe pozitie dlor de la Muzeu si Cultura...nu va lasati manjiti de nemernici.
mai mult...Replica
22 mai 18:30ReplicaCozi kilometrice pe Autostrada Soarelui, zona Pod Fetești și pod Cernavodă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră valorile de trafic...502

22 mai 13:43ReplicaIoan Niculae a fost eliberat din închisoare2279
21 mai 17:01ReplicaA ocupat trei locuri destinate persoanelor cu handicap, în parcarea Auchan1829
22 mai 00:00ReplicaȘeful DNA: Avem dosare cu prejudicii totale de 1,7 miliarde de euro

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, a declarat că sunt în lucru la procurorii anticorupţie mai multe dosare, in rem,...889

21 mai 14:03ReplicaCât ne costă lunar parlamentarii. Aleșii neamului, gratuități cu duiumul, bonusuri și decontări1517
22 mai 00:00ReplicaO firmă a afaceristului Doru Munteanu, din Mangalia, își cere falimentul1546
22 mai 06:41ReplicaUn grup de sectanți`agață`noi adepți, în Tomis 3. Video

”Spectacol” inedit în Tomis 3. Constănțenii care s-au aflat în zona Tomis, sâmbătă, în jurul prânzului, au...2925

22 mai 22:16ReplicaCe persoane ar trebui să se vaccineze cu cea de-a patra doză1268
22 mai 00:00ReplicaAccident rutier grav cu victime multiple, la ieșire din Galeșu. Video2135
22 mai 00:00ReplicaAfacerist găsit mort în salonul de bronzat pe care îl deținea

...1572

22 mai 00:00ReplicaSe schimbă și bacalaureatul în România1165
22 mai 06:43ReplicaCe spune medicul estetician, al clinicii Dali, acuzat de mutilare corporală!1593
Vremea
19.4°16.3° - 19.4° duminică, 22 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 75%
Vânt: 1.61 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/4947343893930
5/4022322719626
joker202337243519
Horoscop
mai mult...SPSportRT
22 mai 00:00SportJucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, învingătoare în turneul WTA de la Strasbourg

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, ex-N.1 mondial, a câştigat sâmbătă, în oraşul francez Strasbourg,...227

22 mai 00:00SportOFICIAL - Kylian Mbappe și-a prelungit contractul cu PSG

Clubul Paris Saint-Germain a anunţat, sâmbătă, că fotbalistul Kylian Mbappe şi-a prelungit contractul, noul acord...222

22 mai 00:00SportDinamo, tot mai aproape de Liga a II-a: U.Cluj câștigă meciul de baraj pentru promovare

Formaţia Dinamo a fost învinsă, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, de echipa Universitatea Cluj, în...330

22 mai 23:25SportS-a schimbat adversara Simonei Halep, în primul tur de la Roland Garros

Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie 19, nu o va mai întâlni pe croata Ana Konjuh (66 WTA) în primul tur al...530

Local
21 mai 00:03LocalActivitate de prevenire a consumurilor de droguri, de Zilele Constanţei, în Piața Ovidiu

Având în vedere marcarea Zilei Constanței, ce are loc în data de 21 mai a.c., când un număr mare de persoane în...518

21 mai 00:04LocalCondamnați la închisoare pentru înșelăciune!

La data de 19 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat 2 bărbați, de 24,...745

21 mai 00:04LocalAtenție la depășiri și la viteză! Polițiștii rutieri fac razii!

476

21 mai 21:16LocalCine se joacă de-a Codul Rutier?!

Au trecut câteva luni de la modificarea Codului Rutier, și iată că se revine asupra legii. Nu pentru că s-ar fi...2077

21 mai 14:04LocalMai nou, vrăjitoarele și tămăduitoarele își racolează clienții pe internet

Vrăjitoarele și clarvăzătoarele sunt din ce în ce mai prezente pe internet. Fie că au site-uri proprii sau își...742

21 mai 20:28LocalDeținuții de la Poarta Albă caută job la Bursa Locurilor de Muncă. Video

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a organizat la nivel naţional, Bursa Generală a Locurilor de...1115

21 mai 00:04LocalConcurs de bețivani la volan, pe străzile din Constanța

La data de 20 mai a.c., în jurul orei 1.00, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un...574

21 mai 00:05LocalUn minor din Năvodari, cercetat pentru evadare!

