REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se caută firmă pentru lucrările de reparații și întreținere a sistemului de irigații din Constanța

Se caută firmă pentru lucrările de reparații și întreținere a sistemului de irigații din Constanța

Replica API 28 ianuarie 2022 | 10:02 1393

Se caută firmă care să se ocupe de lucrările de reparații, punere în funcțiune și întreținere a sistemului de irigat existent în municipiul Constanța. Achiziția a fost lansată în cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie a.c., iar valoarea totală estimativă a acesteia este de 370.500,43 lei fără T.V.A. În ultimii ani, contractul pentru sistemele de irigații existente din municipiu a fost câștigat de societatea River Transnav SRL înființată în 2009 de Nicoleta Ion și are ca obiect de activitate transportul de marfă pe căi navigabile interioare. Termenul limită de primire a ofertelor este 3 februarie 2022, ora 23:59.

Se caută societate pentru efectuarea lucrărilor de reparații, punere în funcțiune și întreținere a sistemului de irigat din municipiu. În acest sens, Primăria Constanța a lansat în cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie a.c., o achiziție privind atribuirea contractului. În interiorul orașului Constanța rețeaua de irigat are o lungime totală a conductelor principale și secundare de aproximativ 17.000 ml și este alimentată de la stația de pompare SP Tăbăcărie, situate pe malul lacului Tăbăcărie.

Parcul Tăbăcărie nu dispune de un sistem de irigații

Rețeaua de irigat din interiorul orașului Constanța deservește parcul Tomis II, parcul Teatrul de Stat Oleg Danovski, parcul Gară, parcul Casă de Cultură, extinderea Faleză Cazino – Poarta 1 și 2 și fâșia verde a bulevardului Mamaia. După cum puteți observa, Parcul Tăbăcărie nu deține un sistem de irigații.

Rețeaua de irigat spații verzi din municipiul Constanța alimentată din stația de pompare SP Tăbăcărie, are un număr total de 150 de hidranți la care sunt conectate aspersoare rotative. Numărul de aspersoare fixe din teren se poate mări sau micșora în funcție de necesitățile stabilitate de beneficiar într-o anumită zonă verde prin conectarea unui număr mai mare sau mai mic de furtunuri racordate la un hidrant și prin suplimentarea cu aparate de udat tip grădină. În Parcul Arheologic a fost realizat un sistem automat de irigații, alimentat din rețeaua publică a orașului, compus din sistem programator exterior, aspersoare telescopice stație și aspersoare telescopice rotative. Similar, pe anumite tronsoane în Parcul Teatrul de Stat, fâșia verde a bulevardului Mamaia și Faleză Cazinou Constanța s-a realizat un sistem de irigat automat.

Municipiul Constanța dispune de 3 stații de pompare

Constanța dispune de 3 stații de pompare. Stația de pompare SP1 asigură apa de irigat între Hotel Parc și Cazino Mamaia, zona hotelieră și mal lac Siutghiol. Stația de pompare SP2 asigură apa de irigat între Cazino Mamaia și Hotel Rex, zona hotelieră și mal lac Siutghiol (între Hotel Picadilly și Hotel Apollo, faleza între Hotel Comandor și Hotel Apollo). Stația de pompare SP asigură apa de irigat între Hotel Rex și nordul stațiunii Mamaia, zona hotelieră și mal lac Siutghiol (Hotel Apollo și Restaurant Marea Neagră). În sezonul rece, sistemul de irigat din municipiul Constanța se conservă prin lucrări specific (golire instalație, scoatere de sub tensiune echipamente electrice).

Date despre contract

Durata contractului este de 198 de zile calendaristice de la data semnării contractului în funcție de condițiile climatice, fără a depăși data de 15 octombrie 2022. Contractul cuprinde lucrări de irigație, lucrări pentru conducte de alimentare cu apă și servicii de reparare și întreținere a pompelor pe lichid. Achiziția a fost lansată în cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie a.c., iar valoarea totală estimativă a acesteia este de 370.500,43 lei fără T.V.A. Termenul limită de primire a ofertelor este 3 februarie 2022, ora 23:59. Finanțarea se va face din bugetul local al municipiului Constanța.

Scopul achiziției este achiziționarea lucrărilor de reparații și întreținere a sistemului de irigat spații verzi are ca scop alimentarea cu apă a sistemului de irigat a zonelor verzi amplasate în municipiul Constanța. Oportunitatea achiziției este justificată de necesitatea punerii în funcțiune a sistemului de irigat, existent în scopul completării deficitului de umiditate din sol pentru menținerea în stare de vegetație a zonelor verzi.

Societatea River Transnav SRL s-a ocupat în ultimii ani de sistemul de irigații

O firmă ce se ocupă de transportul de marfă pe căi navigabile interioare colaborează, destul de bine, cu Primăria. De câțiva ani, câștigă toate contractele ce vizează întreținerea sistemului de irigat, a fântânilor arteziene. A fost înființată în 2009 de Nicoleta Ion, iar administrator este Ion Viorel. Nicola Ion şi Ion Viorel s-au ocupat şi în anul 2019 de sistemul de irigat existent în municipiul Constanţa pentru 237.868.18 lei fără TVA. În 2017, firma s-a ocupat de reabilitarea celor cinci fântâni arteziene din oraş, valoarea contractului fiind de 118.332 lei fără TVA, adică 140.815 lei, cu TVA inclus. În 2020, aceeași societate s-a ocupat de lucrările de reparații, punere în funcțiune și întreținere a sistemului de irigat existent în municipiul Constanța.

În mai multe zone ar urma să fie amenajate sisteme de irigații

În cursul zilei de joi, 27 ianuarie a.c., Primăria Constanța a eliberat 3 certificate de urbanism ce prevăd amenajarea sistemelor de irigații în mai multe zone din municipiu. Zonele vizate sunt Parcul Poarta 6, Faleză Cazino, dar și în Parcul de la Primărie.

Citește și:

River Transnav a pus MONOPOL pe BANII primăriei Constanța

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108