rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 3 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

SCANDAL URIAȘ în jurul unui PROIECT imobiliar: Magdalena Tiță, șefa Direcției de Cultură, în atenția DNA Constanța

Dănuț Moisoiu, fost consilier local municipal, alături de asociații săi din firma 3D American Style Development SRL, cu sediul în Bucureşti, vrea să pună bazele unui ansamblu mixt spaţii comerciale, servicii, locuinţe, organizare şantier în zona Palazu Mare, pe un teren în suprafaţa de 139.015 mp. Terenul se află la 15 m distanţă faţă de lacul Siutghiol. Deși autorizația de construcție ar fi trebuit obținută, conform graficului, luna aceasta, iar lucrările să înceapă curând, o adresă din partea Direcției de Cultură Constanța a iscat un scandal monstru, care s-a soldat cu plângere la DNA pe numele directorului Magdalena Tiță, dar și pe numele unui arheolog de la Muzeul de Istorie Constanța. Unul dintre administratorii societății acuză abuzuri din partea celor două instituții, dar și presiuni, după ce ar fi refuzați să plătească o sumă de bani. ”Au vrut să obțină foloase materiale pentru eliberarea avizului. Când am refuzat să plătim, a început jihadul”, acuză Narcisa Popescu, administratorul firmei din București.

SC 3D American Style Development are în plan un mega proiect în Palazu Mare, pe malul lacului Siutghiol. Firma deținută, printre alții, și de Dănuț Moisoiu va realiza în această zonă mai multe ansambluri rezidențiale de 3 și 4 etaje, dar și un spital cu 6 etaje. Au fost obținute, până acum, toate avizele necesare, mai puțin autorizația de construcție. Prin certificatul de urbanism i-a fost impus investitorului să ceară avizul Direcției de Cultură, întrucât zona are potențial arheologic.

Scandal din pricina diagnosticului arheologic

În mai 2020, au depus solicitare la Direcția de Cultură, iar în august, societatea 3D American Style Development SRL a fost informată că trebuie să realizeze un diagnostic arheologic. Numai că, reprezentanții refuză să facă acest lucru, motivând că nu există un temei legal.

”Este ilegal ceea ce cer ei, pentru că nu este zonă cu potențial arheologic. Am adus arheologi din București care ne-au spus că nu există sit în zonă. Este unul la 1,8 km depărtare. Mandatara noastră, de la societatea de proiectare, a fost trimisă la Muzeul de Istorie pentru a încheia un contract cu acesta, în vederea efectuării acestui diagnostic. Ni s-au cerut bani înaintea emiterii avizului de către Direcția de Cultură, când am refuzat să plătim, au început presiunile și Jihadul. Muzeul de Istorie nu este organ de avizare, de ce trebuie să închei eu contract cu această instituție?!”, a declarat, pentru Replica, Narcisa Popescu, administratorul 3D American Style Development SRL. Deși, mai spune administratorul societății din București, inițial Direcția de Cultură i-a spus că, într-adevăr, terenul nu se suprapune cu site-ul, ulterior, în baza unei descărcări realizate de Constantin Băjenaru a fost informată că s-a găsit ceramică pe acel teren, că ar fi situl Malul Alb, fapt pentru care este nevoie de diagnostic arheologic. ”Constantin Băjenaru, arheologul de la muzeu,a mers pe terenul nostru și ar fi găsit niște obiecte. Nu știu ce obiecte. Unde le-a dus? De ce nu a anunțat primăria ? Pentru că și primăria are un proiect în zonă, cu ANL?”, sunt întrebări la care Narcisa Popescu spune că nu a primit răspuns.

Primăria Constanța nu a fost informată de existența unui sit arheologic

Ministerul Culturii, Direcția de Cultură și Muzeul de Istorie, chemate în instanță

Aceasta a punctat faptul că nu va face diagnosticul arheologic, pentru că nu există un temei legal. Ba, mai mult, a deschis o acțiune în instanță împotriva Direcției de Cultură, dar și împotriva Muzeului, solicitând anularea adresei din 22 august, prin intermediul căreia firma este anunțată că trebuie să facă diagnosticul. Mai mult, într-un alt dosar deschis la București,a chemat în instanță și Ministerul Culturii pentru că l-a informat cu privire la situația de la Constanța și nu a primit nici un răspuns.