La data de 20 mai a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au identificat, pe strada Rândunelelor din...467

21 mai 00:05LocalUn ciutan a spart o casă în timp ce se afla în arest la domiciliu!

593

Politică
21 mai 00:00PoliticăCiucă: Firmele în continuă extindere, poli de dezvoltare pentru regiunile în care îşi desfăşoară activitatea

Companiile în continuă extindere reprezintă poli de dezvoltare pentru regiunile în care îşi desfăşoară...325

21 mai 00:04PoliticăPrefectul Capitalei refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire ilegale

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, îl acuză pe prefectul Toni Greblă că refuză să atace în instanţă două...604

21 mai 00:04PoliticăMinistrul Bogdan Aurescu respinge ferm acuzațiile Rusiei

516

21 mai 00:04PoliticăPlanul de combatere a cancerului va fi lansat în Parlament

Consilierul prezidenţial Diana Păun a anunţat, vineri, că, în "viitorul apropiat", va fi lansată în Parlament...463

21 mai 00:05PoliticăLocuitorii beneficiază de fonduri europene pentru managementul apei

Investiţiile în managementul apei, din Anghel Saligny şi din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR),...422

21 mai 00:05PoliticăSalariaţii şi foştii salariaţi - acces online la datele proprii din Revisal

844

Interviuri
20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...1962

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3197

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

4217

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...1440

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...3850

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...1688

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3417

12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3548

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

2432

Monden
21 mai 00:00MondenDouă filme britanice îşi dispută afişele sălilor de cinema nord-americane

Două filme britanice din genuri diferite, filmul de epocă "Downton Abbey: A New Era" şi filmul horror "Men", sunt...293

21 mai 00:00MondenCannes 2022: Rithy Panh, preşedintele juriului TikTok, a demisionat

Regizorul franco-cambodgian Rithy Panh a decis să demisioneze din funcţia de preşedinte al primului juriu TikTok,...281

21 mai 00:00Monden'Mariupolis 2', ultimul film al lui regizorului Mantas Kvedaravicius, ucis în Ucraina, a fost proiectat la Cannes

288

21 mai 00:00MondenAl doilea sezon al serialului 'Squid Game', lansat la sfârşitul anului 2023 sau în 2024

Al doilea sezon al serialului "Squid Game" ("Jocul calamarului"), cea mai de succes producţie din istoria platformei...301

21 mai 00:00MondenAcademia Americană de Film restabileşte criteriile de dinaintea pandemiei pentru filmele care aspiră la Oscar

Academia Americană de Film a decis să restabilească criteriile pentru filmele care intră în cursa premiilor Oscar...281

21 mai 00:00MondenSissi inspiră din nou cineaştii: Viaţa împărătesei, subiectul mai multor lungmetraje şi seriale

La 125 de ani de la moartea sa, Sissi, împărăteasa rebelă cu un destin tragic, inspiră din nou cineaştii aflaţi...311

21 mai 00:00MondenKirill Serebrennikov a condamnat războiul din Ucraina cu prilejul premierei la Cannes a filmului său ''Tchaikovsky's wife'

Regizorul rus aflat în exil Kirill Serebrennikov a luat poziţie miercuri împotriva războiului din Ucraina după...315

21 mai 19:27MondenCântăreţul Ed Sheeran a devenit tată pentru a doua oară

Cântăreţul britanic Ed Sheeran a devenit tată pentru a doua oară după ce soţia lui, Cherry Seaborn, a născut o...466

