REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Se mai poate salva RUINA numită Teatrul de Vară din Mamaia?

Se mai poate salva RUINA numită Teatrul de Vară din Mamaia?

Replica API 5 septembrie 2016 | 00:16 239

Consiliul Judeţean Constanţa zice că vrea să-l reabiliteze

Consiliul Judeţean Constanţa zice că vrea să-l reabiliteze

Numeroase obiective importante din Constanţa au ajuns nişte ruine! Lăsate de izbelişte de autorităţi, clădirile au ajuns gropi de gunoi sau adăposturi pentru oamenii străzii. din păcate, un exemplu concret este şi Teatrul de Vară din staţiunea Mamaia. Scena s-a transformat în spaţiu pentru depozitarea resturilor, pereţii arată deplorabil, nimic din aspectul actual nu reaminteşte de anii de glorie ai acestui loc care găzduia spectacole de neuitat. Recent, se pare că imobilul a intrat în vizorul administraţiei locale. Mai exact, Consiliul Judeţean Constanţa îşi propune o reabilitare totală a Teatrului de Vară, proiect ce necesită un buget de nu mai puţin de 5.000.000 de euro.

La data de 30 septembrie a.c., CJC organizează o dezbatere publică privind „Complexul de agrement Teatrul de Vară Mamaia”. Aflat într-o zonă cu potenţial turistic şi economic ridicat, o „reînviere” a complexului va aduce beneficii atât culturale, cât şi sociale. Potrivit documentului publicat de CJC, Teatrul de Vară are o capacitate de 1.100 de locuri în tribune, dar şi o scenă impresionantă. Deşi prezintă anumite avantaje, actualmente, stadiul imobilul este complet NEFUNCŢIONAL, suferind „profund la nivel de eficienţă energetică, structură şi dotări”. Prin accesarea de fonduri europene, CJC îşi propune refacerea aleeilor aflate în apropierea clădirilor, amenjarea în corespunzător a grădinilor suspendate atât prin amenajarea de spaţii verzi, cât şi a unor locuri de joacă pentru copii sau pentru petrecerea timpului liber. Nu în ultimul rând, clădirea va beneficia de o reconsolidare majoră, de la scările de acces până la lumini, sunet, ziduri sau acoperiş. Pentru o recondiţionare ca la carte nu poate lipsi şi achiziţionarea de mobilier specific punerii în valoare a imobilului. Valoarea maximă a proiectului este de 5 milioane de euro, însă în ceea ce priveşte costul lucrărilor, acesta nu trebuie să depăşească suma de 4.500.000 de euro. Până la fapte, constănţenii, dar şi turiştii vor avea parte de o imagine dezolantă a ceea ce a fost cândva mândria litoralului românesc.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108