REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Se reia procedura de achiziţie pentru reabilitarea Cazinoului

Se reia procedura de achiziţie pentru reabilitarea Cazinoului

Replica API 22 aprilie 2016 | 23:50 272

După ce a tot fost târât prin instanţe, subiectul Cazinoului din Constanţa ar putea lua o cu totul altă turnură. După ce au tot fost contestate licitaţiile organizate de Compania Naţională de Investiţii, contestaţii care nu făceau decât să întârzie procesul de restaurare şi reabilitare a emblemei urbei de la malul mării- Cazinoul. După ce firma Euromateria SRL a depus mai multe contestaţii, nemulţumită fiind că oferta i-a fost respinsă în cadrul licitaţiei, iată că pe 20 aprilie anul curent, Curtea de Apel Bucureşti a dat soluţia definitivă în dosarul 2136/2/2016, cu obiectul: litigiu privind achiziţiile publice dec. nr.391/c10/286, petent firma menţionată mai sus, iar intimat: Compania Naţională de Investiţii S.A. “Respinge plângerea ca nefondată. Definitivă” a fost soluţia. Prin urmare, procedura de achiziţie ar urma să fie reluată de săptămâna viitoare.

În octombrie 2014, Cazinoul din Constanţa a fost transferat din administrarea municipalităţii în cea a Companiei Naţionale de Investiţii, pentru a putea fi restaurat cu bani provenind de la bugetul central, urmând ca după finalizarea construcţiilor, monumentul să revină în administrarea municipiului Constanţa. Compania Naţională de Investiţii a scos la licitaţie achiziţionarea serviciului de proiectare şi execuţie a acestor lucrări în iunie 2015, data de începere a acestora fiind estimată la vremea respectivă de către Decebal Făgădău pentru toamna aceluiaşi an. Valoarea contractului s-a ridicat la suma de 31.608.903 lei. Problema a fost că licitaţia nu a putut fi atribuită pentru că s-au depus mai multe contestaţii la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor. La prima licitaţie au fost înregistrate numai oferte neconforme cerinţelor CNI, motiv pentru care procedura a fost anulată. Următoarea problemă a reprezentat-o faptul că nu s-a putut organiza una nouă din cauza contestaţiilor depuse la CNSC, contestaţii care nu au făcut decât să tărăgăneze procesul de reabilitare a monumentului pe care toţi constănţenii vor să-l vadă ridicat la nivelul de glorie din anii trecuţi. Ei au făcut şi o petiţie în acest sens, dorindu-şi ca autorităţile competente să ia măsurile necesare soluţionării de urgenţă a acestei situaţii care, i-a adus la disperare. Pentru că una din firmele participante la licitaţii, respectiv Euromateria SRL, a depus contestaţii cu privire la decizia Companiei Naţionale de Investiţii. După ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis pentru a treia oară să respingă nemulţumirile firmei menţionate mai sus, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, care a decis că plângerea este nefondată. Decizia fiind definitivă, licitaţiile pot fi reluate.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108