REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se încheie era Merkel. Cine va fi noul cancelar al Germaniei

Se încheie era Merkel. Cine va fi noul cancelar al Germaniei

Replica API 26 septembrie 2021 | 00:00 762

Peste 60 de milioane de cetățeni germani își aleg membrii celui de-al douăzecilea Bundestag. În urma scrutinului va fi stabilit și noul cancelar, scrie antena3.ro

Este finalul unei ere, după ce Angela Merkel a condus Germania timp de 16 ani.

În campania electorală atât Olaf Sholz cât și conservatorul Armin Laschet au afirmat foarte ferm împotriva vaccinării.

Perspectiva europeană a celor doi candidați

DIn punct de vedere al Europei, Sholz se declară un susținător convins, un european convins, un susținător al Uniunii Europene. Un continent european unit fiind una dintre elementele de bază al Partidului Social Democrat, a spus acesta cu câteva zile în urmă, subliniind că Europa este viitorul comun al nostru al tuturor, iar dezvoltarea Unuinii Europene rămâne obiectivul principal al Germaniei.

Din funcția de Ministru Federal de Finațe, Sholz a girat o schimbare esențială de curs politic, prin alocarea de 750 de miliarde de euro pentru amortizarea urmărilor pandemiei, iar pe de altă parte, a acceptat ideea datoriilor europene mutuale, un subiect tabuu în Germani până de curând, și a explicat că acest pas reprezintă o dovadă de solidaritate europeană, și că va continua să rămână adeptul acestei formule.

Se poate presupune că un guvern condus de Social Democrați își va asuma riscuri financiare mai mari în Europa, asta și pentru că, până nu demult, Sholz a fost un apărător înfocat al așa-numitului principiu ”zero-negru”, adică înfrânarea îndatorării în bugetul german, o regulă constituțională.

Sholz vrea un consens european în domeniile fierbinți precum migrația, taxarea companiilor, și subliniază și importanța protejării statului de drept, în contextul în care Europa, potrivit lui, este o coaliție de democrații liberale.

Mesajul conservatorului Armin Laschet nu este fundamental diferit. În campania electorală, de fiecare dată când s-a vorbit despre subiecte importante, el a subliniat importanța unei Europe unite, și a scos în evidență insuficiența deciziilor care se iau strict la nivel național, și care nu sunt atât de bune pentru a supraviețui în lumea aceasta globalizată.

Social democratul Olaf Sholz este favoritul pentru funcția de cancelar al Germaniei, partidul care îl susține fiind creditat în urma sondajelor de opinie cu șansa de a obține cele mai multe voturi în alegerile generale.

Sholz are 25% din intențiile de vot, în timp ce Unuinea Creștin Democrată a crescut în preferințele electorale în ultimele zile și este la nivelul de 22%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108