REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Scandalul de la CS Farul Constanţa nu poate fi analizat şi de federaţie!

Scandalul de la CS Farul Constanţa nu poate fi analizat şi de federaţie!

Replica API 3 aprilie 2013 | 00:00 471

Antrenoarea Garabet, acuzată că a lovit o fetiţă

Antrenoarea Garabet, acuzată că a lovit o fetiţă

Situaţia reclamată de mămica unei gimnaste care se antrenează în sala Clubului Sportiv Farul Constanţa este confirmată de gimnasta Camelia Voinea. Amintim că, în cursul zilei de ieri, cotidianul "Replica" de Constanţa a făcut publică sesizarea Anei Andreea Avramiuc, mama unei fetiţe care se antrenează în incinta CS Farul. În sesizare, Avramiuc acuza că antrenoarea Clemenţa Garabet i-ar fi lovit copila intenţionat. Ana Andreea Avramiuc spune că nu este primul incident de acest gen, că ar fi fost martoră la comportamentul deviant al antrenoarei în trecut, dar nu a reacţionat până acum, pentru că nu era implicat copilul ei. Tot Avramiuc a mai precizat că Garabet nu este antrenoarea fiicei sale, ci Voinea, aşadar, cu atât mai mult antrenoarea acuzată nu avea voie să interacţioneze cu fetiţa ei. La rândul ei, antrenoarea Voinea a afirmat că Garabet profită de orice absenţă a ei sau a celorlalţi profesori, pentru a şicana fetiţele antrenate la alte grupe. Faţă de situaţia existentă şi conflictul dintre antrenori, directorul CS Farul, Ilie Floroiu, şi-a exprimat dezamăgirea. Dezamăgită de situaţie s-a arătat şi fostul director al direcţiei Judeţene pentru Sport, Elena Frâncu. Ea a precizat că cele întâmplate provoacă un mare disconfort lui Ilie Floroiu, care nu merită aşa ceva, şi a reamintit că trebuie să existe fair-play. "De 40 de ani, sala clubului este la dispoziţia antrenorilor şi elevilor gratuit. Conflictul nu se justifică, e nedrept să se ajungă la astfel de situaţii, e nedrept mai cu seamă faţă de Floroiu", a spus Frâncu. Facem precizarea că reclamaţia Anei Avramiuc a ajuns nu doar în atenţia Poliţiei, care face cercetări, ci şi pe masa Federaţiei Române de Gimnastică. La nivelul FRG însă, atâta timp cât incidentul nu a avut loc în timpul unui eveniment organizat de federaţie, nu se vor putea lua măsuri. Nu în ultimul rând, adăugăm că antrenoarea Clemenţa Garabet spune că totul este o înscenare.

Evident, declaraţia antrenoarei Clemenţa Garabet, potrivit căreia fiica Anei Andreea Avrămiuc ar fi lovit-o, de fapt, pe antrenoare, a stârnit dispreţul mamei. Ana Andreea Avrămiuc susţine că şi-a educat copila frumos, în respect pentru adulţi şi pentru cei din jur în general şi că acest lucru ar fi fost imposibil. "Ceea ce spune antrenoarea Clemenţa Garabet este o minciună sfruntată. Fata mea nu a lovit-o. Eu am pretenţia că am educat-o în corectitudine şi respect faţă de adulţi. Nici antrenorii n-au învăţat-o să lovească pe cineva, pentru că aş fi văzut şi aş fi luat măsuri. Fac aceste demersuri pentru că vreau dreptate şi consider că trebuiesc luate măsuri în sensul că ar trebui să i se interzică să mai antreneze copii, pentru că nu este un exemplu sau un model demn de urmat. Fetiţa mea va participa la un concurs la Oneşti peste trei săptămâni, concurs la care antrenoarea Clemenţa Garabet va face parte din comisia de arbitrare. Ce credeţi că se va întâmpla? Vă las pe dumneavoastră să trageţi concluziile", a declarat, pentru Replica, Ana Andreea Avrămiuc.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108