Proiectul este blocat! Plângere penală la DNA pe numele directorului Magdalena Tiță și a arheologului Băjenaru

Mai mult, firma3D American Style Development SRL a formulat plângere penală la DNA București, pe numele Magdalenei Tiță și a lui Constantin Băjenaru, pentru abuz în serviciu, însă plângerea a fost redirecționată Serviciului Teritorial Constanța.

Administratorul societății a mai precizat faptul că se va îndrepta împotriva acestor instituții cu o altă acțiune în instanță, însă pe civil, pentru a cere despăgubiri. ”Luna aceasta, trebuia să obținem autorizația de construire. Toate avizele vor expira. Evident că vom cere despăgubiri”, a conchis Narcisa Popescu.

Sorin Coleșniuc

Coleșniciuc: Comisia Națională de Arheologie a decis, vinerea trecută, că societatea trebuie să facă diagnosticul

În replică, Sorin Coleșniuc, directorul Muzeului de Istorie Constanța, a declarat ”Arheologul Constantin Băjenaru a mers pe terenul firmei și a găsit ceramică în zonă. Ei zic că nu avea voie, dar nu era împrejmuit. A găsit ceramică. A fost anunțată și Primăria Constanța. Mai mult, Comisia Națională de Arheologie a decis, vinerea trecută, că societatea trebuie să facă diagnosticul. Am vorbit cu domnul Băjenaru, mi-a spus că sunt alte interese, că nu a luat bani. Să dovedească cei care fac acuzații și, dacă se adeveresc, îi voi desface contractul de muncă”,a spus Coleșniuc. ”Toată lumea care a investit în zonă a făcut acest diagnostic”, a completat șeful muzeului.

Magdalena Tiță

Magdalena Tiță: Zona are potențial arheologic, trebuie diagnostic

Magdalena Tiță, șefa Direcției de Cultură Constanța, a declarat: ” În zonă, există un sit arheologic clasat în lista monumentelor istorice de importanță regională. În baza certificatului de urbanism, li s-a impus să ceară avizul Direcției de Cultură. Le-am cerut să facă un diagnostic, având în vedere că zona are potențial arheologic. Nu înțelegem de ce refuză să-l facă. În 2011, când s-a făcut PUZ pentru zona Palazu Mare III, dacă ni s-ar fi cerut punctul de vedere, nu ar mai fi existat probleme acum. Trebuia să ceară atunci avizul direcției, nu s-a cerut, n-am fost întrebați”, a precizat Magdalena Tiță.

Dănuț Moisoiu

Date despre firma 3D American Style Development SRL

Firma 3D American Style Development SRL a fost înființată în anul 2012 și este deținută de Nicușor Dănuț Anastasiu Moisoiu, cu 20 % din valoarea acțiunilor, David Shoshan-40 %, Grinberg David Dudu-35 % și Dafi Consult Invest SRL-5 %. David Shoshan este producător american de firme, cu un palmares de circa 40 de pelicule produse la Hollywood. Partenerul său David Dudu Greenberg este cetățean israelian născut la Iași.

Soshan David, foto: profit.ro! Click pe imagine!

Administratorii societății sunt Shoshan David, Popescu Nicolita Narcisa și Grinberg David Dudu.

Mirela PASCAL

marţi, 20 octombrie 20206008
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

