REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Scrisoare de susţinere pentru Valentin Popa. Printre rectorii care îl susţin la Educaţie se numără şi Sorin Rugină

Scrisoare de susţinere pentru Valentin Popa. Printre rectorii care îl susţin la Educaţie se numără şi Sorin Rugină

Replica API 29 ianuarie 2018 | 00:00 484

Sorin Rugină

Zeci de rectori de la universități din întreaga țară susțin, printr-o scrisoare deschisă, nominalizarea rectorului Valentin Popa pentru funcția de ministrul al Educației Naționale, considerând că acesta este „un cadru didactic și cercetător de prestigiu”.

„Cu o experiență de peste 25 de ani în educație, domnul profesor Valentin Popa a parcurs toate etapele carierei academice, afirmându-se ca un cadru didactic și cercetător de prestigiu în domeniul său de activitate. Activitatea managerială a domniei sale a debutat în 2004, fiind încununată prin alegerea ca rector al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, dar și ca președintele al consorțiului „Academica Plus”, care reunește 11 universități din România”, se arată în scrisoarea deschisă, potrivit Hotnews.

Potrivit semnatarilor, Popa a reușit să transforme universitatea din Suceava într-un mediu cu un climat potrivit pentru performanță.

„Cu o personalitate dinamică, de luptător, alături de întreaga comunitate academică, rectorul Popa a reușit transformarea Universității „Ștefan cel Mare” în ceea ce ste astăzi: un număr dublu de studenți, de patru ori mai multe programe de studii, o creștere majoră a fondurilor obținute din activitatea de cercetare și extinderea într-un ritm alert a infrastructurii universitare. Din ce în ce mai multe cadre didactice de o valoare incontestabilă au ales să fie titulare la Suceava, inclusiv din rândurile diasporei științifice românești, regăsind aici un climat potrivit pentru performanța în dezvoltarea profesională”, se arată în scrisoarea deschisă.

Documentul este semnat de, printre alții, și de prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universității „Ovidius” Constanța. Redăm, în rândurile de mai jos, lista semnatarilor: rectorul Universitatii Transilvania din Brasov, Ioan Vasile Abrudan; rectorul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Nicolae Istudor; rectorul Universitatii 'Titu Maiorescu' din Bucuresti, Smaranda Angheni; rectorul Universitatii 'Aurel Vlaicu' din Arad, Ramona Lile; rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures, Leonard Azamfirei; rectorul Universitatii 'Valahia' din Targoviste, Calin-Dinu Oros; rectorul Universitatii 'Dunarea de Jos' din Galati, Iulian Gabriel Birsan; rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, Cosmin Alin Popescu; rectorul Universitatii 'Lucian Blaga' din Sibiu, Ioan Bondrea; rectorul Universitatii 'Danubius' din Galati, Corneliu-Andy Pusca; rectorul Universitatii '1 Decembrie 1918' din Alba Iulia, Valer-Daniel Breaz; rectorul Universitatii din Petrosani, Sorin Mihai Radu; rectorul Universitatii din Oradea, Constantin Bungau; rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova, Ion Rogoveanu; rectorul Universitatii din Pitesti.

Dumitru Chirlesan; rectorul Universitatii 'Ovidius' din Constanta, Sorin Rugina; rectorul Universitatii Tehnice 'Gheorghe Asachi' din Iasi, Dan Cascaval; rectorul Universitatii 'Vasile Alecsandri' din Bacau, Carol Schnakovszky; rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti, Sorin Mihai Cimpeanu; rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie 'Grigore T. Popa' din Iasi, Viorel Scripcariu; rectorul Universitatii Petrol - Gaze din Ploiesti, Pascu-Mihai Coloja; rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie 'Carol Davila' din Bucuresti, Ioanel Sinescu; rectorul Universitatii 'Politehnica' din Bucuresti, Mihnea Cosmin Costoiu; rectorul Universitatii din Craiova, Cezar Ionut Spinu; rectorul Universitatii 'Vasile Goldis' din Arad, Coralia-Adina Cotoraci; rectorul Universitatii Tehnice din Cluj Napoca, Vasile Topa; rectorul Universitatii Petru Maior' din Targu Mures, Calin Enachescu; rectorul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti, Radu Sorin Vacareanu; rectorul Universitatii Romano-Americana din Bucuresti, Ovidiu Folcut; rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara 'Ion Ionescu de la Brad' Iasi, Vasile Vintu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte trist... este o lista a rusinii, a acceptarii tacite a semi-doctilor si parventilor. O lista a compromisului si ... compromisilor...
1
1
Cu cateva exceptii, cei care il condamna pe Rugina ii duc dorul, in general, lui Epure. Eu sunt curios, credeti ca Epure si-ar fi dat demisia? Cred ca era cap de tabel pe lista cu sustinatorii ministrului.
5
2
Nu ma surprinde ca SR este criticat pe forum, ma surprinde ca i-au disparut postacii aparatori. Amin.
5
3
o fi si el tot analfabet
4
2
Vaaai si vai testicolele lui tatae.Acest RUGUINA SORIN sustine min Educatiei.Ii grav acest analfabet cu ifose care se vrea ministru.Dar sa vedem cin ii Rugina Sorin.Fost meneger al spit de inf cta.Cu probleme legale proasta gestionare de fonduri.Actualmente pensionar rector la univ Ovidius.Are in acelasi timp si consultati in spit unde a activat k meneger.Fam numeroasa necesitati mari deh.Daca ii sustinut de Sorinel ii rezolvata probl la min educatiei.V-a fi pe faras acem visator de ministeriat.Pina se remidiaza limba gramatica romana.
5
1
Sa i fie rusine lui RUGINA!Pune umarul la distrugerea invatamintului romanesc!Rugina isi merita numele rugina!tot un sobolan rosu, ruginit!
6
2
Rusine, dle Rugina! Ati pus umarul la politizarea invatamantului, la numirea politica a unui ministru PSD. Asta ca sa va pastrati pozitia si sustinerea, impotriva evidentelor, care reclama faptul ca sunteti total depasit si sfidator cu legea si Regulamentele UOC. Consiliul rectorilor a devenit o alta gasca politica si politizata.
10
2
Un gest de o slugarnicie jalnica, tipic unei marionete.
12
2
S-a bagat repede si panait de la umc !!!!!
9
1
un numar dublu de studenti, analfabeti, asta a reusit acest specimen.a urmarit doar cresterea volumului de lichiditati, nimic altceva!
11
1
au semnat rectorii care au acelasi nivel intelectual cu "pamblica"
8
1
au primit 2 scrisori la semnat una de sustinere a analfabetului si una de demisie ,de la pesede .cei fara rusine ,adica cam toti au semnat prina scrisoare
9
0
Climat potrivit pentru performanta cu masiv sprijin politic, adica cu fonduri luate de la alte universitati. La cati studenti au la Suceava l e trebuia piscina!
12
0
pupincuristul batran de rugina!!!
13
0
Ce tot aberezi cu desfintatul? Cine se aseamana se aduna, asta este de fapt. Mai bine studiezi in afara
9
1
Ce ati vrea sa faca? serios. asa se cere asa se face. Daca nu faci la ordin te desfiinteaza.
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108