REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Se CERE TRECERE de PIETONI pe bulevardul ELISABETA

Se CERE TRECERE de PIETONI pe bulevardul ELISABETA

Replica API 11 martie 2021 | 00:21 2117

Pentru a ajunge pe faleza Cazinoului, constănțenii sunt obligaţi să traverseze neregulamentar strada, pentru că pe bulevardul Elisabeta nu este nicio trecere de pietoni. În zonă, mai ales în orele de vârf este foarte greu să traversezi printre mașini. Reprezentanții Primăriei Constanța spun că nu au primit sesizări în acest sens.

Infrastructura dă mari bătăi de cap constănțenilor. Deunăzi, o constănțeancă a sesizat o problemă ce pare să îi deranjeze de ceva timp, doar că fosta administrație nu a dat doi bani pe asta. Pe bulevardul Elisabeta, situat în zona peninsulară din Constanța, în trecut, au fost două treceri de pietoni pe care astăzi cetățenii le vor înapoi. Aceștia își pun viața în pericol zilnic traversând pe unde apucă. „Reînființarea celor două treceri de pietoni de pe bulevardul Elisabeta, una în dreptul Arhiepiscopiei și alta la Farul Genovez. Am cerut motivarea desființării (…) chiar sunt curioasă pentru că e mare nevoie de treceri și nu îmi pot imagina cum de s-a ajuns aici”, a declarat o constănțeancă.

Singura trecere de pietoni din zona este pe strada Termele Romane, în apropierea intrării în Portul Constanța, respectiv, Poarta 1.

Ce spune Primăria Constanța despre acest subiect

Contactați fiind, reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța ne-au declarat faptul că desființarea trecerilor de pietoni au făcut parte dintr-un proiect derulat în zonă. Până la acest moment aceștia declară că nu au primit nicio solicitare ce vizează dorința cetățenilor de a fi edificată o nouă trecere de pietoni în zonă. „Trecerile de pietoni au fost desființate în urma proiectului „Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța”. Deocamdată, nu s-a dovedit necesară reînființarea lor. Nu au existat cereri în acest sens”, au declarat, pentru Replica, reprezentanții Primăriei.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu mi-am tras trecere de pietoni ecsact la esirea din vila de pe str Unirii, intre I.Ratiu si Banu Mihalcea. Sint smeker, ce plm !
0
0
Primaria minte.Eu am inregistrat la domniile lor un memoriu amplu cu privire la circulatia in Peninsula , inclusiv cu privire la lipsa trecerilor de pietoni pe Bd.Elisabeta. Ca si cu privire la lipsa trotuarelor , la inexistenta delimitarii carosabilului de partea pietonala conform legii printre altele . Mi-au raspuns ca se lucreaza si ca voi fi invitat la dezbateri.Cu alte cuvinte , la capitolul lasati ca va contactam noi.Fereasca Domnul de vreun accident de circulatie cu victime pietoni pentru ca nu se poate stabili pe unde au circulat legal.
5
2
Se cer treceri prin multe locuri. Nu se dau.
4
0
plm se poate trversa la coltul intersectiiei, da vrem marcaj sa vorbim la telefon cai dreptul nostru
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468