00Bogdan Iorga(28 oct 18:18)
Ce-o fi cautand Moisoiu in aceasta firma? Oamenii par seriosi. Cred ca i-a pacalit si pe ei cum i-a pacalit pe multi altii.
00Sunt_roman(28 oct 16:12)
Pare un abuz, oare cati investitori se confrunta cu astfel de situatii si le e frica sa lupte cu sistemul? Spaga e sfanta in tara noastra si face legea la Constanta.
00raluca(28 oct 15:55)
cum sa pui lupul Moisoiu paznic la stana? Probabil de asta l-au schimbat ca administrator, s-or fi desteptat intre timp.
01Colesniuc(20 oct 22:29)
Stai la usa lui Lungu, golane
10Bravo(20 oct 22:03)
Ceva nu se leaga... Ori le place scandalul? ori nu vor sa plateasca arheologii? Si titlul nu are legatura cu articolul... Hai frate faceti treaba legal si o sa fie bine
01Constantean(20 oct 15:57)
Aoleuuu. Vin mustele la borcanu cu miere.
010Dan(20 oct 14:59)
In Israel daca se gaseste un os de la un deget se inchide tot pana gasesc si piciorul. Ha, de cine vreti voi sa luati bani?
012moisoiu cum oare(20 oct 14:48)
a ajuns proprietar cu sleahta de jidani ???
08Landa(20 oct 11:54)
Au revoir, Soshan !
99Bravo si vor urma multe(20 oct 09:25)
Da asa este investitorii sunt presati de fagabou, de babu si de directia de cultura. Iar partea cu arheologia este un pretext foarte bun. La fel s-a intamplat pentru foarte multe proiecte si acum oamenii prind curaj sa spuna
117Sustinator(20 oct 09:23)
Fiti uniti si nu va lasati manjiti de acesti ordinari. Daca veti fi uniti si nu veti da unda verde nu au ce sa va faca. Legea este de partea voastra. Sa plateasca cat nu face investitia. Sa faca reclamatii unde vor si la ce minister vor. Atata timp cat veti fi uniti nu are ce sa vi se intample. Unul daca va ceda ispitei si va intinde mana totul se va duce de rapa. Toate constructiile gen blocul din statie Republica...blocul cu 12 etaje zona Reyna...jos cu ele..sunt constructii care sfideaza toate legile posibile si imposibile.
128constanta mea(20 oct 09:09)
investitori sarlatani ! ati distrus spatiile verzi cu betoane, ati distrus malul lacului cu case si hoteluri, ati distrus statiunea mamaia. Si apoi va mirati de ce pleaca romanul la greci sau bulgari
422Putem(20 oct 08:56)
a ne lipsim de constructiile lor. Nu avem nevoie e alte constructii makidonesti.
47bobe(20 oct 08:31)
nu aveti voi putere sa va luati de nasu .
222Horika(20 oct 08:17)
Babu scavetele lu fatalau are partea din toata combinatia. Babulau si vanturache sunt complici la aceasta spaga. fatalau are partea lui.
124Tetelu(20 oct 08:10)
Mazare a vandut tot orasul perciunatilor ,aia il gadilau sub gusa, il dadeau spaga cateva milioane si primeau terenuri de sute de milioane.
319constantean(20 oct 08:01)
Pacat, era un proiect frumos. Probabil zona o sa ramana multi ani plina de balarii.
443Constanta..(20 oct 04:58)
...si zonele limitrofe a ajuns raiul hotilor. Stiti cum fac nemernicii astia de investitori care se cred rasa superioara? Cand li se spune ca nu au dreptate incep sa ameninte cu plangeri..cu adrese catre diferire institutii..invoca religia..doar doar obtin avizul. Acum ca cei de la Cultura le-a spus ca trebuie sa faca diagnostic si ei se opun deoarece STIU EI CA NU EXISTA SIT ARHEOLOGIC..ca doar i-a cacat ma-sa experti. Ar trebuii o comisie sa se vada cine le-a dat aviz sa construiasca la 15 m de malul lacului. Fiti pe pozitie dlor de la Muzeu si Cultura...nu va lasati manjiti de nemernici.
mai mult...Replica
3 aug 00:02ReplicaUn ROLLS Royce a rămas în PANĂ, în sensul giratoriu de la Summerland, iar LOREDANA CHIVU era și ea... în PEISAJ!

Stațiunea Mamaia ar putea rivaliza, lejer, în sezonul estival, cu parcurile auto de lux. Mașinile scumpe cu mulți...76

3 aug 23:46ReplicaEXCLUSIV! Un MOLDOVEAN a INTRAT cu MAȘINA prin GEAMUL unui SERVICE auto, la OVIDIU! Video27
3 aug 00:00ReplicaFIRMA fondată de ȘOFERUL lui DRAGNEA a BLOCAT o LICITAȚIE la Constanța, de supărare că n-a CÂȘTIGAT-O!36
3 aug 23:37ReplicaCristian RADU, obligat să PLĂTEASCĂ 5 MILIOANE de lei unei firme contractate de IORGUȘ

Municipiul Mangalia parcă este supus blestemului! Toți cei care s-au perindat pe scaunul de primar și-au lăsat...21

3 aug 23:34Replica`TĂTICUL` traficanților de MIGRANȚI, SĂLTAT de DIICOT! DETALII incredibile28
3 aug 23:44ReplicaDin cauza ÎNTÂRZIERII trenurilor, călătorii au încins HORA în GARA CONSTANȚA! Video17
3 aug 23:24ReplicaCFR Marfă, OBLIGATĂ să PLĂTEASCĂ 80.000 de lei unui FURNIZOR

CFR MARFĂ a fost obligată, prin sentința din 31 decembrie 2019, a Judecătoriei Constanța, la plata către firma...17

