REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şcoala de vară de la Tuzla, o alternativă pentru elevi

Şcoala de vară de la Tuzla, o alternativă pentru elevi

Replica API 2 august 2016 | 23:45 398

Vacanţă de vară este un prilej de bucurie pentru cei mici, care vor avea la dispoziţie trei luni de distracţie. Pentru părinţii, reprezintă însă şi o provocare pentru a-i ocupă timpul copilului într-un mod care să-i vină în ajutor în următorul an şcolar. Tocmai de aceea, de ceva timp au apărut şcolile de vară. La nivelul judeţului Constanţa, una dintre cele mai bune şcoli de vară se află la Tuzla. Aici aproximativ 70 de copii se bucură de zeci de activităţi.

Deşi e menită pentru odihnă şi relaxare, vacanţă este şi un prilej excelent pentru micuţii să înveţe o limba străină sau să înceapă practicarea unui sport, iar majoritatea şcolilor de vara includ în program atât cursuri de engleză, franceză sau germană, cât şi ore de sport sau de artă - muzică, pictură, teatru. Şcoala de Vara Tuzla, este un proiect educaţional –cultural- artistic. Prin acest program se urmăreşte că la aceste cursuri să participle copii în vederea dezvoltării şi aprofundării unor abilităţi dar şi descoperirea de noi talente.

„Am introdus în acest proiect şi program de dezvoltare personală la copii, unde se lucrează în grup sau individual uneori. Acest program a fost iniţiat în mod special pentru copiii care provin din familii monoparentale din diverse motive (deces, divorţ sau lipsa unui părinte sau ambii plecaţi la muncă în străinătate), urmând că mai apoi să participle toţi copiii. Adicţiile, anxietatea, ADHD sau uşor retard… sunt temele principale care au fost abordate sau desfăşurate. Avem o echipa formată din doi psihoterapeuţi cu experienţă, Adrian Trică şi Elena Suzana Ghimici + voluntari care au terminat sau sunt în an terminal la psihologie”, a declarat Maria Damian Pascal, coordonatoarea şcolii de vară.

Şcoală de vară de la Tuzla are cursuri de muzică: canto, chitară şi pian, cursuri de street dance şi dans popular. Pentru copiii care nu au astfel de abilităţi, părinţii pot opta pentru a-i înscrie la cursuri de logică, matematică distractivă şi engleză, desen şi hand made, teatru sau IT. De asemenea, în cadrull şcolii de vară, copiii vor mai practica şi alte activităţi, cum ar fi: concursuri sportive, poveştile copiilor, desene pe asfalt , etc. Fiecare copil în parte participă la două cursuri active .

În funcţie de orar sau program ceilalţi participa la cursuri pasive -nici aceste cursuri nu sunt lipsite de importanţă. Şcoala de vară de la Tuzla este finanţată de către Primăria şi Consiliul Local Tuzla. Şcoala de vară este coordonată de Maria Damian Pascal, care îi are alături ca şi voluntari pe Ureche Monica, Elena Suzana Ghimici, Ioana Turtoi şi Andreea Rezeanu.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108