REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

SCHIMBARE de SITUAȚIE în DOSARUL TENTATIVEI de OMOR: Victima a MURIT!

SCHIMBARE de SITUAȚIE în DOSARUL TENTATIVEI de OMOR: Victima a MURIT!

Replica API 10 aprilie 2021 | 22:32 2995

De la colegi de infracțiuni au ajuns să se transforme în victimă și călău! Este vorba despre doi bărbați, care erau cercetați într-un dosar de furt, trimiși în judecată la Medgidia, și care, neînțelegându-se care și cum să preia vina, Marian Florin Frățea, zis Coco, ajungând să-l bată cu un par pe Ştirbu Nicolae Cristian. L-a lăsat într-o baltă de sânge, dar s-a predat după ce a aflat că victima e în stare gravă, la spital. De atunci a trecut aproape un an de zile, iar, de dată recentă, victima a decedat.

Imagini de la fața locului

”Admite cererea de schimbare a încadrării juridice invocată din oficiu. În baza art.386 C.pr.pen. schimbă încadrarea juridică a faptelor reţinute în sarcina inculpatului Frătea Florin Marian prin actul de sesizare a instanței, din infracţiunea de tentativă la infracţiunea de omor, în infracţiunea de omor”, potrivit deciziei Tribunalului Constanța din data de 9 aprilie 2021.

De la ce a pornit scandalul între cei doi

Amintim că, în 2020, Marian Florin Frăţea şi Ştirbu Nicolae Cristian au petrecut la un prieten sosit din Anglia. Cel din urmă a dat o petrecere după ce a scăpat de carantină, fiind invitaţi şi cei doi. Au consumat toți băuturi alcoolice, după care au plecat la drum, spre casă, prin pădure. La un moment dat, au început să aibă discuţii în contradictoriu. Menționăm că, pe atunci, ambii erau cercetaţi de judecătorii din Medgidia într-un dosar, alături de alţi inculpaţi, pentru furt calificat. Sustrăseseră fier vechi din vagoanele CFR ce tranzitează zona, la acea dată fiind lăsați sub control judiciar. Marian Florin Frăţea a încercat să-l convingă pe partenerul său să ia vina furtului asupra lui pentru a scăpa de acuzaţii însă, pentru că nu a fost de acord, a luat un par şi a început să-l lovească fără milă, lăsându-l să zacă într-o baltă de sânge. Pe 19 aprilie 2020, a fost găsit în stare foarte gravă de un cioban, care a anunţat poliţia. Agresorul a aflat că victima sa este la spital, în stare gravă, fiind cuprins de remuşcări. Pe 20 aprilie s-a predat la poliţie.

Pe 12.05.2020 a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. Între timp, dosarul de pe rolul Judecătoriei Medgidia și-a urmat cursul, iar pe 2.07.2020, inculpații, fiind vorba de Glavan Ilie Gabriel, Olah Luigi Marian, Glavan Gabriel Claudiu, Stirbu Nicolae Cristian, Stirbu Ion Laurentiu, Fratea Florin Marian, Nica Marian, Bratu Iuliana și Turcanu Iulica au fost condamnați la pedepse cu executare.

Însă, pe 2.02.2021, s-a judecat apelul în acel dosar de furt, pedepsele le-au mai fost micșorate, însă procesul penal a încetat în ceea ce-l privește pe Ştirbu Nicolae Cristian: ”Încetează procesul penal faţă de inculpatul Ştirbu Nicolae Cristian pentru infractiunile de „furt calificat”, urmare a decesului făptuitorului”, potrivit minutei judecătorești.

Astfel, magistrații Tribunalului Constanța au schimbat încadrarea juridică de la tentativă de omor, la omor, în ceea ce-l privește pe Frățea, zis Coco.

Citește și: EXCLUSIV! Tânăr găsit aproape MORT în pădurea de lângă Făclia, în ziua de Paşte!

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O lege de nimic Mi-a omorât fratele și legea ia dat 9 ani , nu se poate asa ceva , sa dea Dumnezeu sa pățească toți ce nu au făcut dreptate . Toată suferința ce o avem noi frați sa o aveți voi cei ce nu ați făcut dreptare
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468