3 aug 23:23ReplicaS-au MĂRIT toate PREȚURILE pe LITORAL, de la 1 AUGUST!13
3 aug 23:20ReplicaUn DEȚINUT a încercat să îi scoată OCHII cu FURCULIȚA unui GARDIAN13
3 aug 23:11ReplicaRaed Arafat: La incidenţa de doi la mie, anumite activităţi se rezervă numai vaccinaţilor

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a declarat că la nivel naţional avem o incidenţă...134

3 aug 22:52ReplicaA încercat să OBȚINĂ un CREDIT BANCAR cu CARTE de IDENTITATE FALSĂ13
3 aug 23:53ReplicaCUM arată NOUL buletin ELECTRONIC! Video997
Vremea
27.4°25.4° - 27.4° luni, 2 august 2021
ConstanțaUmiditate: 67%
Vânt: 6.34 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
3 aug 00:00SportFotbal: Lille a cucerit în premieră Trofeul Campionilor

Echipa de fotbal Lille OSC a cucerit pentru prima oară în istoria sa Trofeul Campionilor (Supercupa Franţei) la...9

3 aug 00:00SportJO 2020 - Atletism: Medalie de aur pentru Jasmine Camacho-Quinn la 100 m garduri

Atleta portoricană Jasmine Camacho-Quinn a cucerit a doua medalie olimpică de aur din istoria ţării sale, după...13

3 aug 00:00SportAuto - F1: Francezul Esteban Ocon a câştigat MP al Ungariei. Hamilton preia şefia clasamentului general

Pilotul francez Esteban Ocon (Alpine-Renault) a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, pe...10

3 aug 00:00SportFotbal: Alexandru Băluţă a marcat pentru Puskas Akademia, în campionatul Ungariei

Internaţionalul român Alexandru Băluţă a marcat un gol pentru Puskas Akademia, care a învins-o pe Ujpest FC cu...9

Local
3 aug 23:56LocalLocal din Mamaia, AMENDAT de poliţişti pentru nerespectarea programului de funcționare

Polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat, luni...351

3 aug 23:56LocalTrei bărbați, printre care şi un minor, REŢINUŢI de polițiști, pentru FURTUL unei MAŞINI

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au reținut, în cursul zilei de duminică, 1 august, pentru 24 de...483

3 aug 23:57LocalVACANȚĂ FATALĂ! Un TÂNĂR de 18 ani a MURIT înecat la COSTINEȘTI

507

3 aug 23:56LocalAMENZI usturătoare, aplicate de poliţiştii locali pentru aruncarea GUNOIULUI pe domeniul public

În ciuda numeroaselor campanii de informare desfășurate de Direcția Generală Poliția Locală, în continuare o...150

3 aug 23:56LocalUn șofer MORT de BEAT a provocat un ACCIDENT rutier, la Cernavodă

Pe strada Seimeni din localitatea Cernavodă, a avut loc, duminică 1 august, în jurul orei 06.00, un accident rutier...271

3 aug 23:59LocalRAZII ale polițiștilor în Constanţa, Eforie şi Vama Veche

Polițiștii Biroului de Poliție Vama Veche - 2 Mai, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Ordine...231

3 aug 23:57LocalSITUAŢIA COVID la CONSTANŢA: 11 NOI CAZURI de INFECTARE la CONSTANŢA

Pe teritoriul României, au fost confirmate 1.083.478 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID –...373

3 aug 23:57LocalTEMPERATURI de până-n 40 de grade, în Dobrogea

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi alerte Cod portocaliu și galben de caniculă, dar și de furtuni,...362

3 aug 23:58LocalAtenție, șoferi! Se reabilitează carosabilul pe mai multe străzi din municipiul Constanța

390

Politică
3 aug 19:24PoliticăIohannis: Trebuie făcute eforturi suplimentare în privinţa educaţiei referitoare la genocidul romilor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului Romilor,...4

3 aug 00:00PoliticăPremierul atrage atenţia că transportul cu animale vii se suspendă pe perioada de caniculă

Premierul Florin Cîţu a atras atenţia, luni, că transportul cu animale vii se suspendă pe perioada caniculei,...7

3 aug 00:00PoliticăPSD: Este imperios necesară adoptarea legii consumatorului vulnerabil

5

3 aug 19:15PoliticăRareş Bogdan îi arată obrazul lui Ludovic Orban: E prima dată în 30 de ani...

