REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se clatină scaunul de director al lui Rusu de la Sanatoriul Techirghiol?

Se clatină scaunul de director al lui Rusu de la Sanatoriul Techirghiol?

Replica API 20 ianuarie 2012 | 00:00 653

Liderul UNPR Constanţa nu ştie nimic

Liderul UNPR Constanţa nu ştie nimic

Un nou scandal este pe cale să fie declanşat în sistemul sanitar. Gurile rele spun că asupra managerului Sanatorului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, Vasilică Rusu, se fac presiuni să-şi dea demisia. Din câte se pare, Rusu este pe punctul de a rămâne fără obiect de activitate ca urmare a unor nereguli descoperite în activitatea sa (nu se ştie dacă cea de la sanatoriu sau afacerile personale). Numai că Vasilică Rusu este susţinut în funcţie de UNPR, iar instituţia la care lucrează acesta se află în subordinea Ministerului Sănătăţii.

George Lipoveanu, preşedintele UNPR Constanţa, susţine că nu ar fi existat discuţii de înlocuire a managerului Sanatoriului Techirghiol şi crede că ar fi vorba despre o diversiune. "Cine să-i ceară demisia dacă eu sunt preşedintele UNPR? Omul acesta (Vasilică Rusu -n.r.) are un an de când este manager la Sanatoriul Techirghiol. Sunt un om sănătos la cap, îmi fac periodic vizite medicale la spital, şi nu am discutat despre aşa ceva. Când a venit la mine, i-am spus că întruneşte condiţiile pentru postul respectiv, a fost la examen, i-am spus să fie serios acolo şi cred că avem o relaţie normală, de bun-simţ", a declarat, pentru "Replica", preşedintele UNPR Constanţa. George Lipoveanu susţine că ar face un pas înapoi dacă i se va impune să renunţe la Vasilică Rusu în favoarea altei persoane. "Am un singur şef, Gabriel Oprea, şi, dacă îmi va impune să-l înlocuiesc, o fac, sau dacă decizia nu e conformă părerii mele, voi face un pas înapoi. Nu sunt bătut în cuie pe acest scaun. UNPR îl susţine în continuare pe domnul Rusu la Sanatoriu Techirghiol şi nu s-a pus problema de aşa ceva. Dacă mai sunt şi alte interese consider că nu este momentul să facem schimbări. Şi dacă ar fi fost ceva l-aş fi chemat pe domnul Rusu la discuţii şi îi explicam care este situaţia. Cred că e vorba despre o intimidare, despre o diversiune", a spus George Lipoveanu, preşedintele UNPR Constanţa, referitor la informaţiile parvenite pe adresa redacţiei noastre. Cât despre o altă variantă a partidului pentru Sanatoriul Techirghiol, George Lipoveanu a replicat: "Îmi doresc să o pun pe soacră-mea, da' nu are studii". Managerul Sanatoriului Techirghiol, proaspăt externat din spital, susţine că nu poate fi schimbat pentru că: "Încă nu am murit", menţionând şi faptul că "dacă vrea cineva să-şi pună om... ştiţi cum e... poate să şi-l pună. Deocamdată postul este al UNPR şi am susţinerea partidului". "Invidia este destul de mare şi sunt diversiuni (...). Pentru mine acum sănătatea este mai presus decât tot. Am înţelepciunea să analizez lucrurile. Nu vreau să mă bălăcărească unii sau alţii şi nici să se ajungă la aşa ceva", a mai spus Rusu cu privire la subiect. Cât priveşte o altă problemă care ar urma să îi fie imputată lui Rusu, pentru a demisiona, acesta a răspuns: "Ce construcţii? Ce treabă am eu cu ENEL sau cu alte instituţii?". Răspunsul a venit în contextul în care i s-a explicat faptul că cei care vorbesc despre înlocuirea sa din funcţie au făcut referire şi la firma managerului de la sanatoriu - firma Ruvastef, care ar avea ceva probleme cu ENEL. "Există un document al ENEL conform căruia unităţile de turism din Eforie, aparţinând firmei Ruval, erau branşate ilegal la curent", au spus sursele noastre, însă momentan informaţia nu a fost confirmată. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108