REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Schimbări pe bandă rulantă la ISU Dobrogea: anul şi şeful „decapitat”

Schimbări pe bandă rulantă la ISU Dobrogea: anul şi şeful „decapitat”

Replica API 15 iulie 2016 | 00:00 1028

Petrov a vrut să fie şef cu acte în regulă, dar…

Petrov a vrut să fie şef cu acte în regulă, dar…

Daniel Petrov

Daniel Petrov nu mai este şeful ISU Dobrogea! Împuternicirea sa a expirat miercuri, 13 iulie, motiv pentru care se va întoarce la Tulcea, de unde a şi venit. În locul său, interimatul, aşa cum se procedează de obicei, probabil că va fi asigurat de prim-adjunctul Ion Vlăduţ până la o nouă împuternicire sau alte decizii. Potrivit informaţiilor noastre, s-ar putea ca noul şef împuternicit să fie şeful ISU Călăraşi, colonelul Daniel Gheorghe Popa. Cât despre faptul că de ce nu se organizează un concurs pentru ocuparea funcţiei mai sus precizate…, păi s-a cam organizat. Numai că nu a reuşit nimeni să ia o notă peste 7.00.

Întorcându-ne puţin în timp şi ajungând la începutul lunii decembrie 2011, la cârma ISU Dobrogea venea Ioan Ioniţă Sîrb, tocmai din Maramureş, fiind împuternicit pentru 6 luni. Apoi, în iunie 2012, era împuternicit colonelul Viorel Jianu, care a ajuns să ocupe funcţia cu „acte-n regulă” în septembrie 2012, în urma concursului. „Prin ordin al Inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, domnul colonel ing. Viorel Jianu a fost promovat inspector şef al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa, începând cu data de 1 septembrie 2012”, potrivit unui comunicat de presă emis de către insitituţie la acea vreme. Şi... aceasta a fost ultima persoană care a fost „stăpână pe funcţie”. În decembrie 2014, după ce tragedia produsă pe lacul Siutghiol, acolo unde s-a prăbuşit elicopterul SMURD şi 4 oameni au murit, colonelul Jianu a fost trecut în rezervă, fiind înlocuit de Gheorghe Constantin până în iunie 2015 când a fost împuternicit Daniel Petrov. Menţionăm că în prima parte a anului 2015, dar şi în luna iunie a aceluiaşi an au fost organizate concursuri de ocupare a funcţiei de inspector şef. Numai că nimeni nu a reuşit să obţină notă peste 7.00. Cel care a luat cel mai bun calificativ a fost Daniel Petrov şi aşa a ajuns să fie împuternicit. Absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Facultatea de Pompieri - promoţia 2001, Daniel Petrov a ocupat, anterior, mai multe funcţii în structurile operative din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea, având experienţa gestionării a sute de intervenţii. Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108