Europarlamentarul Rareş Bogdan, susţinător al lui Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al PNL, se declară...348

3 aug 19:16PoliticăRareș Bogdan: 'Nu poți să obligi pe nimeni să se vaccineze'

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, europarlamentar și unul din principalii susținători ai premierului Florin...517

2 aug 19:50PoliticăOrban: Cu mine preşedinte, niciun parlamentar PNL nu va vota o moţiune de cenzură împotriva unui guvern liberal

163

Interviuri
16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1249

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...2112

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

11543

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1475

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2243

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

2732

Monden
3 aug 00:00MondenUn documentar despre Michael Schumacher va avea premiera pe Netflix în septembrie

Un documentar intitulat ''Schumacher'' va avea premiera pe Netflix în data de 15 septembrie şi va prezenta cariera...5

3 aug 00:00MondenScarlett Johansson a dat în judecată grupul Disney pentru lansarea în streaming a filmului 'Black Widow'

Scarlett Johansson a dat în judecată grupul Disney pentru decizia de a lansa filmul "Black Widow" pe platforma sa de...5

3 aug 19:15MondenSimona Trașcă a fugit din București pentru a uita de bărbatul care o terorizează de ani buni

410

3 aug 19:15MondenRaluca Drăgoi, în război cu fostul soț: Imagini controversate în mediul online cu artista

Raluca Drăgoi a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că după foarte multă suferință și-a găsit în...3626

3 aug 19:18MondenCreator de modă celebru, scandal total, pentru 378.000 de euro. Joacă ultima carte

Creatorul de modă Dănuţ Pârvan Dyandy, cunoscut publicului după ce, în urmă cu câțiva ani, a fost implicat...364

2 aug 00:10MondenBianca Drăgușanu a spus ce sumă uriașă a încasat pentru reclama la videochat: "Voi prelungi contractul"

882

Mapamond
3 aug 00:00MapamondChina: Milioane de persoane testate din cauza unei creşteri a numărului cazurilor de COVID-19

Milioane de persoane au fost supuse duminică unui test de depistare a COVID-19 în mai multe mari oraşe din China...4

3 aug 08:49MapamondPapa a criticat societăţile orientate spre profit

Papa Francisc a criticat duminică la Vatican, în timpul slujbei ''Angelus'', atitudinea egoistă şi specula în...7

3 aug 00:00MapamondFranţa: Un sindicat al jurnaliştilor denunţă ostilitatea manifestanţilor anti-paşaport sanitar

5

3 aug 00:00MapamondGermania: Ciconiri la Berlin în timpul manifestaţiilor ilegale împotriva restricţiilor legate de COVID-19

Sute de persoane ostile restricţiilor decise pentru combaterea COVID-19 au sfidat duminică interdicţia de a demonstra...6

3 aug 19:16MapamondCoronavirus: Anthony Fauci crede că SUA nu vor institui noi lockdown-uri deşi 'situaţia se va deteriora'

Consilierul Casei Albe pentru criza sanitară, Anthony Fauci, a declarat, duminică, că în opinia sa SUA nu vor...247

2 aug 00:00MapamondMinisterul Justiţiei din SUA: Declaraţiile fiscale ale lui Trump trebuie transmise Congresului

158

Sănătate
3 aug 01:35SănătatePfizer: O a treia doză de vaccin poate 'impulsiona puternic' protecţia împotriva variantei Delta a coronavirusului

Compania farmaceutică americană Pfizer a anunţat miercuri că o a treia doză de vaccin anti-COVID-19 poate...8

3 aug 00:00SănătateDe ce reuză personalul auxiliar din domeniul medical refuză să se vaccineze?

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că a discutat cu DSP despre rata de vaccinare în rândul profesorilor și...6

3 aug 00:00SănătateSTUDIU: De ce au apărut noile tulpini ale SARS-COV-2 care fac apă de ploaie vaccinurile

8

3 aug 00:00Sănătate7 obiceiuri de igienă după antrenamentul la sală

Puține lucruri egalează sentimentul de împlinire de după un antrenament energizant la sală. Cu toate acestea, munca...10

3 aug 00:00SănătateOmleta de la micul dejun

Toți ne dorim o viață lungă și sănătoasă. Doctorii, indiferent de specializarea lor, recomandă o hrană...9

3 aug 00:00SănătateDe la busuioc la pesto, în 5 minute!

Busuiocul este o plantă pe care o întâlnești în multe grădini din România, dar, până de curând, nu și pe...8

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT