REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ŞCOLILE s-ar putea REDESCHIDE pe 8 FEBRUARIE

ŞCOLILE s-ar putea REDESCHIDE pe 8 FEBRUARIE

Replica API 3 ianuarie 2021 | 00:06 3313

Școlile nu se vor redeschide pe 11 ianuarie, data programată în calendarul anului școlar, spune Ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu susține că este prea devreme, 11 ianuarie fiind termenul stabilit cu multe luni în urmă.

Acesta a mai precizat că își dorește ca elevii să revină în bănci cât mai repede posibil, în măsura în care situația epidemiologică o va permite, scrie Digi24.ro

Într-o declarație făcută pentru Știrile ProTV, Sorin Câmpeanu spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, este un termen mult prea scurt. Însă, Ministerul Educației “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, a mai precizat acesta, potrivit sursei citate.

Întrebat dacă există posibilitatea să se deschidă acum pe 11 ianuarie, Sorin Cîmpeanu a răspuns în mod indirect: ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. (...) Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″.

Potrivit sursei citate, este vehiculată data de 8 februarie, ca un “plan” pe care ministrul Sorin Cîmpeanu l-ar avea pentru redeschiderea școlilor. Dacă școala s-ar redeschide fizic abia în februarie, pe 11 ianuarie elevii ar începe școala tot în format online.

“Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, potrivit Știrile ProTV.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe 88 februarie redeschidem scolile
0
0
s au,ori...
0
0
Exista teste care in 2 minute spun daca esti negativ sau pozitiv. Aceste teste distribuite masim la scoli restaurante cinematografe hoteluri malluri si daca vrei sa intri faci test cu familia cu insotitori cu care esti ai iesit negativ intri si te plimbi fara masca fara distantare esti pozitiv acasa anuntata politia ai iesit din carantina 5 ani puscarie si tratamentul platit personal sa vedeti cum toate intra la normal nu vaccinul pulii
1
2
Cu scoala ramane cum e stabilit; la Pastele cailor. Profesorii nu au nicio obligatie sa fie cobai pt un vaccin experimental, autorizat PROVIZORIU de FDA. Pana devine complet aprobat cu acte in regula, vor mai trece vreo 5 ani. Daca aveti dubii, cautati despre esecul Dengvaxia, unde sute de copii vaccinati au murit in urma expunerii ulterioare la boala.
6
1
Se vor deschide usile si ferestrele pentru aerisire! Scoala de orice nivel nu mai are seriozitate ca pana in 2000! multe greseli prin manual, mai usor se inscrie un tanar-a la facultate decat un copilas la gradinita sau clasa o! la facultati locuri cu galeata si admitere pe ici pe colo!
6
1
minsitrul educatiei, bate campii! profesorii, cadrele didactice auxiliare, trebuiau vaccinati acum, odata cu cei din sanatate! NU exista nici o informare, nu s a facut nici o statistica vis a vis de cati profesori vor sa se vaccineze, apar tot felul de dezinformari in presa ca nu vrem sa ne vaccinam, sunt fake news!
4
4
Ce le stii tu pe toate ca un om mare! Online o sa-i faci tu lu mata priveghiu ...la privat!
11
5
Online e foarte bine Implica un efort suplimentar din partea parintilor, de aceea se plang toata ziua
8
7
Redeschiserea scolilor in format clasic este greu de facut pentru ca UE lucreaza la o programa aplicabila in toate statele. Deja au cheltuit 8 miliarde euro pentru o platforma online. Invatamantul gratuit de stat ramane la distanta. Cine vrea altfel...la privat.
11
6

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468