REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se fac jocurile la UDMR: Kelemen Hunor a anunțat lista pentru alegerile europarlamentare

Se fac jocurile la UDMR: Kelemen Hunor a anunțat lista pentru alegerile europarlamentare

Replica API 1 martie 2019 | 00:00 233

Lista UDMR pentru alegerile la Parlamentul European este deschisă de actualul eurodeputat Winkler Iuliu, urmat de președintele FUEN, Vincze Lorant. Celălalt actual europarlamentar Sogor Csaba ocupă doar locul cinci, decizia fiind luată de Consiliul Permanent al Uniunii, conform stiripesurse.ro.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă la finalul ședinței Consiliului Permanent al Uniunii, că lista urmează să fie validată de CRU al UDMR în 9 martie.

„Consiliul Permanent al UDMR, format din 33 de membri, a decis ordinea candidaților pe primele cinci poziții pentru alegerile europarlamentare, aceasta fiind Winkler Iuliu, Vincze Lorant, Hegedus Csilla, Oltean Csongor și Sogor Csaba. Votul a fost secret, analiza fiind una echilibrată. Cei cinci candidați sunt bine pregătiți, cu o experiență politică serioasă.

Vom avea o reprezentare puternică și proporțională în PE și vom da o forță în plus fracțiunii maghiare din PPE. Winkler Iuliu are o experiență în zona economică, de comerț, dar și de politică externă, ia Vincze Lorant a fost unul dintre cei care au contribuit la succesul Inițiativei Cetățenești MinoritySafePack. Contăm pe două locuri eligibile. Lista urmează să fie validată de CRU al UDMR în 9 martie, la Oradea”, a spus Kelemen.

La 1 februarie, cei cinci candidați principali ai UDMR și-au depus dosarele pentru alegerile pentru Parlamentul European.

Președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, declara atunci, corespondentului MEDIAFAX, că Uniunea va depune listă completă de candidați, de 43 de persoane, completarea acesteia urmând să fie făcută după 1 martie.

UDMR are, în prezent, doi europarlamentari, Winkler Iuliu și Sogor Csaba.

Alegerile pentru PE vor avea loc în 26 mai 2019.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum ramane cu autonomia ma nebunilor si fara autonomie in regiunea pt.care vreti voi cereti asta Romani sunt straini limba romana nu e valabila.Spuneti si asta cand va faceti propaganda prin europa Tradatorilor ca Romani sunt straini in tara lor.
0
0
asiaticii astia nu au fost eliminati inca?
3
0
din tot sufletul de roman sper ca aceste javre ordinare ce au jucat un rol negativ in tara sa nu mai atnga pragul intrarii in parlament
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108