21 mai 13:49MondenA murit celebrul compozitor Vangelis

1066

Mapamond
21 mai 00:00MapamondOMS a aprobat omologarea de urgenţă pentru vaccinul chinez anti-COVID Convidecia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a acordat omologarea de urgenţă pentru vaccinul anti-COVID Convidecia...307

21 mai 00:00MapamondMarea Britanie pune la dispoziţie un vaccin împotriva variolei maimuței pe fondul răspândirii în Europa

Câteva cazuri de variola maimuţei depistate în Marea Britanie au determinat autorităţile să pună la dispoziţie...291

21 mai 00:00MapamondParchetul ucrainean cere închisoare pe viaţă pentru primul soldat rus judecat pentru crimă de război

300

21 mai 19:28MapamondVolodimir Zelenski: În Donbas este Iadul și nu exagerez!

Regiunea industrială ucraineană Donbas, centrul recentelor ofensive ruse, a fost distrusă, a declarat președintele...521

21 mai 00:00MapamondGermania: O persoană a fost rănită prin împuşcare într-o şcoală la Bremerhaven

O persoană a fost rănită joi prin împuşcare într-o şcoală din centrul oraşului Bremerhaven, în nordul...300

21 mai 19:28MapamondUn tribunal din Kiev a decis arestarea lui Viktor Ianukovici

Tribunalul Districtual Pechersk din Kiev a decis arestarea fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, care a...781

21 mai 19:29MapamondRusia este dispusă să reia negocierile cu Ucraina

Rusia este dispusă să reia negocierile cu Ucraina, dacă Kievul îşi exprimă disponibilitatea de a face acelaşi...553

21 mai 19:46MapamondVladimir Putin ar putea fi înlăturat de la putere pe 3 iunie

Înalţii oficiali de securitate ai lui Vladimir Putin cred că războiul din Ucraina este „pierdut”, ceea ce face...846

21 mai 01:14MapamondMacron vrea un răspuns rapid al UE la cererea de aderare a Republicii Moldova

586

Sănătate
21 mai 00:00SănătateAdela Cojan, CNAS: Rolul medicului de familie este esenţial în sistemul de sănătate

Medicul de familie este cea mai importantă verigă în îngrijirea populaţiei, iar rolul său este esenţial în...321

21 mai 00:00SănătateSpecialist: Numărul cazurilor de pacienţi cu boli inflamatorii intestinale a crescut în ultimii 20 de ani

Accesul la medicamente de ultimă generaţie, la suplimente şi nutriţie corespunzătoare, simplificarea traseului...297

21 mai 00:00SănătateRafila: Dezvoltarea cercetării în domeniul funcţionării celulelor va schimba radical practicarea medicinei

274

21 mai 00:00SănătateStudiu: Aspirina poate scădea riscul de deces al bolnavilor de cancer

Pacienților cu o gamă largă de cancere care iau aspirină ca parte a tratamentului lor le-ar putea scădea riscul de...293

21 mai 14:34SănătateBilirubina la adulți: ce este, ce semnifică creșterea valorilor, de câte tipuri este

Bilirubina este un pigment biliar, derivat al hemoglobinei, care se găsește în sânge, bilă (fiere) și în calculii...313

21 mai 00:00SănătateVariola maimuței: OMS avertizează autoritățile să ia 'măsuri intensive de sănătate publică'

Variola maimuței este o zoonoză silvatică cu infecții umane incidentale care apar de obicei în zonele împădurite...330

21 mai 00:00SănătateSocietatea Naţională a Medicilor de Familie: Ororile războiului afectează şi starea sufletească şi mentală

Societatea Naţională de Medicina Familiei a transmis, joi, practicienilor în domeniu din întreaga lume felicitări...271

21 mai 00:00SănătateINSP: 323 de cazuri de gripă clinică, la nivel naţional

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează joi că, în săptămâna 9 - 15 mai, au fost raportate 323 de...309

21 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 125 persoane cu COVID-19, la terapie intensivă

291

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT