REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Şcoala "Lucian Grigorescu" la 25 de ani de la înfiinţare. Au realizat un recital de poezie online cu elevi din Spania, Italia, Portugalia

Şcoala "Lucian Grigorescu" la 25 de ani de la înfiinţare. Au realizat un recital de poezie online cu elevi din Spania, Italia, Portugalia

Replica API 4 februarie 2019 | 02:19 1155

Şcoala Gimnazială "Lucian Grigorescu" din Medgidia a sărbătorit, vineri, 1 februarie 2019, într-o atmosferă festivă, 25 de ani de la înfiinţare.

"Am sărbătorit un sfert de veac de când ilustrul pictor Lucian Grigorescu ne-a inspirat în alegerea numelui școlii, devenindu-ne mentor și ocrotitor. Evenimentul ne-a oferit prilejul să revedem oameni dragi, mândri că au fost și ei cândva, parte a acestei prestigioase instituții. Potrivit tradiției, cu sprijinul Asociației de Părinți „Lucian Grigorescu”, au fost recompensați cei mai merituoși elevi ai noștri. Momentul a fost dedicat celor care s-au remarcat prin rezultate deosebite la învăţătură (media generală 10), la etapele județene și naționale ale olimpiadelor și concursurilor științifice, cȃt și celor cu rezultate remarcabile la competițiile sportive", se arată într-un comunicat de presă.

După sosirea invitaților, reprezentanţi ai autorității și instituţiilor locale, foşti directori, dascăli și angajați, absolvenți ai școlii, a urmat solemnitatea comemorativă. Au fost omagiate viața și opera marelui artist, apoi au fost evidențiate performanțele instituției, iar foști elevi și-au exprimat aprecierile și recunoștința față de minunații dascăli, care au pus prima piatră la temelia devenirii lor ca oameni de valoare.

Momentul cultural-artistic intitulat din “Drag de școala mea”, a găzduit Caravana talentelor, a fost lansat Imnul şcolii și s-a realizat recenzia revistei anuale a școlii, „Labirintul copilăriei”, ajunsă la al șaptesprezecelea număr.

Recitalul de poezie susținut online în cadrul proiectului Erasmus “Once upon a time…the sea”, în parteneriat cu școlile din Spania, Italia și Portugalia, s-a finalizat cu premierea elevilor autori.

În ”Atelierul de pictură”, micii artiști au dăruit invitaților creațiile lor plastice, realizate în acest scop și a putut fi admirată expoziția de lucrări ale unor elevi și cadre didactice talentate și pasionate de această ramură a artelor.

Programul zilei s-a încheiat cu „Întâlnirea între generații”, desfășurată într-o atmosferă caldă, în care s-au schimbat impresii și s-au depănat amintiri.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108